Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Smuts

Davidsson och Mannen
mån 24 nov 2014 kl 08:38

Ännu en måndag morgon, ännu en första arbetsdag på den nya veckan efter en helg i fotbollens sällskap och ännu en dag då vi Arsenalister möter världen i uppförsbacke. Med ösregn från sidan, in under regnkläderna, med pannan i djupa veck och med sammanbitna käkar, pressar vi oss fram och upp i vardagen. Vi går in i arbetsveckan som förlorare. För vi lämnade just ännu en helg där Arsenal gjorde oss besvikna, ledsna och krökta.

Arsenal mötte i lördags kväll Manchester United hemma på Emirates Stadium, ett United som är det sämsta, eller i varje fall mest ofärdiga, på mannaminne och ett United som ännu inte, trots matcher mot Sunderland, Burnley, Leicester och West Bromwich, hade lyckats vinna på bortaplan. Ett United som toppade skadelistan överlägset och ett United som hade två ungdomar och en mittfältare i sin backlinje. Detta Manchester United mötte Arsenal i lördags kväll. Och ni vet ju alla redan hur det gick.

Arsenal började sådär bra som Arsenal ibland gör, vi anföll och skapade chanser genom deras schweizerosthåliga försvarslinje och välde fram i våg efter våg. Men Arsenal anno hösten 2014 hade inte varit Arsenal anno hösten 2014 om vi inte hade missat precis alla chanser, skjutit rakt på målvakten De Gea och gjort honom till en oerhört mycket bättre målvakt en han faktiskt är. Och vidare hade vi inte varit Arsenal anno hösten 2014 om inte en offsidestående Fellaini fått gått upp i duell med Gibbs och Szczesny, som tydligen inte övat kommunikation utan krockade, varpå Szczesny fick utgå skadad och Gibbs försökte rädda ett skott men själv blev siste man på bollen innan den ramlade in i Arsenals mål och gav gästerna ledningen.

Vidare var vi Arsenal av idag när skadorna, på Szczesny och Wilshere, satte bytena innan den stora hönsgården tog vid. Lika bristande på skärpa som vi var i avsluten var vi i det defensiva positionsspelet och det tordes inte finnas en motståndare i västra Europa som inte känner till Arsenals parodiska sårbarhet för kontringar, varför United lätt gjorde 2-0 genom Rooney innan domare Dean gav oss åtta minuter att rycka till på. Giroud ryckte till en synnerligen välsmakande reducering, men Arsenal av idag är inte ett lag som kommer närmare än en tjusig reducering. Vi kvitterar inte och någon vinst är absolut inte inom räckhåll. Den var det inte i lördags och den verkar inte vara det speciellt ofta för oss längre. 

Vi är vraket som ligger fastspänt vid kanalkanten. För annars sjunker vi. Bild: Flickr.com: ”Ken_Davies_Archive”

Så vi förlorade, för vilken gång i ordningen vet jag inte, mot ett United som inte ens är ett topplag, som helt saknar försvarsspelare och som ännu inte lärt sig vad den nya tränaren tänker. Och vi är nu mitt inne i den sämsta ligastarten sedan 1981. Sedan 1981! Och för det betalar vi, du och jag och alla andra Arsenalkonsumenter, £8 miljoner/år. Och nej, då blir man ju inte bitter. För det är ju inte Wengers fel att Wilshere och Ramsey inte kan skjuta, det är ju inte Wengers fel att Arteta är så långsam som han är men ändå får starta matcher i Arsenals tröja och det är ju inte Wengers fel att vi över huvud taget inte har några försvarsspelare som kan spela försvarsspel. Det måste ju, så klart, vara spelarnas fel.

Wenger ansåg inte vi behövde någon Fabregas i Arsenal, inte någon fjärde mittback och inte den engelske U21-landslagsmannen Jenkinson på högerbacken. Han ansåg inte vi behövde någon central mittfältare med defensiv spetskompetens och verkar, i princip, inte anse oss behöva någonting annat än Wenger själv. Nej, Wenger var inte på planen i lördags, det var såklart spelarna som var det. De spelarna som är utvalda endast av Wenger, tränade endast av Wenger och instruerade att möte aktuellt motståndarlag endast av Wenger. Men det är ändå inte Wenger som bär ansvaret för att vi inte heller denna gång kunder rubba stora, stygga United.

När jag skriver denna text och tänker dessa tankar, när jag tänker på vår sämsta ligastart på över 30 år, på FA-cupsegern i våras och på att Wenger för bara fem-sex månader sedan skrev på ett nytt treårskontrakt, så känns det inte längre bra att vara en medelålders man med dessa tankar. Det känns inte vackert, inte rent och det känns inte värdigt. Det känns besudlat, som ett varigt sår som börjat lukta riktigt illa och det känns som om allt som finns kvar bara är smuts. 

Det finns inte längre fler ord att hitta på, det finns inte fler bevis att lägga fram och det finns inte fler retoriska krumbukter att försöka bemöta. Allt är över, allt är slut och allt är uttömt. Jag kan inte längre förmå mig lägga fram argument för att Wenger skall göra på annat sätt, att han skall tänka i nya banor eller för att han bör bytas ut och skiljas från sitt arbete. Jag vet att han inte kommer att förändra sig, jag vet att han inte kommer kunna leda oss till något bättre än det här, detta nuet, och jag vet att han kommer att vara kvar i minst två och ett halvt år till. Mer än så finns inte kvar. Inget mer än smutsen, inget mer än den krypande stanken av förruttnelse och inget mer än att tiden för länge sedan har sprungit förbi oss. Detta Wengers Arsenal, anno hösten 2014. Hösten då Wenger själv slog sista spiken i kistan.

Kommentarer

Bild för zimzon

Kort och gott: Bra.

Twitter: @zimzon80

Bild för Valter Ardin

Jag håller med ovanstående zimzon: Bra. 

Jag är så trött.

Bild för Woody

Wilsheres oförmåga är Arsenal hösten 2014. Rock on !

Bild för Davidsson och Mannen

zimzon// Tack.

ValleA7x// Tack. Och ja, man blir så himla trött. Trött på Arsenals påvra spel och resultat, trött på att se Wenger famla i blindo men ändå ha all makt över laget och oss följare och trött på sig själv som tänker det man tänker och känner det man känner i relation till allt detta.

Woody// Oerhört symptomatiskt, absolut.

Bild för Adamberg

På spiken. det som är allra svårast för mig att förstå är att Arsenal som enda lag jag känner till i världen har en sådan oantastlig coach (på så sätt han är orubblig att lyfta bort) trots att han sedan en väldigt väldigt lång tid i princip misslyckas med precis allt. Det kan inte jag förstå. finns inget annat lag i någon liga någonstans på hela jordklotet i vilken division som helst där detta bara skulle få fortsätta Inget!! 

Adam

Bild för Lennart Sandström

D&M i takt med att vi skjunker allt djupare ner i dyn,fungerar dina krönikor alltmer som en slags kognitiv terapi för en grånad och deprimerad supporter. Hoppet är det sista som överger en sägs det. Men jag tycker det som gör ondast är faktumet att vi har en majoritetsägare som inte bryr sig om annat än det kapital klubben kan generera. Hade han till skillnad från t.ex. Ryssen i Chelsea varit intresserad av det fotbollsmässiga hade det åtminstone skett förändringar.Fan Lady Nina, hur tänkte du när du sålde dina aktier till Silent Stan?

Kanske är det bästa som kunde inträffa att vi missar att gå vidare i CL detta år + missar CL kvalplatsen 2015? Är det sånt som krävs för en förändring?

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för George Adams

Bra skrivet som alltid D&M.

Detta börjat bli riktigt riktigt illa. Rena parodin.. som Utd 0-1 mål fast ännu värre och vi som var med 1981. Vi vet.. vi var piss då och ännu värre nu.

Bild för Glenn

Bra skrivet.

United är mitt största hatobjekt i PL. Tottenham har varit för dåliga för att jag ska hata dem så mkt. Visst jag njuter av när vi smäller dit dem och när de misslyckas varje år. Men United hatar jag verkligen. Deras osympatiska spelare, ledare, fans....hatar allt.

Ändå var jag knappt taggad eller sur att vi förlorade. Jag hade ändå lyckats lura mig själv till att tro att vi skulle vinna i lördags, säsongen skulle vända osv (ja jag vet...är en väldigt blåögd och lättlurad person) men innerst inne kände jag nog på mig att detta skulle hända. Kanske till och med någonstans långt inne inser att dessa förluster kan vara enda chansen att slippa 2,5 år till med Wenger. Jag tyar inte mer nu!

Enough is enough och det var enough för jävligt länge sedan

COYG

Bild för Davidsson och Mannen

Platini// Tack skall du ha. Och ja, detta är den ständiga frågan. För hur mycket än Wenger gjort för oss under åren och hur fint han än styrde oss genom stålbadet med arenabyggandet och fotbollskartans omritande med de nya blodspengarna från oligarker och shejker, så känns det som om hans position saknar motstycke i fotbollsvärlden. Det talas ju ofta att Szczesny behöver en andremålvakt som konkurrerar och utmanar honom till utveckling, gäller inte motsvarande för tränare?

carlshöjd// Härligt att läsa, inte att ditt fotbollsföljande är grånat och deprimerat, men att mitt skrivande har en mening! Tack för feedbacken. Och ja, Silent Stans ointresse för fotboll och enda intresse i ekonomisk vinning är ju en av de absolut största ”onda rötter” vi har i klubben. Sedan är det intressant med Lady Nina, för hon twittrade ju förra sommaren, 2013, (eller om det var när vi inte handlade vad vi behövde i januari) om att hon blivit lovad en sportslig satsning från Stans sida, när han övertygade henne att sälja just till honom och inte till Red & White. Skulle vara kul om hon följde upp kritiken nu, när det ser ännu värre ut.

Sedan är jag så kluven till det där med en positiv vinst i att missa CL. Jag förstår vad du menar, att en sådan skulle skaka om klubben och skaka den rätt, men jag är rädd för att det bara skulle göra det ännu svårare att locka lämpliga spelare till klubben och att avståndet till storklubbarna bara skulle bli än längre och svårare att gnaga in. Så… ah, det känns jobbigt det med.

GeorgeAdams// Stort tack för berömmet och gott att mitt eviga ältande för något positivt med sig. Och ja, det börjar bli smått parodiskt. Jag var själv så liten 1981 så jag har inget minne av hur det var då, men med alla monetära resurser vi faktiskt nu har, med Emirates och alla Team Gazidisdealar men också med de fina spelarbitar vi faktiskt har i vår kaka, skall vi inte vara så här dåliga. Inte så här tafatta och inte så här lätta att knuffa omkull. Manu i nuvarande form skall inte ha en chans mot oss. Visst är/var deras offensiv bra, men vi skulle stängt den här matchen totalt i första halvlek. Och inte suttit så på rumpan som vi alltid gör så fort någon tar ledningen mot oss. Det räcker liksom för att våra små fullblodsproffs skall transformeras till nervösa femåringar.

Mickys// Stort tack för berömmet. Jag känner igen mig enormt, både i beskrivingen av din relation till Manu och i beskrivningen av din känsla efter matchen. Jag hörde mig själv bara sucka, orkade inte ens bli arg. Man är bara nedslagen, resignerad och uppgiven. Och till detta tänker jag på att Wenger skrev nytt kontrakt bara för ett knappt halvår sedan…

Bild för Björn Lindström

Och imorgon skall jag, med ett helt gäng åka till Paris i tre dagar på konferens. Se på CL mellan Pars och Ajax. Det värsta av allt... jag delar rum med den värsta Chelsea-fantasten på denna jord. :( Det var sååå mycket bättre och enklare när de var fattiga...

Bild för Micke

Tack för en, som vanligt, bra text! Det är först nu jag orkade gå in här sen matchen.. Jag har bara stängt av! Sen måste jag bara säga att jag känner igen mig totalt (tyvärr..) i din text! 

Dessutom så måste jag "spela sugen" inför onsdag.. Jag känner nästan som det kvittar hur det går! Vad händer med världens vackraste klubb?? 

Bild för Corben

Vad hade vi betalat för att följa Arsenals träningar under några veckor, jag kan inte påminna mig om att jag någonsin varit mer nyfiken på nåt, skulle väl va att utforska det motsatta könet i mitten av 90 talet kanske. 

Jösses så kul det hade varit att se vad dom faktiskt tränade på, håller ni inte med?

Jayarse på twitter.

Bild för George Adams

Kvadraten, "Gris", Kolonn, och "skuggspel" (Vågar inte köra något spel med motståndare, mht till att någon kan snubbla och bryta ett ben eller två)

Bild för gunsmoke

Arsene knows, lite ironiskt börjar han påminna om den ständige losern i 80-tals serien Dallas, den där Cliff Barnes som alltid hade de bästa korten på handen men ändå lyckades förlora, gång på gång.

Jag tycker inte att det är tillfälligheter till varför Liverpool, Arsenal, MU, Everton och Spurs  har haft en dålig start, alla dessa lag bygger på en stomme av britter/irländare, vilket är som att anlita en hantverkare på accordsjobb med en hammare och inte en spikpistol. Att börja satsa på britter är ju lika med självmord, för maken till usla passningsspelare finns inte. Dom är bra att ha i ett försvar, det ligger väl lite i deras DNA att alltid försvara sig och den där j...a ön.

Men offensivt så ligger boken -"Historiens största militära misstag", nära tillhands, för i princip alla stora militära misstag är utförda av britter eller fransmän.

En stomme av britter ledd av en fransman.

Bild för Davidsson och Mannen

Björn// Det känns som om du kommer ha en viss uppförsbacke, rent socialt. Fast Paris är Paris och Ajax är en fin förening, så det känns ändå som om du kommer att kunna reda ut stormen. Härlig resa!

Micke// Tack själv. Och ja, det är nästan som om man behöver karensdagar i relation till Arsenal nu för tiden. Tänker man på matcherna för nära inpå dem, så ja... hör man alldeles för mörka tankar inom sig. Och sedan kommer CL-matcherna, hem och spela sugen, jajemensan!

Corben// DET har jag också funderat mycket kring (efter att man någorlunda löste motsatta-könet-koden): Där bakom alla murar, höga häckar och bland CCTV-kameror, vad håller Arsenal på med? Så mycket tid, så lite utveckling. Så stora visioner från tränaren och så lite progress (snarare regress) i klubben. Så mycket folk i tränarstaben, så ingenting på planen. Någon reverserad form av Fotbollens Hemligheter?

GeorgeAdams// Antagligen. Eller TP, Tetris eller Fyra i Rad?

gunsmoke// Cliff Barnes... den var inte snäll. Men kanske inte helt osann. :-) Jag är dock inte helt med dig gällande det dåliga i att ha en engelsk kärna, för hade vi, som exempel, haft Jenkinson som högerback så hade Chambers kunnat spela mittback och genast hade backlinjen sett bättre ut. Problemet är att Wenger inte fått våra unga britter, främst Ramsey och Wilshere, att lyfta och ta det där sista utvecklingssteget. Ramsey spelar bara för sig själv/sina stats och Wilshere har ännu inte lärt sig prioritera utan kastar sig in i onödiga dueller på löpande band, vilka kommer kosta honom hans karriär, pga alla skador.

Sedan har jag inte läst boken du refererar till, kanske vore något för Mr Wenger att plöja igenom?

Bild för MikeR

Dina texter speglar väl hur man känner det, skön läsning tots allt, hoppas på ett tidigt utåg från CL så vi kan behålla några hela gubbar till ett hyggligt PL lir.

I'll answer to nobody !!

Bild för Adamberg

Vad har förresten hänt med vår tjeck? 

Adam

Bild för gunsmoke

D&M, jag är inne på just det du påpekar, dvs britter i försvaret, men offensivt kreativt tänkande har aldrig varit prio ett i pennalismens högborg.

Bild för Davidsson och Mannen

MikeR// Gott att de gör någon nytta och, i all bedrövelse, träffar rätt ! Och ja, jag hoppas vi tar oss till åttondelsfinalen, för att ha någon chans att värva i januari, men därefter åker ur för att endast fokusera på ligan och eventuell FA-cup.

Platin// Lysande i landslaget, iskall i Arsenal. Har vi sett den tidigare? Det är helt otroligt vad Wenger tillåter sig att misshandla vissa spelare, idag och i historien. Om alla andra lag nu har så himla mkt pengar och bra spelare att gödsla med, varför använder vi inte de vi har? Rosicky, Podolski, Campbell är alla exempel på spelare som antingen tidigare visat kvalité eller som är lovande, men som helt stängts in i frysboxen. Helt obegripligt, med tanke på hur överspelade och usla vissa andra spelare varit.

gunsmoke// Ursäkta, jag slarvade och misstolkade dig. My bad! För jag håller helt med dig, drömmen om den kreative engelsmannen (eller britten) lever vidare. I Arsenal gör den det i Ramsey och Wilshere och jag hoppas att den inte stannar vid en dröm. Men båda står i ett vägskäl just nu; spela för sig själv (Wilshere -tuffhet/attityd ->skador och Ramsey -mål/poäng/klackar -> grrrr) eller för laget (smarthet, effektivitet och box-to-box). Wenger är mannen att leda dem till nästa steg. Frågor på det? -Ja, herregud.

Bild för Byarum

Ja du Davidsson. Det är inte mycket att tillägga till denna briljanta text. Det jag kan lägga till är att Wenger dessutom uppvisar det sämsta av ledarskap just nu när han beskyller laget för att vara naiva i försvarsspelet? Vem är det som tar ut laget, tränar det och lägger upp taktiken och dessutom ansvarar för spelarköp? Man kan inte skylla på den enskilde soldaten om strategin är åt skogen. "Skylla-ifrån-sig-ledarskap" är den sämsta formen av ledarskap....

Såg själv matchen på Emirates och det hjälper ju inte att skåpa ut motståndarna spelmässigt om man inte gör mål.

Sen måste jag ju tyvärr säga att jag tycker att Wilshere är väldigt överskattad och det har jag tyckt länge. Han har inte utvecklats alls de senaste åren. Tror att det finns något i hans personlighet som gör att han slagit sig till ro med den han är och njuter av livet som det är och då blir det så här,,, Jag kan ju ha fel, men nånting gnager..

Det kanske bästa som kan hända oss på litet längre sikt är att vi inte blir Top 4 i år och då kanske styrlesen också inser att Wenger kan göra annan nytta för klubben.

Bosse

Bild för Davidsson och Mannen

Byarum// Tack för det vackra berömmet! Sedan håller jag, tyvärr, helt med dig när det gäller Wengers ledarskap, eller snarare brist på ledarskap. Jag var för någon vecka sedan inne på en parallell med Lasse-Lager som, efter att Island förlorat mot Tjeckien, stod upp, tog på sig allt ansvar och berättade att han skulle förutsett läget bättre, förberett spelarna bättre och tränat dem på annat sätt inför matchen. Att laget förlorade på grund av hans misstag (på samma sätt som han prisats för att de gått så bra). Och det är oerhört befriande att se.

När det gäller Wenger så blir man, som jag nämnde ovan, nästan ledsen och känner en inombordslig tyngd när han, efter matcherna, får frågor och svarar att han antingen inte vet, inte har någon aning, eller skyller på spelarna. Man kan inte lösa problem som man inte identifierat och kan man inte identifiera våra problem så har man inte den koll och den kompetens som krävs för jobbet. För när det gäller Wengers Arsenal så är problemen så övertydliga och på strukturell basis att det närmast blir provocerande att höra Wenger hänga ut spelarna, antingen individuellt eller som kollektiv, i samma mening som han säger sig inte ha en aning om orsakerna till problemen. Det blir nästan sorgligt hur han försvarar och skyddar sig samtidigt som han, indirekt, helt diskvalificerar sig.

Och när det gäller Wilshere så känner jag att han har precis alla förutsättningar för att bli en fantastisk fotbollsspelare, både för England och för Arsenal. –Om han får ordning på huvudet, vill säga. Som det är nu så har han gått på myten om sig själv som nästa stora engelska sak, han väljer strider han borde välja bort vilket dels drabbar laget, genom sänkt tempo och felbeslut, men också han själv med ständiga skadeproblem. Han behöver någon som handleder och guidar honom vidare i sin utveckling, frågan är om han har det i Wenger. Vad tror du?

Bild för Byarum

Tvivlar på att Wenger längre har de verktygen som han behöver ha för att utveckla Wilshere. Sen funderar jag på vem som skulle kunna ha den förmågan. Har svårt att komma på någon. Man får väl inte nämna namnet AF på den här sidan, men nu när han har slutat så kanske man kan göra det. I alla fall behöver det vara en coach som kan nå honom på djupet på ett annat sätt som Wenger tydligen inte gör. Det handlar både om att bejaka det positiva som finns men samtidgt få honom att inse att "laget går före jaget". Jag skulle tro att en sådan som Klopp kanske skulle kunna nå honom, men vem vet? Det är väl en risk att man ser Klopp som en frälsare just nu,,, Dortmund går ju inte heller så bra, förutom i CL..

En annan reflektion på din text. Jag fick en litet annorlunda syn på Arteta den här matchen. Jag tillhör inte hans största fans och tycker närmast att det är ett skämt att han får vara kapten och att han oftast inte håller måttet. Men den aggressivtet och jävlar anamma han visade i lördags var en av väldigt få saker som jag tog med mig som något positivt i all denna berövelse. Fast egentligen så borde han inte vara en startspelare utan ett andrahandsval.

Bosse

Bild för Davidsson och Mannen

Byarum// Ja, du. Hur ställer man sig till den 10 000-kronorsfrågan? Om Wenger har det som behövs för att utveckla en kille som Wilshere (och förvisso även Ramsey) att ta det där sista och avgörande steget. Å ena sidan är det ju det Wenger är/skall/sägs vara bra på, talangutveckling. Å andra sidan ser det ju ut som det gör i dagens Arsenal, just under Wengers ledning, så om Arsenal och Wilshere/Ramseys prestationer hösten 2014 duger som svar så…

Annars är det ju lite inne just nu att spekulera i vilka ersättare som skulle kunna vara något för oss. Först och främst tror jag inte att Wenger kommer/kan få sparken från klubben och jag har också ganska svårt att se honom kasta in handuken i förtid. Så utifrån det ligger frågan ungefär två år framåt i tiden. Suck…

Men oavsett så tycker jag att folk dömer Klopp lite hårt just nu och ser lite för mycket nu och för lite brett. Dvs. vi förlåter Wenger för något som Klopp klarade oerhört mycket bättre, men dömer Klopp för BVB:s kassa placering samtidigt som Arsenals dito pratas bort. I min värld kan man inte jämföra Klopps resurser med de Wenger har och hade under de skrala åren. BVB har inte smulor av det som Arsenal glufsar i sig av ekonomiska resurser och åderlåtes år efter år, som vi gjorde tidigare, på de stora stjärnorna men har ändå, fram tills just nu i princip, hållit jämna steg med en klubb (Bayern) som trots frånvaron av sockerpappa är att anses som så otroligt överlägsen alla andra tyska klubbar ekonomiskt. Och det med ljusår.  

Utifrån dessa helt olika förutsättningar skulle jag inte vara det minsta orolig om Klopp blev den som tog över Arsenal efter Wenger, när det nu än må bli. Däremot är Klopp kanske inte min absoluta favorit, för jag skulle ännu hellre vilja se vad en kille som Simeone skulle kunna göra när han får helt andra förutsättningar i, exempelvis Arsenal, än de han har i ett än mer pressat Atletico de Madrid. DET vore något det, eller vad säger du?

Bild för Byarum

Om det blev Simeone skulle jag jubla... Tänk vilken energi han skulle ge till hela Emirates. Sen har han ju också förmågan att få spelarna att gå igenom både eld och vatten flera gånger. Det vore något, men jag misstänker nånstans att det finns en risk att kulturchocken skulle bli för stor för hela klubben, så de inte skulle våga välja honom,,,

Håller ju absolut med dig om det som drabbat Klopp i Dortmund,, En värre brandskattning än både Visby och Southampton och det måste man ju ha i åtanke.

Bosse

Bild för Fredde

Det absolut värsta är alltid att förlora mot United. Jag tycker aldrig att dom har bra spelare på 11 positioner. Dom har alltid haft ett bra kollektiv toppat med några ruggigt bra spelare. Nu har dom varit direkt svaga i deffensiven vilket vi även blottade men vi satte inte bollfan i nät. Det är så jävla pinsamt att inte kunna vinna mot den här United-upplagan på hemmaplan. Nog för att vi har en svag backlinje, men den är ju i världsklass om man jämför med Uniteds backlinje.

Jag förstår inte ens varför Wengér ska envisas med 4-1-4-1. Han har haft rätt så många gånger förut och han antar att han kommer få rätt igen. Kanske att han skulle få rätt med den uppställningen om vi hade förfogat över Luis Gustavo eller Javi Martinez. Deffensiva specialister med andra ord. Nu har vi Arteta som t.om slår bort en passning i kvarten (lätta passningar). Och uppställningen förvirrar för alla offensiva centrala spelare. Rollerna blir otydliga för alla utom för Arteta som får vatten över huvudet. Wilshere som är bra i landslaget där han har en mer tillbakadragen roll och i Ramseys succé förra året så hade han en mer tillbakadragen roll.

De lagen som spelar 4-1-4-1 har en deffensiv specialist som är enormt passningssäker och är otroligt duktig deffensivt, t.ex Bayern, Real Madrid och Tyskland.

Wengér optimerar egentligen bara Ox och Sanchez just nu. Jag skulle vilja ha in Simeone som ni har varit inne på, en som får ordning och reda deffensivt. Och med Sanchez, Özil, The Ox och Walcott så blir det otroligt svårt att spela "tråkigt". Vi skulle kunna ha en av världens bästa kontringsoffensiver med enbart Real Madrid som överman men vi kan inte ens utföra en ordentlig kontring idag.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Byarum// Ja det känns som om vi behöver någon som röjer runt och öppnar upp i klubben. Någon som idag är vad Wenger var då. Modig, med en tydlig vision och med någonting annat än det vi har. Och Simeone och Klopp skulle båda två mycket väl kunna vara just detta.

Freddee// Vi har ju varit inne på det tidigare här i bloggen, både du och jag och andra. Och ja, problemet kvarstår. Wenger är så himla fixerad vid att få in både Ramsey och Wilshere på planen samtidigt så att han ändrar till ett spelsystem som förstör vissa spelare (ex. Özil oh Cazorla) och som vi inte alls har spelare till. Som du är inne på; hade vi haft Gustavo eller Martinez, eller vilken BRA DM som helst, så kanske det hade varit värt ett försök. Men att göra det med Arteta som ankare är bara naivt och korkat. Han är helt enkelt för dålig, för långsam och för oklar med vad rollen innebär. Som du är inne på så blir rollerna då otydliga och spelet haltar än mer. Vi har material för att spela 4-2-3-1 eller kanske 4-4-2 (4-4-1-1) men saknar ankaret för 4-1-4-1.

Och precis som du så längtar jag efter kontringsoffensiver värda namnet Arsenal FC. För det var länge sedan senast.

Bild för Fredde

Kändes som att vi gick tillbaka till 4-2-3-1 idag, eller så var det att Ramsey helt enkelt började springa i båda riktningarna igen. Sanogo såg i mina ögon bättre ut än vad Welbeck har gjort på senare tid i våran tröja, i engelska tröjan är han ju bra. Ramsey och Arteta tog ett grepp om mittfältet, Gündogan såg däremot ut att vara helt ur slag. Cazorla såg vass ut i en mer tydlig offensiv spets-roll. Allt som vi inte gjorde i Dortmund gjorde vi idag. Dortmund kommer egentligen med bästa tillgängliga förutom att dom försöker få matcher i Gündogan. Men dom var inte bra idag. Och det märktes att dom går fruktansvärt dåligt i ligan. Man märker att dom är helt under isen i ligaspelet.

På tal om en bra DM så såg Lars Bender ganska vass ut i höjdpunkterna för Leverkusen idag igen. Hoppas det här får oss att komma in i något form av momentum och att Ramsey även i fortsättningen utgår från en aningen lägre verision.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Jag tänkte på det också. Ramsey hade en lite lägre utgångsposition vilket stödde Arteta i något som jag tolkade som 4-2-3-1 och vipps så började, som du är inne på, Ramsey att springa. Och rockaden där Sanchez gick ut till vänster och Cazorla fick den centrala nr 10-positionen var väldigt lyckad. Två assist från Cazorla och ett underbart, smått Henryskt mål från Sanchez. För visst var BVB riktigt svaga igår, men det behöver ju inte ta bort vår boda insats helt!

Och Lars Bender, ja... Jag har inte sett highlightsen men jag tycker han visat grym stabilitet och bra passningsfot i flera år. Vad tror du om han och Ramsey på det centrala mittfältet från och med januari? Inte illa, va?!