Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Är någon förvånad?

Malin Hägg
tis 26 aug 2014 kl 12:54

Och så har det hänt igen.

En skada på en nyckelspelare som gör att han, enligt de första uppgifterna, kommer att saknas i omkring 3 månader. Av erfarenhet vet vi också att 3 månader inte nödvändigtvis betyder 3 månader. Det kan vara betydligt längre än så.

Självklart är det ett hårt slag. I dagsläget finns ingen lämplig ersättare till Giroud i truppen, så enkelt är det.

I matchen mot Everton gjorde vi ett försök att spela med Sanchez på topp och även om den idén är intressant i teorin så såg vi ganska tydligt att det inte fungerade. Vi blev för stillastående, för långsamma och för obalanserade. Laget såg mycket bättre ut så snart Giroud kom in, även fast många verkar ha som största intresse att såga fransmannen.

Han ger oss någonting som inte många andra klarar av i dagens trupp. Han är riktigt duktig på att ta emot bollar, på att hålla i spelet och låta oss etablera ett tryck mot motståndarna. Någonting som vi misslyckades med katastrofalt i inledningen av Evertonmatchen.

Nu finns en vecka att hitta en ersättare, ifall vi ska köpa in någon, men jag är rädd att det är lättare sagt än gjort.

Genom att lyssna på vissa Arsenalsupportrar så verkar de tro att det finns ett helt lager med "world class strikers" (nån dag ska vi försöka ta reda på vad fan en world class striker egentligen är) som bara väntar på att bli upplockade av Arsenal.

Riktigt så enkelt är det inte.

Jag tror inte på att den enda anledningen till varför vi inte köpt någon back up till Giroud tidigare är för att Wenger har vägrat handla. Jag tror att det handlar minst lika mycket om utbudet.

Visst, vi har varit på väg, och visst, vi kan argumentera kring att spendera eller inte spendera pengar, att köpa eller inte köpa till överpris, men i slutändan finns det inte hur många spelare som helst som skulle promenera rakt in i en startelva och på en gång börja producera mål.

Många klagar också på att Wenger "som vanligt" snålar med pengarna. Men de måste ha glömt bort de 42.5 GBP vi spenderade på Özil förra året eller de 30-35 GBP vi spenderade på Sanchez för bara några veckor sedan. Tidigare i sommar har vi dessutom plockat in Chambers, Ospina och Debuchy och ingen av dem har varit gratis även om det inte handlat om några massiva summor.

Vi har pengar. Vi spenderar dem. Men vi kan inte trolla fram tillgängliga spelare. Och även om det finns pengar på banken så har vi knappast unlimited resources som vissa andra klubbar.

Det är dessutom väldigt lätt att peka på Liverpools värvning av Balotelli just nu och skrika att det borde varit vi. Vi får se om det är lika kul nästa gång han smäller av ett gäng fyrverkerier i badrummet eller något lika spännande. Nä, jag skippar gärna de där spelarna som det inte går att lita bra.

Dessutom är det tveksamt om Balotelli är tillräckligt bra, och gör tillräckligt med mål, för att väga upp eventuella äventyr utanför planen.

Nåja, Balotelli är borta så han är ju inte ett alternativ längre. Nej, nu handlar det om att välja. Vi måste fortfarande prioritera.

Personligen tycker jag att behovet av en mittback är enormt. Det känns väldigt viktigt att vi får in någon som kan fungera bakom Kos och Mertesacker.

I en perfekt värld hinner vi med att plocka in både en mittback och en central anfallare där båda håller så pass hög nivå att de direkt kan kliva in och stötta där det behövs.

Tyvärr tror jag att det är önsketänkande.

Då känns det troligare att vi, trots allt, behåller Podolski. Något som jag iofs inte skulle ha någonting emot alls (jag skulle sakna honom enormt ifall han lämnade). Då har vi alla fall några spelare att välja på som alternativ i en startelva, även om jag har svårt att se att någon av dem har kapacitet nog att ersätta Giroud rakt av. Men Podolski gör i alla fall mål, vilket är mer än vad man (än så länge?) kan säga om Sanogo.

Oavsett hur det blir med nya spelare så lär absolut ingenting hända förrän efter att vi spelat den andra kvalmatchen mot Besiktas.

Och ja, jag erkänner villigt att jag är betydligt mer nervös inför den nu än vad jag var när vi hade Giroud i truppen.

Förresten! Vill ni höra min take på inledningen av säsongen rekommenderar jag säsongsstarten av Arsenal Swedens podcast. Ladda hem o lyssna!

Kommentarer

Bild för Lars Lundstedt

Det är värt att notera att Poldi i dag lade ut en bild på honom själv och Alexis på Instagram och taggade den med bland annat #ChampionsLeague så det verkar som han är inställt på att spela imorgon. Och om inte annat bevisar det att ryktena som gick häromdagen att han var i tyskland för att slutföra en övergång inte var korrekta. Hade han varit det hade han knappast tränat med laget idag.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Malin Hägg

Nu vet vi ju att han finns i truppen i morgon och AW var ju ganska tydlig med att han inte ska gå någonstans. Sedan får vi väl se om det stämmer eller inte.

Ska vara helt ärlig och säga att jag GÄRNA har kvar Podolski. Då blir ju Christian glad också :)

Ordförande

Bild för MikeR

Tror oxå det kan fungera hyggligt med Poldi och Alexis där framme, vad som oroar mig mera är att se Özil som kantspelare tyckar han kommer bort helt när han inte har en fri roll centralt.....ja väl blir intressant att se imorrn den matchen ska vi vinna hur som helst :)

I'll answer to nobody !!

Bild för Malin Hägg

Jag hoppas Özil får spela centralt ikväll. Det vore kul att se och platsen finns ju nu i och med att Ramsey är avstängd. Bara att hålla tummarna...

Ordförande

Bild för Ola Svärd

Poldi känns aningen rostig för tillfället men en bänkplats kan han väl få. När gjorde han en riktig match senast - FAcup finalen kanske. I VM fick han väl bara spela typ några minuter. Ser honom inte som ersättare till Giroud men en helt ok komplementspelare. Gjorde många bra matcher i våras när det drog ihop sig.

Håller helt med dig i din analys av hur svårt det är att "hitta" spelare. Har en rejäl svaghet för Swanseas Bony och även Ashley Williams. Två spelare som direkt skulle konkurrera. Dock väldigt otänkbart att klubben säljer i detta läge. Vi är så att säga ute lite sent...

Fick en känsla i mig att Sanogo kommer näta ikväll. Dags nu.

Full fart framåt med mycket rörelse. Handbroms i med total bevakning på Demba Ba. Då kan/ska det gå vägen.

 

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Malin Hägg

Ja, jag håller med om Poldi. Men sedan har man ju det där extra lagret i och med att han verkar vara hur härlig som helst och man vill ju gärna ha honom i truppen! Jag tycker det är synd att det inte riktigt klickat för honom hos oss. Dock så har han ju gjort många mål - hans målsnitt per spelad minut är ju inte fy skam så något gör han ju rätt!

Hoppas din Sanogo-känsla säger rätt! Jag håller alla tummar och tår för att han ska börja göra lite mål. Det behövs verkligen nu.

Ordförande