Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Mot ljusare tider

Malin Hägg
ons 14 jan 2015 kl 21:47

Jag har varit på väg att blogga en hel del den senaste tiden, men vad jag än har försökt skriva så har det uppmärksammade fallet med Ched Evans (den våldtäktsdömde anfallaren som var på väg till Oldham) legat som en blöt filt över allting.

Jag har vägt för- och nackdelar i flera dagar men till slut bestämt mig för att det här nog inte är rätt ställe att lägga upp en sådan text ändå.

Den texten får istället publiceras någon annanstans och jag kan gå vidare med mitt liv.

Efter Stokevinsten i söndags har det varit ganska tyst kring laget och så brukar ju vara fallet när vi har vunnit. Då slappar alla av en aning och vi försöker prata om positiva saker istället för att bråka med varandra.

Det är ganska behagligt ändå.

Om man dessutom, som jag, undviker allting som har med Silly Season att göra så blir det väldigt lugnt. 

Jag har sedan länge insett att jag inte KAN läsa alla rykten - jag klarar helt enkelt inte av det. Först när det rapporteras på Arsenal.com vågar jag tro på att någonting faktiskt är klart.

Förutom värvningar så väntar vi väl mest på att få höra någonting definitivt angående Debuchy och hans axel. Jag är fruktansvärt irriterad på den skadan som kändes så jävla onödig.

Jag tycker också att det är galet att inte Arnautović fick ett kort för den situationen. Vissa har argumenterat att han inte "menade något illa" med knuffen eller att den inte var "malicious" som de älskar att säga i engelsk media.

Men jag tycker inte att det spelar någon roll.

Redan som liten får man lära sig att man ALDRIG knuffar någon som är i luften. De har ingen chans att parera knuffen. Dessutom finns det ingen som helst anledning för Arnautović att knuffas då bollen redan har runnit över sidlinjen.

Självklart tror inte jag att han VILLE skada Debuchy (det är trots allt ganska få människor som medvetet vill skada andra) men det var ändå en jäkligt onödig sak att göra och det fick konsekvenser.

En solklar anledning att varna en spelare, enligt mig.

Förutom skadan på Debuchy tycker jag dock att det finns mycket positivt att ta med sig från matchen mot Stoke. Vi spelade riktigt bra och orcherna kunde aldrig riktigt utmana.

Vi var starka helt enkelt. 

Att Alexis är en av ligans bästa spelare är väl redan solklart, men även de andra kändes mer fokuserade och vi spelade med ett mycket bättre flyt än vi gjort många andra matcher den här säsongen.

Om man lägger ihop det med att Theo och Özil verkar vara på väg tillbaka så är den generella känslan ändå att det ser lite ljusare ut.

Jag känner mig faktiskt inte totalt negativ inför matchen på söndag. Det är nästan (nästan) så att jag ser fram emot det. 

Lite.

I alla fall just nu.

På söndag kommer jag väl ha ångest som alla andra, men just nu ska det nästan bli roligt.

Den känslan tänker jag klänga fast vid så länge jag möjligtvis kan.

Kommentarer

Bild för Lars Lundstedt

Att City saknar Yaya Toure är ett stort plus för oss, men å andra sidan är ju Aguero tillbaka nu.

Håller med till 100% om Arnautovic. Enligt reglerna är det ingen diskussion, det där är rött kort så det skriker om det. Han visar total brist på respekt för sin motståndares säkerhet, och bollen är dessutom redan med marginal ute ur spel när han sätter in knuffen. Giroud får tre matcher för att ha nuddat en QPR-spelare med pannan, men Arnautovic får inte ens en tillsägelse från domaren???

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Malin Hägg

Det är ju den jävla inkonsekvensen som är så sjukt jäkla irriterande (ursäkta språket). Jag argumenterar egentligen inte mot Girouds röda kort - det är ju ett rött kort - men att han ska ha rött och bli avstängd tre matcher när INGEN skadas samtidigt som Arnautovic inte får något är ju galet.

Ordförande

Bild för Woody

Absolut måste regelverket ändras. Innan avstängningsbeslut kommer ska saken studeras på film. Om något allvarligt inträffar ska straffet vara rejält hårdare. Stokepuckot borde således typ bli avstängd 10 matcher eller mer. Bara för att domaren inte noterade situationen betyder det ingenting liksom. Shawcross v Ramsey typ en säsong. Rock on !

Bild för Malin Hägg

Jag håller med. Även om man inte medvetet vill skada (vad det nu betyder) så är det galenskap att knuffa någon sådär. Han har ju inte en chans att nå bollen - alltså är det bara för att få spelaren ut balans. Alltså borde han bli straffad. Man blir, som sagt, galen.

Ordförande

Bild för Björn Lindström

Är det inte dags att införa att avstängningen är lika lång som det tar för den skadade att komma tillbaka?

Bild för Malin Hägg

Det är många gånger jag frågat mig själv samma sak. Dock skulle det väl inte funka rent praktiskt.

Men visst blir man förbannad när man tänker på att Debuchy förlorar 3 månader och absolut INGENTING händer med orchen från Stoke.

Ordförande