Medlemmar: 8777 st.
Visa menyn

Vad ska man göra?

Martin Palmér
sön 23 nov 2014 kl 12:51

Gårdagens match kändes som en film man sett förut, på många sätt såg det ut som det brukar när Arsenal spelar en stormatch. Vi dominerade stort men lyckades inte göra mål, de skapade väldigt lite utöver någon enstaka halvfarlig kontring men vi släpper ändå in första målet. Vi satsar då allt framåt och de kontrar in ett andra mål och dödar matchen. Så långt precis det vi är vana med, men den här matchen tog det till helt nya nivåer.

Ofta ser vi i den här typen av matcher hur motståndarna ganska bekvämt håller oss borta från några farligheter trots vårt stora bollinnehav. Igår skapade vi fem sex riktigt vassa målchanser och hur Wilsheres chans inte resulterade förstår jag fortfarande inte. Skjut i ett hörn, sätt den högt, chippa, passa Sanchez, vad som helst utom att passa den i magen på De Gea. United hade ett på förhand svagt försvar och ingen kan hävda att de gjorde ett speciellt bra jobb. De balanserade på en väldigt smal lina men vi lyckades snubbla över oss själva. Vi inte bara kunde ha haft ledningen i halvtid, vi borde ha haft den och med minst ett mål.

När målet väl kom så var det självklart United som gjorde och vilket mål det var sen. En offisdespringande Fellaini knuffar Gibbs in i Szczesny som till följd av det blir skadad och får byta. Hans utboxning landar såklart rakt på Valencias fötter som trots relativt öppet mål lyckas missa sitt skott men en nu sittande Gibbs styr in den när han ska ställa sig upp. Arsenal har en förmåga att få flera saker att gå fel samtidigt och släppa in konstiga mål men den simultana tågkraschen vi såg igår vid det målet tror jag inte vi sett maken till. Någonsin. Två uteblivna frisparkar, en skada på vår förstemålvakt när hans back up redan är skadad och ett insläppt mål trots att de inte har ett skott på mål. Det är Papphammarnivå på den slap stick sketchen.

Vår oförmåga att vinna mot United nådde igår helt nya nivåer. Ibland tror jag de skulle kunna ställa ut sitt U18-lag mot oss och ändå inte förlora mot oss. Det måste sitta djupt rotat i spelarna, United går ut och vet att de alltid har en bra chans mot oss. De vet att även om gör sin sämsta match för säsong så kommer vi se till att de kan ta poäng. Frågan är om våra spelare inför matchen, innerst inne, trodde att de skulle vinna?

Kommentarer

Bild för gunsmoke

Ja  du Martin, enda ljuspunkten är att Giroud är tillbaka och levererar direkt, två i interna skytteligan efter tre inhopp säger väl att våra problem inte enbart ligger i defensiven, men vi kanske måste vara realister, för dagens Arsenal är nog på denna tabellnivå, dvs på sin höjd ett mittenlag.

Vi har redan 9 poäng färre än mot motsvarande lag förra säsongen, ta igen det går inte för då krävs segrar mot MC, MU, Liverpool borta och Chelsea hemma, om vi förvisso inte klappar till både Stoke borta och A Villa o Swansea hemma. Men vi har tappat åtskilliga poäng redan denna säsong mot botten och mittenlag

Bottenlagstendens, dvs hyfsat bra spel men ändå förlust är ett klassiskt kännetäcken för lag med problem, för det här börjar bli riktigt pinsamt, nu när 1-2 förlusterna blir en vana.  Men som jag uttryckt tidigare, -vi kommer inte längre i denna fotbollens F1 med en stallchef som vägrar att bygga om Ferrarin från 1996. Vi är och blir ett mittenlag om vi har tur. Och glade Stan kan fortsätta att plocka miljontals pund ur klubben, medans den ännu gladare Roman har pumpat in en miljard i gänget från Stamford bridge.

olika falla lyckans lotter.

Ha`re