Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Det är poängen som räknas

Ordföranden
sön 17 aug 2014 kl 18:32

Ett dåligt genrep ger en bra premiär säger man i teatervärlden. För Arsenals del gällde det omvända då genrepet i Community Shield (tolv år efter namnbytet har jag äntligen fått in i skallen att den inte längre heter Charity Shield) mot Manchester City för en vecka sedan stundtals var riktigt bra, medan insatsen i ligapremiären på lördagen var blekare.

Om jag bortser från att jag alltid ser det som en djup personlig orättvisa när Arsenal tappar poäng, så hade nog ett kryss i matchen mot Crystal Palace varit rättvist sett till spelet. Men att spela mindre bra och ändå vinna är ett klassiskt tecken på att man i grund och botten är ett riktigt starkt lag, och att dessutom vinna på övertid visar på moral och vinnarskalle. Så trots att spelet inte stämde var känslan efter matchen positiv – som den ska vara efter första premiärsegern på fem år.

Samtidigt är det naturligtvis ännu bättre att både spela bra och vinna. Igår var det bara Callum Chambers som imponerade så alla spelare behöver höja sig minst ett snäpp. Det kommer de göra när fysiken blir bättre och laget på nytt börjar få fart på samt hitta tajmingen i passningsspelet. Igår spelade tre nyförvärv från start och det måste få ta ett tag för dem att hitta sin plats i laget och i spelet.

Jag såg matchen i Gamla Stan i Stockholm tillsammans med 60-70 Arsenal Sweden-medlemmar och det var härlig stämning. Inte minst när Aaron Ramsey avgjorde matchen. Alltid lika kul att gå på Arsenal Sweden-träffarna – gör det du med. Kolla på startsidan på Arsenal.se när det är träff på din ort – och är det ingen som anordnar träffar där du bor kanske du är den som vill dra igång verksamheten där. Ta kontakt med Malin Hägg (malin.hagg(a)arsenal.se) eller Joakim Apell (joakim.apell(a)arsenal.se) i så fall så hjälper de dig.

Det har varit flera som har frågat mig den senaste veckan om Arsenal Swedens podcast. Kristonel Elwe som framgångsrikt har ansvarat för podden de senaste säsongerna har valt att ta ett uppehåll från sysslorna i supporterklubben, vilket gör att platsen som programledare just nu är ledig. Vi jobbar dock för fullt med att få en ersättare på plats, så förhoppningsvis är podden tillbaka inom kort.

Vi har också fått frågor om när medlemsresan kommer att arrangeras. Det kommer bli en resa under hösten, men vi väntar med att spika datum för den tills vi vet om Arsenal finns med i Champions Leagues gruppspel. Om ett par veckor kommer vi med besked om vilka matcher som kommer att ingå i resan.

En annan klassisk fråga så här års är den om när medlemskorten skickas ut. Svaret är att de skickas tillsammans med säsongens första nummer av Kanonmagasinet som just nu är i slutfasen av produktionen. Vi räknar med att tidningen, med medlemskort, finns hos er någon vecka in i september. Medlemskortet från förra säsongen är giltigt september ut, så det kan man fortfarande visa upp vid beställning på O’Learys där vi har 15 procents rabatt på mat.

Premiären är avklarad, och nästa match är bara ett par dygn bort. Det är bara att vända blicken mot Bosporen och börja ladda för CL-kval. Det finns alltid en nerv i de där matcherna, men Arsenals rutin från att spela just kvalmatcher tror jag blir betydelsefullt även i år. Besiktas är inget enkelt motstånd, men Arsenals chanser att vinna över två matcher är mycket goda. Särskilt när våra världsmästare är tillbaka i spel igen.

Kommentarer

Bild för Kaj Poikela

Jupp. Vi fixade Champions Leaguekvalet mot ett Besiktas, som var bra myckert bättre än de flesta räknat med. Och enligt mina tabellberäkningar ligger vi på en poäng plus efter en på förhand svår bortamatch mot Everton. Hade en förlustkolumn där som jag mer än gärna ändrade på.
Det ser inte rosenrött ut, men på det hela taget är vi lite bättre än jag hoppades på. 
Bring on Hull!

.

F´låt Leicester!