Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Deppigt värre

Malin Hägg
tor 13 nov 2014 kl 13:24

Det har nu gått ganska många dagar sedan söndagens besvikelse mot Swansea och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har öppnat den här bloggen för att skriva någonting om matchen men sedan aldrig publicerat.

Det beror på flera saker.

Den mest uppenbara är ju såklart att det är roligare att blogga när det går bra. Det är roligare att skriva om saker som får en på bra humör än saker som får en att vilja dunka huvudet i en vägg.

För det var ungefär den känslan jag hade direkt efter matchen i söndags.

En annan anledning till varför jag inte kommit mig för med att blogga är för att jag helt enkelt inte vet vad jag ska säga. Det känns som att vi har samma diskussioner precis hela tiden utan att egentligen röra oss framåt.

Jag pallar inte ytterligare en diskussion om Wenger in / Wenger out eftersom 1) Jag vill att han stannar och kommer inte ändra mig 2) Vi har redan haft den diskussionen en miljard gånger och 3) Det spelar ingen roll vad vi tycker för jag kan inte för mitt liv se att han kommer att gå någonstans alls - definitivt inte innan slutet på säsongen men knappast ens då.

Jag är så trött på hatet som riktas mot våra egna spelare.

Vi har rätt att vara förbannade, besvikna, frustrerade, ledsna, ja...vi har i princip rätt till vilka känslor som helst, men absolut ingenting konstruktivt kommer ur att rikta hat och hot mot de egna spelarna. Jag fattar ju att inte alla gör det, långt ifrån, men de som gör är alltid de som hörs allra mest och jag tror vi lurar oss själva om vi tror att spelarna inte tar åt sig. Jag menar, de är ju mänskliga ändå. Alla som har varit på the receiving end av hat/hot på nätet vet att det är lättare sagt än gjort att bara ignorera. Man tar åt sig, även om man inte borde, och jag tror inte våra spelare är så annorlunda där.

Jag säger inte att vi ska gulla med dem eller vägra erkänna att de någonsin gör någonting fel - men att skicka hat via Instagram för att Poldi uppmärksammar Berlinmurens fall eller för att Ramsey ska kolla på en film med sin fru...är det verkligen där vi vill hamna?

Med det sagt så har jag sympati för frustrationen. Jag känner mig själv ENORMT frustrerad och jag förstår inte riktigt hur den här säsongen kan ha börjat så här. Spelarna vi har är egentligen mycket bättre än såhär men vi verkar inte kunna få dem hela, i form och att topprestera samtidigt.

När spelarna på planen inte presterar så är det naturligt att man vänder sig mot tränaren för att hitta svar, och jag håller med om att det börjar och slutar med Arsene. Han är ytterst ansvarig för hur klubben presterar på planen och det är också han som är den som måste lösa situationen som vi är i.

Men det betyder inte nödvändigtvis att sparka honom är det bästa alternativet.

Jag är i alla fall så fruktansvärt trött på all negativitet kring klubben just nu. Inte ens när vi vinner är det ju riktigt bra - det finns alltid saker att kritisera - och så fort laget tar det allra minsta lilla snedsteg så är kritiken massiv. Det blir så tröttsamt.

Men det finns bra saker. Allting är faktiskt inte helt värdelöst, även om man skulle kunna tro att vi redan var klara för nedflyttning baserat på hur det låter från vissa håll. Jag finner det hela löjligt.

Det konstiga är att jag aldrig varit en särskilt positiv person när det kommer till fotboll - men det är någonting med dagens klimat som gör att förvandlas till en outhärdligt positiv supporter.

Det är faktiskt skrämmande.

Nåja - nu har vi (på grund av landslagsuppehållet) många, många dagar på oss att ha ångest inför Manchester United och det gör väl bara att folk kommer ha tid ännu mer tid att må dåligt och vara arga. Joy.

Själv ska jag försöka att inte tänka så mycket på fotbollen just nu och istället ta ett par djupa andetag (det går sådär).

Appropå nästa match så hoppas jag att ni kommer till Helsingborg nästa helg för storträffen med David Hillier. Tänk på att ni måste köpa biljett också - inte bara anmäla er via hemsidan.

Jag hoppas vi ses där!

(Och den första att nämna Wengers eventuella vara eller icke-vara blir skyldig mig en öl)

Kommentarer

Bild för Lars Lundstedt

En ljuspunkt är också att Oliver Giroud nu är tillbaka i träning och borde kunna vara aktuell för spel inom inte alltför länge. Jag vet att många inte gillar honom men vi hade verkligen behövt honom tex i matcherna mot Hull och Leicester.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Andreas Näsström

Jag är inget fan av OG och jag har höjt rösten för att han ska ersättas. Men under hösten har jag vid flertalet matcher saknat honom där framme då jag fått känslan av att han med sitt targetspel kunde gett anfallet ytterligare spets och dynamik. Han är ingen världsklass-striker och kommer aldrig vara i närheten av det. Men de kvaliteter han har är han bra på. Saknar även hans huvudspel bland våra kortväxta spelare

Bild för Lars Lundstedt

Ja, mot låga försvar är hans styrka i straffområdet en enorm tillgång. Han skapar ytor för andra genom att han ofta drar på sig båda mittbackarna. Girouds största svaghet är ju att han inte är så snabb, men det spelar mindre roll när spelet ändå bara snurrar runt motståndarnas straffområde. Däremot kommer antagligen inte tex ManU-matchen att passa honom, där blir spelet med största sannolikhet mer böljande. Dock tvivlar jag på att han är redo att spela redan då, han har ju ändå varit borta från spel i närmare tre månader. Skulle tro att han inte ens är med i truppen till den matchen, det är nog för tidigt.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Malin Hägg

Jag kan bli sjukt frustrerad på OG men jag gillar honom ändå. Jag har också saknat honom - han tillför någonting i spelet som ingen annan gör och han har fått oförtjänt mycket skit innan skadan. Han också.

Ordförande

Bild för Tobias Alsing

Ni tar upp det jag suttit o funderat på ett tag tror ni inte att spelat hackar pga att OG inte spelat på länge? tror att han gör mer än man tror med att kunna hålla bollen kvar vid motståndarnas Backar så det inte blir så jäkla långt hemåtspel hela tiden? Bara en fundering jag haft de senaste veckorna. Eller vad tror ni? 

Bild för Lars Lundstedt

Jag tror att Girouds frånvaro har påverkat en hel del, men Özils frånvaro och Ramseys formdipp har nog betytt mer för själva spelet. Sedan blir det ju förstås inte bättre av att vi har fått skyffla om i laget hela tiden på grund av alla dessa skador.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Malin Hägg

Jag tror att Girouds frånvaro är en del av det i alla fall. Vi har inte lika många alternativ när han inte finns på planen - så enkelt är det. Men jag håller med Larra - det är ju även formdippar på spelare som Ramsey och Santi samt skadorna på andra spelare som är en stor del också.

Ordförande

Bild för Tomas Horvatic

Kul att du nämner formen på spelarna Malin. Är inget fel på våran uppsättning av spelare (ok då, försvaret). Problemet att det hackar är som jag ser det bristen på spelare i form. Sanchez och Ox är väl eg de två som visar att de är i bra slag.
På resten av gänget saknas det där sista. Man tar konstiga beslut, felpass i överflöd. Detaljer som är nog så viktiga. Lyckas man bara hitta formen kommer också spelet hålla över 90 min.

Inga tunga stunder ska man stötta laget inte ägna sig åt att hacka. Alla ser och vet om problemen. Man behöver inte gapa om samma saker efter varje match

 

COYG!!

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för Malin Hägg

Jag vet inte om jag tycker det är något fel på försvaret heller - förutom att de inte är tillräckligt många spelare! Jag menar, jag tycker att våra förstaval (Debuchy, Mertesacker, Kos, Gibbs) håller måttet men problemet är ju att det är bakom som det är tomt, kanske med undantag för Chambers och Monreal som ändå gjort det godkänt den här säsongen.

Håller annars med angående formen. Speciellt Santi är ju så iskall att man det är löjligt åt det. Jag tycker att jag säger samma sak varenda matche men förr eller senare MÅSTE det klicka och bollarna MÅSTE börja studsa rätt. Det är helt omöjligt att det inte gör det.

Och absolut, jag håller med. Klart det är intressant att diskutera lösningar men det måste ändå vara någorlunda konstruktivt och inte bara handla om att klaga för klagandets skull. Sedan tycker jag att när det väl är matchdags så får man ta sitt ansvar att heja och sjunga. Tror inte någon presterar bättre av att ha tusentals personer bua åt en. Jag skulle då inte göra det i alla fall.

Vi som supportrar har ju också ett ansvar att göra vad vi kan för att inspirera spelarna. Ibland undrar jag om vi helt enkelt har blivit för bortskämda med Arsenal. Det var ju otroligt länge sedan vi upplevde en riktig katastrofsäsong (och då menar jag inte att åka ut i cupen mot ett championship-lag eller missa ligatiteln). Vi har ju inte ens slutat sämre än fyra på vem-vet-hur-länge. Utan jag pratar om relegering eller kamp om nytt kontrakt - riktig katastrof alltså. Många som håller på Arsenal idag vet ju inte ens vad det innebär.

Perspektivet blir lätt lite skevt då, tänker jag mig.

Ordförande

Bild för Tomas Horvatic

Menar som du skriver att vi är lite väl tunna. Maximal otur med att få skador på Debuchy och Kos. Debuchy höjer högerbacken ett snäpp kontra Sagna. Chambers är ett fynd!! Men gör sig bäst som mittback Tony Adams känsla på den grabben :)

Vi har stora krav på vårt Arsenal och det ska man ha på en storklubb. Men att börja skrika om Wenger Out så fort det knackar som många gör kommer inte göra laget bättre i detta läget. Vi är med om plats 2-4 i ligan, kommer gneta oss vidare i CL.

Vinsterna och spelet kommer komma, men måste börja hända snart! Får gärna börja mot Utd :) 

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för MikeR

Özil kommer tillbaka efter nyår med Walcott på ena sidan och Alexis på andra sidan, får sin plats centralt, målen haglar in och vi behöver ingen defensiv för vi trycker på hela tiden, vi naggar på andra platsen slutar 3a och har en helt ok säsong. Inte helt omöjligt med lite flyt med form och skador.

I'll answer to nobody !!

Bild för Malin Hägg

Jag tippade trea innan säsongen och håller fast vid det. Tvåa, eventuellt, med lite flyt. Men vinna trodde jag aldrig - inte med Chelsea och City i samma liga. Men de andra lagen SKA vi kunna sluta före.

Ordförande

Bild för George Adams

Med årets statistik mot de bättre placerade lagen såg jag en uträkning att vi hamnar på plats 8.!!!