Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

En Gooners guide till att överleva säsongen

Martin Palmér
mån 10 nov 2014 kl 21:03

Efter gårdagens förlust verkade det som att bägaren rann över för många och det har minst sagt varit en säsong med många motgångar. Jag själv är inte lika nedstämd som många andra och tänkte att jag kanske hade några tipps kring det att dela med mig av. Så på allmän begäran kommer här min guide till att överleva säsongen.

Wenger är vår manager och kommer att förbli så, deal with it. Oavsett vad man tycker om honom som person och tränare så har han ett kontrakt till 2017. Han kommer inte få sparken och han kommer inte sluta förrän tidigast efter nästa säsong. Det finns ingen mening i att hetsa upp sig eller slita sitt hår över det, han kommer inte flytta på sig för det. Acceptera istället situationen för vad den är och slipp onödig frustration.

Vi kommer komma trea och hade aldrig chansen på nåt bättre. Chelsea var för bra från dag ett och City har för bred trupp, vi var chanslösa mot dem hela tiden oavsett vilka fantasier du hade inför säsongen. Samtidigt tävlar samtliga andra konkurrenter om vem som kan vara sämst. Tredjeplatsen var det rimliga inför säsongen och vi är fortfarande favoriter till den, hur dåligt det än sett ut.

Transferpolicyn har ändrats. Även om vi inte värvade alla spelare vi hade behövt så var det tydligt att vi hade en helt annan inställning på transfermarknaden i år än tidigare. Vi överträffade vårt tidigare transferrekord när vi köpte en reserv till högerbacken. Vi tog in en av VMs bästa målvakter för att vara back up. Och vi plockade in en till spelare av världsklass. Vi behöver fortfarande spelare av samma klass till de defensiva regionerna men med offensiven säkrad lär det vara målet nästa sommar. Hur mycket vi än vill kan vi inte köpa 3-4 världsspelare på en sommar och jag åtminstone är beredd att vänta ett år på spelare av Sanchez nivå till försvaret hellre än att ta in nya mediokra back upper.

Välkomna banter. Ibland får man bara skratta åt eländet. Tappet mot Anderlecht betydde väldigt lite i praktiken så varför gå bärsärk som att vi förlorade en ligatitel på det? När tappen börjar betyda något i ett större perspektiv kommer även jag bli upprörd men till dess skratta jag åt eländet.

Arsenal Fan TV. Vi förlorade mot Swansea igår efter att ha haft ledning sent i matchen, ändå skrattade jag mer än jag gjort på länge. Anledningen var enkel, Arsenal Fan TV. Det är något med att se perspektivlösa vuxna människor bete sig som små barn som kan vända det bittraste humöret. Hur kan man inte skratta åt mästerverk som denna eller den här? För att inte nämna denna. Claude och Ty the Merchandise Man förlängde många liv igår.

Kommentarer

Bild för Valter Ardin

Jag förstår hur du tänker, det är hopplöst och det är ingen idé att bry sig. 

Jag kan dock inte skratta åt eländet även om det inte betyder så mycket just nu. 

Jag tycker faktiskt att vi hade chansen på titeln i år, men jag är kanske lite naiv då?

Även om vi har ändrat vår transferpolicy, räcker det inte. Nu är AW "villig" att betala mer pengar för spelare. Han köper bara till hälften rätt spelare.

Bild för Martin Palmér

Som sagt, vi har inte ekonomin att köpa in allt vi behövde under ett transferfönster. Så är det bara

Bild för MikeR

Jag tänker lite likadant, jag kände inte att vi kunde utmana City eller Chelsea i år, skulle vara nöjd med en 3de plats, CL är ju lite kul att kolla på men sliter hårt på vår smala trupp så en toppmatch efter kvalet mot Real vore kul och sen kan vi fokusera på att knipa 3de platsen i ligan. Skulle ändå vara skönt att se lite nytt blod i tränarstaben inför nästa säsong även som du säger att det knappast lär hända.

I'll answer to nobody !!

Bild för George Adams

Tror inte heller han får sparken tyvärr. För Arsenal har på många sätt blivit en oskön och delvis själslös klubb. Så länge Theatre of silence är tämligen full, av asiatiska, och andra turister av  olika ursprung så är säkert ledningen nöjd. Att merparten av lokala hardcore fans sedan länge lämnat, och vägrar återkomma innan bl a Wenger lämnar, är inget som verkar störa de styrande nämnvärt.  

Det borde dock störa Wenger. Att vara en gigantisk orsak till den massiva splittringen som finns i Arsenal borde tillsammans med det rent fotbollsmässiga leda till att han lämnar. Tappar man klubbens hjärta och själ kan man inte vara kvar. Det borde Wenger förstå.

Så Arsene. Säg upp dig!

Bild för Martin Palmér

Så merparten av lokala hardcore fans har lämnat? 1. Det får du allt fiska upp statistik på och 2. Hur hardcore är de om de lämnat för att Wenger är tränare??

Bild för Lennart Sandström

Det hade ju varit ytterst passande att Wenger i och med FA cup vinsten i våras avslutat sitt management i klubben. Fått avsluta med en pokal det hade verkligen kännts värdigt. För mig är det en gåta hur naivt vi agerar i vissa matcher och hur oförmögen Wenger är att göra ändringar i sin gameplan. Mot Swansea senast t.ex. Alla kunde väl se vilka problem vi hade på vår högerkant och inget gjordes för att täta till. Orsaken till frisparken som gav 1-1 dessutom en spelvändning där vi har för många spelare på fel sida. Borde inte ske av ett lag i 1-0 ledning.   Sedan att vi släppt in flest nickmål tillsammans med Burnley är ju en följd av Kos skada. Vi startade säsongen med ett minus i antal mittbackar och det straffade sig tidigt dessvärre.

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för George Adams

Martin; Jag tror du förstår, och dessutom förstår att  det är tämligen omöjligt att befästa det påståendet med hjälp av statistik.  Det handlar mera om en känsla, en uppfattning,  som av åtminstone vissa i Arsenal sfären är gängse samt genom rapporter och egna iakttagelser.  Som bloggare i ämnet Arsenal kan det väl knappast ha undgått dig att väldigt många Gonners och inte minst många "Northbankers" etc och andra mångåriga supporters, enskilda och grupperingar,  i flera år allt mera har höjt sina stämmor mot saker, företeelser i klubben som dom tycker är direkt felaktiga. Ägandefrågan, ledning, Arsenalizaton av Emirates ttillsammans med biljettpriserna är ex på detta. Inledningsvis var Wenger och det sportsliga ganska förskonade från kritiken, åtminstone Wenger.  Men idag är det det ju ett annat ljud i skällan. Det kan du väl knappast förneka. Folk är ju rasande, och de som är mest rasande och ledsna torde vara dom som i generationer, oavsett vem som varit manager, har gjort Arsenal till vad klubben är idag ( då pratar vi inte de senaste 15 åren eller så). De jag kallar Hardcore. 

Märk väl. Wenger är inte ensam om kritiken. Hela klubben för inbördes beundran (styret) får ta del av kritiken

Bild för Martin Palmér

Eftersom det inte går att befästa med fakta bör du vara försiktig med att påstå det. Du får vara beredd på att kunna försvara åsikter och bevisa påståenden här.

Det du beskriver stämmer mycket bra men det är knappast ens nästan likställt med att lämna...

Bild för George Adams

Jag lovar att jag skall och kommer försöka försvara mina åsikter, alla dar i veckan.  Även saker som jag uppfattar som felaktiga men där jag inte kan bevisa det 100 procentigt med statistik för allt går ju faktiskt inte att bevisa med statistik. Ett ex är ju  om vi diskutera Wenger och där många av dennes anhängare ofta lyfter upp Wenger till en närmast helgonförklaring genom att påstå att vi, klubben, aldrig skulle vara på den nivån vi är idag om vi inte haft Arsene. Snacka om hypotetiskt resonemang. För ärligt talat vet ju ingen vad som hänt med en annan manager som fått samma tid på sig att bygga.

Ett försök till att påvisa just att vi tappar återkommande supportrar är ju ex att officiellt från klubben så säger man att det i stort sätt är lapp på luckan varje match, medans undersökningar visar att Arsenal förra säsongen hade ett faktiskt publiksnitt som låg på knappt 51000/match. Var va övriga säsongskorts ägare mfl?. Dom var i allafall inte där.

 

Bild för Martin Palmér

Tror inte man skippar att gå på en match för att man ogillar Wenger och styrelsen om man har säsongskort. Sen så är ju faktiskt de där 51000 inte heller någon fakta utan överslag från en istutition som tjänar på att underskatta antalet

Bild för George Adams

Vid kontroll visade det sig att jag hade fel, vilket jag beklagar.  Det faktiska publiksnittet förra säsongen var 53788. Trots att klubben redovisade fullsatt mer eller mindre varje match, även på matcher där det var rejält med luckor.

Det enda rimliga med att uppge felaktiga siffror är ju att utgå från att säsong biljettsinnehavarna (som man redan fått betalt för och har "kontroll" på) är på plats efter man räknat en-matchbiljetterna. 

Vilket med tyvärr önskad tydlighet, dom i rätt stora antal, inte förefaller att vara.

Bild för Martin Palmér

Alla klubbar i alla sporter redovisar sålda biljetter, how is this a thing?

Bild för George Adams

Glöm det Martin. Det går ju inte att resonera med dig. Fullständigt indoktrinerad.

Bild för zimzon

Du ska ha en eloge för att du försöker.

Twitter: @zimzon80