Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Välkommen Welbz

Malin Hägg
fre 5 sep 2014 kl 13:14

Bättre sent än aldrig, brukar man ju säga, och nu är äntligen det där förbannade transferfönstret stängt. Truppen är som den är och vi kan fokusera på det som faktiskt betyder någonting - fotbollen.

Ibland känns det som att vi behöver bli påminda om det, när vi sitter och hetsar framför Twitter på transferfönstrets sista dag.

Missförstå mig rätt - jag blir precis lika insugen i det som alla andra när det väl gäller - men det skulle inte vara så illa med lite perspektiv ibland.

Nåja, hur sammanfattar vi då detta transferfönster?

På det stora hela är jag nöjd. Förutom att jag verkligen ville ha en mittback så har vi gjort betydligt fler, och bättre, affärer än jag trodde.

Jag har också känslan att missnöjdheten efter sista dagen på transferfönstret egentligen inte hade så mycket med själva fönstret att göra, utan att det mer handlade om att vi inte fick in den där "världsspelaren" under de sista timmarna utan istället fick vi "nöja oss" med Welbeck (som vi kommer återkomma till strax).

Men alla transferfönster avslutas inte med en Özil och den här gången fick vi in vår världsspelare tidigare under fönstret. Det känns som att folk redan glömt bort att vi värvat Sanchez, Debuchy, Chambers och Ospina den här sommaren.

Den stora elefanten i rummet är självklart bristen på mittbackar. Det är för mig oförklarligt att vi inte lyckades få hem en stabil mittback som kan täcka upp vid skador på Kos eller Mertesacker. Det har knappast varit en överraskning att det skulle behövas, vi visste att vi skulle bli av med Vermaelen, men ändå lyckas vi inte värva någon.

Precis som alla andra så har jag absolut ingen aning om hur nära/inte nära vi varit att värva någon men faktum är att vi inte lyckats. Vi är dock inte de enda, det är fler lag som är i behov av bra försvarare, men som inte heller lyckats plocka hem någon. Så kanske är det faktiskt en mittbacksbrist där ute? Jag vet inte.

Menmen. Om vi skiter i mittbackar just nu så tycker jag att vi i stort sett gjort ett riktigt bra jobb.

Vad jag tycker om Sanchez, Ospina, Chambers och Debuchy har jag redan varit inne på tidigare men det senast tillskottet är ju Welbeck som trillade in under sista timmarna av transferfönstret.

Jag har sett blandade reaktioner på den här värvningen men jag är försiktigt optimistisk. Här ska jag försöka reda ut varför.

1. Han är ung. 23 år gammal och van vid den engelska ligan. Han är dessutom fostrad i Manchester United vilket knappast är en nackdel när det kommer till att ha en bra grund att stå på.

2. Han är en slitvarg. Det råder inget tvivel om att han är en sådan spelare som kämpar. Han tar löpningar, han sliter och han jobbar hårt för laget - inte bara för sig själv. Sådana spelare kan man aldrig få för mycket av.

3. Han har potential. Jag vet - potential är ett sånt där ord som man lätt kan raljera över. Det är typiskt Arsenal att säga att en spelare "har potential" och sedan blir det liksom aldrig någonting av den där potentialen. Men Welbeck HAR potential. Han har ingen fantastisk målskörd bakom sig, men å andra sidan har han inte fått jättemycket speltid i United. Han har dessutom ofta skickats ut på kanten även fast han gör ett bättre jobb centralt. I och med skadan på Giroud så kommer han att få chansen hos oss (får man i alla fall anta) och förhoppningsvis kan det lossna för honom. Många har dragit paralleller med Sturridge och jag tror inte det är helt omöjligt att Welbeck kan få en liknande boost av att byta lag.

4. Han ratade sp*rs. Okej. Det är kanske inte så förvånande men ändå. Alla spelare som ratar sp*rs hamnar i min goda bok.

5. Han är engelsman. Själva nationaliteten i sig är väl inte avgörande för hans eventuella framgång men det är kul med ytterligare en engelsman i truppen. Vi har ju sedan ett par säsonger tillbaka försökt bygga laget kring en brittisk kärna och Welbeck passar väl in där.

Solklar bubblare på listan: Unitedsupportrarnas meltdown. Alltså. Oavsett vad man tycker om själva värvningen (yay or nay) så kan vi väl i alla fall enas om att reaktionerna hos Unitedfansen är JÄTTEROLIGA att följa?

Efter X antal säsonger där vi sett våra bästa spelare och spelare som vi fostrat försvinna bort till våra konkurrenter är det faktiskt väldigt trevligt att vara på andra sidan. Det är underbart att se en spelare som är så omtyckt av de egna fansen välja oss framför dem.

Jag har en del Unitedsupportrar i min twitterfeed (de flesta är någorlunda vettiga, om man bortser från det uppenbara - att de håller på United) och det som dominerade hos dem under måndagen var inte lånet av Falcao utan förlorandet av Welbeck.

Det säger faktiskt en del.

Framtiden får utvisa huruvida det här är en bra värvning eller inte. Men jag har svårt att förstå att man kan vara missnöjd med värvningen redan innan vi set Welbeck spela en enda minut för oss.

Nu håller vi alla tummar för att samtliga spelare tar sig igenom landslagsuppehållet utan att bryta några fler ben (PEPPAR PEPPAR) och i väntan på Manchester City kan jag bara säga: Välkommen Welbz.

Kommentarer

Bild för Woody

Utgår ifrån att Welbeck är en bra spelare. Han har hamnat i byrålådan beroende på överflödet av vassa gubbar i ManU. Att sedan vissa kanske tycker att det inte är tillräckligt får man väl ta. Fuskklubbarna sätter liksom upp riktlinjerna med sitt överflöd i kvadrat, tyvärr. Hoppas på utveckling av DW under Wenger. Om inte annat så är han en god konkurrent till Giroud. Rock on !

Bild för Malin Hägg

Håller med! Tror han kan bli riktigt bra för oss. Och säga var man vill om gamla Fergi men han kunde det där med fotboll och han rankade bevisligen Welbeck högt vilket är ett gott tecken. Och två mål för honom igår är inte fy skam. Jag ser fram emot att se honom in action för oss!

Ordförande