Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Senaste nytt från styrelsen

Ordföranden
mån 8 sep 2014 kl 22:49

I helgen hade Arsenal Swedens styrelse styrelsemöte. I normalfallet håller vi möten på Google Hangout, då den geografiska spridningen på våra hemorter och det faktum att vi alla har jobb att sköta gör det praktiskt omöjligt att ses varje månad. Den har gången träffades vi dock IRL, vilket ändå är att föredra. Vid fysiska möten har vi mycket större möjlighet att genomföra längre sittningar, och då finns dessutom förutsättningar för informellt snack över en öl eller två. Den typen av möten ska verkligen inte underskattas när det kommer till att spåna fram nya idéer eller att utveckla den verksamhet vi har idag.

Som vanligt var det en diger dagordning att beta av. Här följer ett axplock av det som diskuterades.

Arsenal.se
Hemsidan är och förblir Arsenal Swedens viktigaste plattform. Sajten är en naturlig mötesplats för medlemmarna och är också vägen in för de som ännu inte är medlemmar, därför behöver vi ständigt utveckla och förnya den. För snart ett år sedan lanserade vi en ny version av Arsenal.se och vi är mycket nöjda med funktionaliteten. Det vi framförallt vill utveckla nu är innehållet. Vi har en del idéer som förhoppningsvis snart kommer att märkas på sajten men där finns ännu mer potential att komma framåt. Samtidigt ska det grafiska på sajten putsas något.

Vi har också under det senaste året diskuterat att göra mer av Arsenal.se låst för enbart medlemmar. Syftet med det är att skapa mervärde i medlemskapet – att varje medlem ska känna att man får ut mer av sin medlemsavgift. Samtidigt är det en balansgång för vi vill ju inte att potentiella nya medlemmar blir avskräckta av en alldeles för stängd sajt och väljer att inte bli medlem. Förra veckan fick vi input i denna fråga från flera medlemmar och det har fått oss att fundera på fler möjligheter på hur vi ska använda Arsenal.se för att locka medlemmar. Krasst sett är det så att för att supporterklubben ska få ännu större möjligheter till utveckling i framtiden behöver vi öka medlemsantalet och ett sätt att göra det är på är att värva de som redan nu är inne mycket på sajten. Att helt låsa sajten är nog inte rätt väg att gå, så vi kommer fortsätta fundera på exakt hur vi ska gå till väga.

Medlemsresan
Under den här säsongen kommer Arsenal Sweden att genomföra en medlemsresa. Den kommer att arrangeras efter nyår, men vi har ännu inte spikat vilken match det blir. Anledningen till att vi inte kör någon resa under hösten är att vi inte vill låsa upp någon match på kort varsel när många medlemmar kanske har planerat att själva ansöka om biljetter till just den. Dessutom kommer vi under hösten lägga energin på att arrangera en större träff hemma i Sverige – men mer info om den kommer när alla detaljer är klara.

Ekonomi
Klubbens ekonomi är fortsatt mycket god. Medlemsutvecklingen har varit strålande under sensommaren och det finns inga tecken på att den trenden skulle vika inom den närmsta tiden. Förnyelsen av medlemskap är det allra tydligaste betyget på att klubben är på väg åt rätt håll, så vi i styrelsen är naturligtvis mycket nöjda över att så många väljer att förnya.

Souvenirer
Förra veckan tog Arsenal Sweden ett steg som vi har väntat på under många år. Lander och Andreas Andersson åkte till Borås och fick en lektion i hur man trycker spelarnamn och nummer på matchtröjor. Med sig från Västergötland hade Lander dessutom en nyinköpt tryckpress. Det innebär att vi numera kan trycka matchtröjorna själva, vilket givetvis kommer att förbättra servicen till medlemmarna genom snabbare leveranstider. Tidigare har vi varit beroende av hur snabbt Arsenal jobbar med tryckpressarna i London, men det är alltså ett minne blott. Tryckpressen går dessutom att använda för att trycka vanliga t-shirts, vilket också kommer underlätta souvenirhanteringen. En riktigt bra investering.

Lokalverksamheten
Malin Hägg och Jocke Apell har börjat bli varma i kläderna i uppdraget som ansvariga för lokalverksamheten. De har haft kontakt med ambassadörerna runtom i landet och berättade i helgen hur imponerade de är av engagemanget som finns på orterna. Det känns fantastiskt bra att höra, för Arsenal Sweden är aldrig så levande som när vi medlemmar träffas ute på puben och tittar på matcherna tillsammans. Det tröttnar jag aldrig på att uppleva. Malin och Jocke har fått en del önskemål från de lokalansvariga och dessa ska vi svara upp så bra vi kan på.

Kanonmagasinet
Vi satte planering för de kommande två numren av tidningen. Säsongens första nummer ska ha lämnat tryckeriet i dagarna och når en brevlåda nära dig inom kort. Då bifogas också säsongens medlemskort för de som tecknade medlemskap fram till en bit in i augusti. Ni som nyligen har förnyat eller tecknat medlemskap får ge er till tåls ytterligare någon veckan innan medlemskorten kommer.

Detta är en del av de saker vi pratade om. Förutom ovanstående diskuterade vi även idéer är ännu på planeringsstadiet eller som rör det praktiska styrelsearbetet, som exempelvis hur vi ska hålla verksamheten flytande när Jocke Lander har semester i sommar. Det kommer jag inte gå in på djupare här.

Det var en bra och, som jag hoppas är synliggjort här, produktiv helg. Den gav oss i styrelsen mer energi att fortsätta jobba för Sveriges bästa supporterklubb.

Kommentarer

Bild för MikeR

Nice work, ser fram emot en ny säsong med AS

I'll answer to nobody !!

Bild för Woody

Har själv suttit i styrelser. Vet att ni gör ett stort jobb och att allt bottnar i kärleken till The London pride. Rock on !