Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

3 minuter

Malin Hägg
sön 21 sep 2014 kl 12:23

En icke-fungerande dator har hållit mig ifrån bloggen ett bra tag nu, vilket är irriterande då det finns en hel del att skriva om. Men att blogga på mobilen är inte direkt lätt. Men nu är datorn i alla fall tillräckligt levande för en blogg.

Dessutom är det ju roligare att blogga när det går bra, och efter gårdagens match mot Villa finns inte så mycket att klaga på. Det är inte varje dag man ser 3 mål på 3 minuter och 11 sekunder. Det är ganska jättebra, faktiskt, om jag ska vara ärlig.

Att det var just Özil och Welbeck som fick göra målen var också viktigt, på flera olika plan.

Özil fick äntligen utgångspunkt i mitten, som alla tjatat om, men när han spelade in bollen till Welbeck så kom han i full fart på vänsterkanten. Jag tror inte att anledningen till Arsenals alla problem har varit att Özil spelat på kanten, men efter gårdagens match är det svårt att inte argumentera kring att han spelar med ett annat självförtroende där.

Och hans lättade uttryck och leende efter målet visade precis hur viktigt det var för honom.

Jag tror dock att det också har att göra med Welbecks närvaro. Han har börjat bra hos oss och det var riktigt skönt att han äntligen fick sitt mål. Vi vet vilket snack det blir när anfallare inte gör mål och nu får han lite arbetsro framöver.

Welbeck tar löpningar på ett sätt som vi har saknat. Raka, långa löpningar och han är dessutom stark nog i kroppen att hålla undan försvarare.

Dessutom sliter han över hela planen, även när det inte klaffar i anfallsspelet. Sådant älskar jag.

Men faktum är att hela laget gjorde det bra igår, trots att det var lite svajigt till och från. Men för en gångs skull såg det inte ut som att vi skulle schabbla bort allting i andra halvlek. Tvärt om såg vi ut som att vi hade full kontroll hela vägen till slutsignalen.

Det enda som jag var orolig för var Chambers som, om vi ska vara ärliga, ska vara glad över att han spelade hela matchen. 

Det gula kortet han drog på sig kom tidigt i matchen och redan då kändes som att han eventuellt skulle få det tufft senare i matchen. Det var inte ett ful tackling, men kortet är svårt att argumentera mmot. Och faktum är att han borde fått ett andra gult när han drog på sig en frispark i andra halvlek. 

Återigen - inte särskilt fult men det skrek av orutin. Villaspelaren var på väg in i planen, det var på deras planhalva - ganska nära straffområdet - och han hade egentligen ingenstans att ta vägen. Chambers hade kunnat släppa honom där, det fanns ingen anledning att slita i honom så uppenbart som han gjorde. Jag har sett spelare få gult kort för sådana situationer förut.

Nu hade han lite flyt och slapp ett andra gula och vi kunde säkert ta matchen i hamn. Men jag hoppas att någon tar ett snack med Chambers om det där. Med vår brist på försvarare har vi inte råd med onödiga avstängingar.

Det här var dock ett skönt svar efter matchen mot Dortmund. Jag hade en bra känsla efter Citymatchen, det kändes som att vi var på rätt väg, men sedan kom matchen mot Dortmund och det var som om vi helt plötsligt glömt bort allting om att spela fotboll. 

Nu fick vi med oss tre poäng och vi får lite andrum innan matchen mot Sp*rs. Visserligen är det ligacupen i veckan man jag har svårt att tänka mig att vi kommer riskera så många startspelare. Jag skulle inte bli förvånad om vi ger kidsen chansen och det har jag ingenting emot. 

Ett derby är ett derby är ett derby. Och vinst på lördag är viktigast av allt.

Kommentarer

Bild för MikeR

Härligt att se när det går undan lite, typiskt att jag inte var på plats på Olearys, none the less härliga points :) blir nice att gå in i helgens derby med lite självförtroende.

I'll answer to nobody !!