Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Smakstart

Malin Hägg
tis 19 aug 2014 kl 12:01

Så var premiären avklarad och för första gången på många år så vann vi säsongens första match även fast vi väntade lite väl länge med att avgöra.

Vi var nästan 100 glada medlemmar som sågs på O'Learys i Gamla Stan i Stockholm och på vägen dit kändes det nästan som när man skulle tillbaka till skolan efter sommarlovet som liten. Spänning, förväntan och längtan efter att träffa alla härliga kompisar igen. Det var riktigt bra stämning (som vanligt) och jag tror detta kan bli en riktigt spännande säsong. Jag hoppas att ni andra som var med på träffar runt om i landet hade lika trevligt!

Jag tycker det finns en hel del positivt att plocka med sig från matchen, även fast vi självklart har massor kvar att jobba med. Jag är dock inte särskilt orolig - man får ändå förvänta sig att spelarna är lite ringrostiga såhär i början. Förhoppningsvis kommer skärpan att bli bättre. Speciellt passningsspelet såg lite rörigt ut ibland och vissa inlägg lämnade en hel del mer att önska.

På det stora hela är jag dock mer än nöjd med hur våra nyförvärv presterade. Speciellt Chambers var jag väldigt imponerad av.

Det är alltid svårt att inte bli för exalterad när det gäller så unga spelare men faktum är att det är lätt att se varför Wenger var villig att betala relativt dyra pengar för honom. Han har verkligen potential även fast det såklart är för tidigt att dra alldeles för stora växlar på hur bra han kan bli i framtiden. Men nog är det roligt att ha en spelare med sådan potential?

Jag är även nöjd med Debuchy och Sanchez även om speciellt den senaste var lite väl skakig ibland. Jag tror det mesta handlar om att få tillbaka skärpan i spelet och vänja sig vid sina nya medspelare. Att de båda har potential att tillföra någonting tvivlar jag inte på en sekund.

Det var en smakstart, helt enkelt. 3 poäng är 3 poäng vilket, i slutändan, är det allra viktigaste. Men det finns fortfarande enormt mycket kvar att ta av.

På det hela stora är jag spänd över att allting är igång igen. Känslan kring Arsenal är positiv och optimistisk och det är verkligen härligt. Vi har haft lite för många pessimistiska säsongsinledningar de senaste åren.

Men det känns annorlunda nu. Vi har förstärkt, på riktigt, med bra kvalitetsspelare. Och jag tror dessutom att det kan trilla in ytterligare någon spelare innan fönstret stänger. Det känns som att vi på allvar försöker bygga vidare på känslan efter FA cupfinalen i våras.

Ett viktigt steg för att kunna göra det är såklart att kvalificera oss till Champions League och det första steget ska tas ikväll mot Besiktas. Man ska aldrig ta ut någonting i förskott, vi vet ju att allt kan hända, men jag hoppas ändå att vi kommer hem med ett bra resultat. Det SKA vi klara av, trots att vi inte har alla spelare tillbaka ännu.

Kommentarer

Bild för John Radford

Chambers kan nog bli hur bra som helst. Gick inte se att han var 19 år på det sätt som han agerade. Tyckte han och Hangeland var bäst på plan. Trodde att Arsenal eventuellt skulle plocka in Hangeland på fri transfer som backup men när Chambers spelar så moget så behövs ju inte det. Det viktigaste med en premiär är att först och främst att inte förlora och kan man plocka hem 3 poäng i 92:a minuten är det bara att säga tack för kaffet och se glad ut....

Bild för Malin Hägg

Jag håller med :) 3 poäng är absolut viktigast - spelet har vi hela säsongen på oss att finslipa.

Angående Chambers så är han verkligen en spännande spelare. Det ska bli intressant att se åt vilket håll han utvecklas. Sedan ska man väl inte hoppas på alldeles för mycket - han är ju fortfarande ung som sagt.

Ordförande

Bild för MikeR

Verkar jäkligt bekväm som sagt gjorde en bra match mot Besiktas också ;) tyvärr typ den enda, men 0-0 nu å kross på Emirates 

I'll answer to nobody !!