Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Genomuselt

Malin Hägg
tor 26 feb 2015 kl 11:19

Nej. Jag kan inte släppa det här.

Det var länge länge länge sedan jag var såhär förbannad efter en förlust. Och jag kan inte se att jag kommer komma över det i första taget.

Wenger beskrev försvarsspelet (eller bristen på det) i matchen som "suicidal". Typ självmordsbenäget. Och jag kan inte göra något annat än hålla med.

Eller som jag själv konstaterade på Twitter några minuter efter slutsignalen: "Never mind skjuta sig själva i foten, vi skjuter oss gärna i huvudet. Ska det göras ska det göras ordentligt."

Precis så känns det.

När lottningen mot Monaco kom var det många som jublade över den lätta lottningen. Jag förstår det. Av alla lag vi kunde ha mött i en åttondelsfinal var Monaco antagligen det, på pappret, lättaste motståndet.

Men vad spelar det för roll om motståndet är lätt eller svårt när vi ändå så envist anstränger oss för att göra allting så komplicerat för oss själva som möjligt.

Jag var på Emirates för två år sedan när vi tog emot Bayern München i en annan åttondel. Jag såg ett kaosartat, förvirrat och panikslaget Arsenal förlora med 3-1.

I går såg jag en repris på detta. Bara det att den här gången var det inte mot Europas (då) bästa lag. Den här gången var det mot Monaco.

Jag förstår mig inte på det här laget.

Jag kan inte för mitt liv förstå hur ett lag med så många bra spelare kan implodera så fullständigt. Man kan kritisera enskilda spelare, visst, men det räcker inte som förklaring. Giroud hade en katastrofmatch. Det är inte särskilt bra eller roligt, men shit happens. En dålig dag på jobbet. Men vi SKA ha tillräckligt många andra bra spelare för att täcka upp en dålig dag. Spelare som Alexis, Welbeck, Özil, Cazorla och sedan Theo när han kom på MÅSTE kunna steppa up om Giroud inte levererar. Alla KAN inte vika ned sig exakt precis samtidigt.

Vi skulle aldrig ha missat alla de chanserna som vi missade. Vi skulle ha gjort mål tidigare. Vi skulle ha gjort flera mål. Men har man en sådan dag när anfallet inte fungerar, när ingenting klickar, när man får slita och slita och slita för att komma framåt, då måste man säkra upp bakåt.

Sättet som vi släpper in mål på är helt jävla oförlåtligt. Bara tanken på målen gör mig helt jävla utmattad. Det sista får mig att vilja gråta.

Det var en katastrofinsats från Ospina till Giroud och ingen spelare kommer undan med godkänt.

Även fast min första instinkt är att byta ut hela jävla laget tills på söndag så fattar ju jag också att man måste hålla huvudet kallt. Det här är ett lag som KAN prestera. Det vet vi. Men det finns ändå några byten som jag hoppas på. Jag vill ha tillbaka Szczesny mellan stolparna. Jag vill ha någon (Rosicky?) som kan hjälpa Coq på mitten och stabilisera laget. Jag är frestad att ge Gabriel sin första start istället för Mertesacker.

Monaco gjorde en bra match igår men de fick all hjälp de kunde önska från våra egna spelare. Att prestera så genomuselt mot ett lag som Monaco på hemmaplan i en åttondelsfinal är helt jävla oförlåtligt.

En sak till: Jag tycker att Wenger förtjänar mycket kritik efter gårdagens match. Jag tycker att det är hälsosamt att utvärdera och kritisera efter en förlust. Men jag blir ändå sjukt irriterad på alla Wenger-hatare som kryper fram efter en förlust för att börja gapa om att ge fransmannen sparken. Jag fattar att det är en naturlig del av en förlust att folk letar syndabockar men det mesta som cirkulerar på sociala medier skapar bara mer problem.

Jag förstår ilskan. Jag förstår frustrationen. Jag har tänkt (och sagt) en hel del saker det senaste dygnet som inte passar sig att upprepas. Men ingenting blir direkt bättre av att Arsenalsupportrar ger sig på varandra eller de egna spelarna. Det är enbart destruktivt. Och dessutom gör det mig bara ännu argare.

Nu ska jag försöka släppa det här och gå vidare (hahahahaha).

Skjut mig.

Kommentarer

Bild för Lars Lundstedt

Jag försöker formulera en vettig kommentar på det här men allt blir bara osammanhängande svador. Fy fan. Vi var pissusla, ändå skulle enbart Giroud ha satt tre bollar. Welbeck skulle ha satt en. Cazorla hade kanonläge att göra 1-0 men passade till ingen alls. Och allt detta gör mig bara mer förbannad. Jag tycker inte ens att Monaco spelade bra, vi var bara fruktanvärt urusla när det gällde som mest.

Och som vi alla vet så följer vi nästan alltid upp en usel insats med en långsam, osäker och trevande match. Grattis Everton, ni har precis fått en mycket enklare uppgift på söndag.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Malin Hägg

Jag orkar inte ens kommentera (men tack för att du orkade!).

Jag skulle så gärna vilja att vi tog avstamp här och tryckte till Everton riktigt jävla ordentligt på söndag. Men det är väl att hoppas på för mycket.

Ordförande

Bild för MikeR

Tur att jag inte var nere på puben med, kollade så gott jag kunde å har kollat på highlights finns liksom ingen mening att se hla matchen. Som mdu säger Malin jäklar vad de sprang rakt igenom vårat försvar pinsamt...hoppas på att se ladfdade killar på Sön. mot Everton

I'll answer to nobody !!

Bild för Malin Hägg

Det var fan upploppsstämning när de kontrade in 3-1. Katastrof.

Man är ju inte jättepepp på matchen på söndag direkt :(

Ordförande

Bild för George Adams

Jag utgår från då du ju bloggar om Arsenal, i en blogg med kommentatorsfält, att du önskar få just kommentater, och kanske även av de gooners som oftare har en mer kritisk hållning till laget och dess ledning.

Finner din text befriande, att du, (även då du ju i dina inlägg oftast har en väldigt försvarande inställning till Wenger, och lagets prestation) nu tar "bladet från munnen". Tycker du sammafattar det bra.

Det jag som en kritiker (även om jag inser vissa storheter) av ex Wenger dock ser som ett problem är att du (precis som väldigt många andra som ofta lyfter Wenger till skyarna) ändå verkar vilja ge vår manager, precis hur många chanser till bättring som helst, trots Genom usla insatser när det börjar dra ihop sig ex i CL.

Enligt min mening, är det mer regel än undantag att dissning av ex Wenger snabbt ebbar ut, det räcker med en tre poängare sen är allt bra igen. 

Nej jag tycker vi borde ha större krav, och större målsättning än så.

 

Bild för Malin Hägg

Kommentarsfältet är öppet för alla inloggade medlemmar så det är bara att kommentera på.

Jag vet inte om jag håller med om att jag alltid försvarar varken Wenger eller laget men däremot försöker jag, så långt det är möjligt, vara någorlunda rationell i min kritik. Jag är inte, och kommer aldrig att bli, någon som skriker efter folks avgång. Men klart man ska kunna kritisera när kritiken är berättigad - vilket jag absolut tycker att den är efter gårdagen.

Jag har egentligen jättemycket att säga om det här och ska utveckla mina tankar kring AW och hans vara eller icke-vara i en annan blogg i framtiden men jag håller inte riktigt med om den bilden som du målar upp.

Nu är jag dock fortfarande för arg och besviken för att orka ge mig in i den diskussionen.

Men tack för kommentaren och för att du orkade läsa trots gårdagen :)

Ordförande

Bild för Adamberg

AW var en del av det Arsenal som jag kom att bli förälskad i. Faktum är att han i dagens idrottsvärld har en extremt oantastllig ohotad position till skillnad från övriga idtrottsvärlden på denna nivå. Där det finns en extremt låg tolerans för misslyckande för varenda coach. (det är också detta de har extremt mycket betalt för.) Han har varit i klubben i snart 20! år. Frågar är varför man inte får uttrycka att man tycker att han ska avgå efter att år efter år de senaste åren inte kommer vidare ur detta mönster. Eftersom han med Arsenal mått faktiskt misslyckas komma vidare med laget. Att ha denna åsikt betyder lika lite att man är "Arsene Wenger hatare"  med något personligt agg till honom lika lite som, om man tycker att hela laget ska bytas ut, hatar varje spelare i laget. Eller tycker att Vår polske målvakt ska in i stället för Ospina ( och skulle vara en Ospina-hatare) Tyvärr finns det ingen avbytarbänk för tränare. Man kan inte i några matcher slänga in någon annan. Följaktligen betyder det att de måste gå för någon annan. Det är inte synd om honom och  det är helt legitimt att ha denna åsikt när det är så uppenbart att laget går ett steg fram och två tillbaka de senaste åren.Oavsett vilka spelare som finns på planen. En enda person består och det är AW. Vi är alla frustrerade uppenbarligen, och vi hittar kanske olika syndabockar. Det är den lilla maklösa "makt" vi har, vi fans. Att få uttrycka frustration och åsikter om individer i laget, utan att andra behöver översätta detta till "hat". Lika mycket som vi får uttrycka glädje när det går bra. Vad vore laget utan fansen känsloyttringar ? Nu håller vi tummarna för att laget ska kvala in till champ. league nästa år. Tack för dina synpunker. Allt Gott!

 

Adam