Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Plocka russinen ur kakan från konkurrenterna

Malin Hägg
ons 25 mar 2015 kl 15:03

Landslagsuppehåll.

Detta orimligt tråkiga och onödiga uppehåll när det ska kvalas in till EM. I och med att vi går in i uppehållet med en vinst är det dessutom väldigt tyst från Arsenalhåll. Det har försökt klagas på den andra halvleken mot Newcastle men i och med att vi ändå vann matchen verkar det inte riktigt ta fart.

Sedan var det en tidning som försökte röra upp känslor med rapporter om att Özil setts på en nattklubb i Berlin trots att han inte spelade mot Newcastle på grund av sjukdom. CUE OUTRAGE.

Eller, nej, det är ingen som orkar bli upprörd. Mest har jag läst om 1) tidningar som rapporterat om det och 2) Arsenalsupportrar som säger att de inte bryr sig och 3) Arsenalsupportrar som säger att de inte förstår varför folk bryr sig trots att ingen faktiskt verkar bry sig.

Jag bryr mig inte, om någon undrade.

Özil fick ledigt, av en eller annan anledning (kanske kände han sig krasslig?). Beslutet fattades att vi skulle klara oss utan honom mot Newcastle (vilket vi gjorde). Han åkte till Berlin och träffade polarna. Att han var på nattklubb stör mig inte så himla mycket, speciellt inte med tanke på att han, så vitt jag vet, är nykterist. Då är det värsta som kan hända en sen kväll och det ska han nog klara av.

Nåja. Annars har jag mest spenderat den gångna veckan med att längta tillbaka till London. TACK alla som var med och gjorde medlemsresan så lyckad! Herregud så kul vi hade. Och vilket guldkorn vi hittade i Britannia bredvid hotellet. Det var en sådan trevlig liten pub att jag typ ville flytta in. Även Tollington före och efter matchen var riktigt lyckat (som vanligt). Så många härliga nya och gamla bekantskaper, så många intressanta och givande diskussion, så mycket öl (och lite för mycket sambuca). Tack, tack, tack.

För er som missade medlemsresan men vill uppleva en liknande stämning rekommenderar jag Arsenal Swedens sommarfest. Vi håller på att spika detaljerna men det lutar åt att bli helgen innan midsommar, som vanligt, så preliminärboka 12-14 juni redan nu!

Annars lyssande jag på podacasten #arsecastextra (lyssna om ni inte redan gör det) där de diskuterade någonting som jag tyckte var intressant. De fick en lyssnarfråga där personen bad dem välja en spelare från de övriga lagen i Topp 6 som de skulle vilja ha i Arsenal. Varför man väljer en viss spelare (stärka Arsenal, försvaga konkurrenterna, övriga anledningar) spelar ingen roll. Lagen det handlar om är alltså Chelsea, City, Man U, Liverpool, Southampton.

Nu har jag funderat på det här ett tag och såhär ser min lista ut:

Southampton: Jag har velat mellan målvakten Fraser Forster och en mycket populär mittfältare men till slut valde jag den sistnämnda - Morgan Schneiderlin. Vi behöver ett alternativ till Coq - så enkelt är det. Av de spelarna som finns i Southampton är han den som jag tror skulle tillföra mest. Flamini håller inte måttet och Arteta är knappast ett framtidsnamn. I en perfekt värld skulle Coq och Schneiderlin kunna inspirera varandra till att höja sig ytterligare ett snäpp. Dock måste vi komma på ett smeknamn på Schneiderlin om han kommer - det där efternamnet är för långt.

Liverpool: Det här är svårare. Innan Sturridge gick till Liverpool så ville jag att vi skulle värva honom. När han var på väg bort från Chelsea och ryktades till oss höll jag tummarna (förgäves, visade det sig). Jag är inte helt säker på att Sturridge behövs längre men - å andra sidan - alternativ skadar väl aldrig. Och om jag ska vara helt ärlig vet jag inte vem annars jag vill ha från det där laget? Daniel Sturridge alltså.

Manchester United: Jag har ju alltid varit, och kommer alltid att vara, ett mycket stort fan av Juan Mata. Jag tycker att han är en fantastisk fotbollsspelare men med enormt dålig känsla för klubbval (jag menar - Chelsea OCH Man U?). Men dessvärre måste jag lämna Mata i detta röda helvete (förlåt, Juan) för att istället tänka praktiskt. Den som lyst klart starkast i Man U den här säsongen och som samtidigt spelare på den position där vi känns mest osäkra är David De Gea. Därför blir han mitt val. Och när vi ändå är i farten skulle jag då alltså göra mig av med Ospina och behålla Szcz. Med lite riktig konkurrens tror jag polacken kan växa ytterligare och det vore intressant att se hur högt de båda kan sporra varandra. Dessutom ser De Gea ut att lida bekom en självmordsbenägen backlinje så han bör vara lätt att locka bort (hah). OBS, Arseblogs idé om att plocka tillbaka RvP enbart för att tortera honom kändes lite lockande.

Manchester City: Man C är det topplag med flest spelare som jag faktiskt tycker om. Det finns ett oroväckande högt antal spelare i ljusblått som jag verkligen, verkligen gillar. Det är lite skrämmande. Det gör också det här beslutet lite knepigare. Egentligen velar jag mellan två spelare: Agüero eller Silva. Ska man titta på det Arsenal har i dagsläget antar jag att Agüero är den spelartyp vi behöver mest. Dessutom gör han mål (även om han just nu verkar vara inne i en svacka). Han har helt själv stått för avgörande mål för City den här säsongen och det skojar man inte bort. Men David Silva är David Silva. En mer intelligent spelare får man leta efter. Visst, vi har spelare som Özil och Alexis i laget i dag - men med ytterligare en kan man ju t ex vila Alexis när han så uppenbart behöver det (som nu). Argh. Det här är svårt. Men okej. Det får nog ändå bli David Silva. Enbart på grund av magkänslan.

Chelsea: Så. Vem ska man plocka från världens mest osympatiska lag? Om Man C är det laget med flest spelare jag gillar är Chelsea det med minst. Dessutom orkar jag knappt titta på Chelseas laguppställning i och med att Fabregas namn finns med där. Jag får sådan överväldigande ångest bara av att tänka på honom att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Men okej, om jag ska fokusera lite då. Som sagt - det finns knappt en spelare i det här laget som jag står ut med, kanske med undantag för Petr Cech. Dock känns det överjobbat att välja ytterligare en målvakt (och dessutom en som börjar bli till åren). Om jag måste välja någon så lutar det nog ändå åt Ivanovic. Han skulle erbjuda ett alternativ till mittbackarna och dessutom har han en historia av att göra mycket viktiga mål - det är ju positivt.

Eller. Kanske ska man ta Mata istället för De Gea och sedan plocka in Cech istället för Ivanovic och räkna med att Szcz då kan ta ytterligare ett kliv i utvecklingen?

Nej. Jag håller fast vid vad jag sa. För att sammanfatta alltså: Schneiderlin (Southampton), Sturridge (Liverpool), De Gea (Man U), Silva (Man C) och Ivanovic (Chelsea).

Jag är dock himla glad över att jag inte behöver ta ut ett fungerande lag med de här spelarna.

Så, nu är det eran tur. Vem skulle ni plocka från övriga topplag och varför?

Kommentarer

Bild för Robert Wossmar

Southampton - Om inte Schneiderlin, faller mitt val på Nathaniel Clyne.

Liverpool - Raheem Sterling, för konkurrens i snabbhet på våra kanter.

Man utd - Wayne Rooney. Kan ju uppenbarligen mer än spela anfallare. Men där är han bra. Den enda jag tycker kan gå in i Arsenal nu.

Man city - Joe Hart. Valet faller på att han har lång tid kvar (Hart är 27) och Kolarov (29 år), andravalet, har mindre tid.

Chelsea - Oscar. Avskyr honom och Ramorez lika mycket. Skulle kunna grisa i Arsenal istället. Och han är 23.

Twitter: @wossmar

Bild för Joakim Apell

Jag tar ingen hänsyn till vad vi behöver.

Citeh: Kun - bäste strikern i ligan.

Manure: Shrek - just because och vinnarskalle.

Soton: Clyne, Schneiderlin är en gnällig jävel.

CFC: Matic, hård jävel.

Pool: Coutinho. Den bäste de har.

För övrigt anser jag att White Hart Lane bör förstöras.

Bild för Malin Hägg

Jag vet verkligen inte tillräckligt om Clyne för att ha en åsikt. Matic däremot...ja, kanske. 

Och ja, Kun. Jag velar fortfarande mellan Kun och Silva egentligen. För svårt att välja. 

Ordförande

Bild för Lars Lundstedt

För det första: tur att Tottenham ligger sjua så man slipper välja någon därifrån :-)

Schneiderlin är självklar för mig. Honom hoppas jag verkligen att vi värvar på riktigt.

Tar nog hellre Coutinho än Sturridge från Liverpool. Bra spelare redan nu med potential att bli ännu bättre.

Från City väljer jag också Silva, Aguero är för skadebenägen även om vi ibland skulle behöva en spelare som sätter lite högre procent av sina chanser.

De Gea från ManU är ett enkelt val, ligans klart bästa målvakt den här säsongen.

Chelsea? Nej, där går gränsen. Vill inte ha med deras spelare att göra öht!

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Lars Lundstedt

Ok då, från Chelsea väljer jag Hazard. Har oerhört svårt för honom, men jag vill påstå att han är deras bästa spelare.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Malin Hägg

Äsch, sp*rs hör inte hemma i topp 6 ändå. 

Ordförande

Bild för Lars Lundstedt

Nej, det gör de verkligen inte!

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för zimzon

Chelsea- Costa! Utan snack. En riktig ärkegris som på nåt sätt klarar sig undan alltför hårda straff. Sen tycker jag han är ett monster i övrigt också.

Liverpool- Alla spelare är infekterade tyvärr.

City- Håller med om Silva

United- Lutar åt Rooney jag med.

Soton- Schneidi

Twitter: @zimzon80

Bild för Malin Hägg

Alltså jag klarar inte av Costa. Det går inte. Vill inte se honom i närheten av vårt lag. 

Ordförande

Bild för Woody

Nöjer mig med Forster, Silva och Matic. 3 riktiga braisar. Rock on !

Bild för Henrik Skog

Chelsea - Cesc

Man City - Nasri

Man Utd - RvP

Pool - Kolo

Southampton - Här var det svårare. Kan jag få slänga in Ade från Spurs istället?

Always play for the name on the front of your shirt and people will remember name on the back

Bild för Robert Wossmar

Bara gamla svikare, intressant.! :)

Twitter: @wossmar

Bild för Malin Hägg

Jag saknar verkligen en "Gilla"-knapp här på kommentarerna...

Ordförande

Bild för Martin Palmér

United - Finns bara en spelare i United som går rakt in i vårt lag och det är De Gea, deras enda världsspelare.

City - Enkelt val Agüero, ligans bästa och mest kompletta anfallare.

Chelsea - Eden Hazard, skulle passa perfekt ute till vänster hos oss där vi saknar ett givet val just nu.

Southampton - Coquelin är användbar men han är en bra bit från de bästa på sin position, Schneiderlin är klart närmare toppen. Clyne är ett möjligt alternativ men ser ingen utvecklingspotential och mindre behov hos oss.

Liverpool - Klart svårast, finns ingen given kvalitetsspelare. Sturridge är så klart ett alternativ, Sterling likaså. Men jag väljer nog Henderson bara för att ta deras nya Gerrard

Bild för Martin Palmér

Smeknamn på Schneiderlin förresten, Snidarn. Det skulle Bosse P gilla iaf

Bild för Malin Hägg

Lysande smeknamn!

Ordförande

Bild för Tommy

Håller med om alla utom Ivanovic. Den ende från Chelsea som jag faktiskt vill ha i Arsenal är Kurt Zouma. Jag har varit ett fan av honom sedan han först kom fram i St Etienne och jag var faktiskt ganska upprörd över att Wenger inte plockade in honom innan han ens var på Chelseas radar.

Man kan förstås också ta de dyraste spelarna från konkurrenterna och tjäna en fin hacka. Tänk er skattkistan efter att ha sålt Hazard, Agüero, De Gea, Clyne och Sterling.

Bild för Malin Hägg

Köpa för att sälja vidare tänker du? Det har jag inte ens tänkt på. Men jag gillar hellre att köpa för att förstärka, alternativt för att skada konkurrenterna ;) 

Ordförande

Bild för Martin Palmér

MAn kan ju fråga sig vilka bättre spelare än Hazard och Aguero man får för de pengarna

Bild för Tommy

Nu läste jag förvisso ingenting om att "köpa" (slarvigt av mig kanske?) konkurrenternas spelare utan tänkte mer "magiskt införskaffa/stjäla" och sedan sälja för en fin peng. Genom att sälja ovan nämnda kan man sannolikt förstärka vilken del av laget man vill med i princip vilka spelare man vill och slipper representeras av fienden. Hej Laporte, William Carvalho, Griezmann and so on...

Trots att Agüero och Hazard skulle förstärka laget ser jag det personligen som onödiga löneutgifter då det inte direkt är positionerna vi är i störst behov av att förstärka. Visst vill vi ha en ny anfallare, men en skadebenägen Agüero i Arsenal låter som en olycklig kombination. Lägg där till en lön på 1,5-2 milj i veckan.

Bild för Martin Palmér

Alltså det jag menade var ju att om du ska sälja dem för pengar bör du ju köpa bättre spelare än dem för pengarna, annars är det ju bara dumt att sälja.

Bild för Dan Nordström

Det klart enklaste valet är De Gea från United. Bäst i serien och mycket möjligt i världen just nu, ingen annan av toppmålvakterna testas så hårt.

Southampton: Schneiderlin, också relativt enkelt val. En Coquelin med bättre passningsspel

City: Blir nog ändå Agüero, ändrade mig från Silva, även om Kun är skadebenägen hade han tillfört mer vi saknar än Silva. Silva hade jag tagit emot med öppna armar också, men det känns som att vi har fler av den spelartypen.

Liverpool: Svårt, mest för att ingen sticker ut nog mycket. Sticker ut lite och väljer Emre Can, ung, bra tekniskt och utvecklingsbar. Han är ju egentligen mittfältare, men har gjort det riktigt bra som mittback, och har en riktigt bra uppspelsfot, något vi skulle få mycket nytta av. Orkar inte gå på hypen av de engelska spelarna.

Chelsea: Ännu svårare, mest för att det är den största samlingen osympatiska grisar engelsk fotboll skådat. Zouma som nämndes tidigare känns som ett bra val då det är en galet lovande ung mittback som inte hunnit bli alltför smittad av Chelseas allmäna svinighet. Matic vore också intressant och skulle nog skada Chelsea mer att bli av med, även Ivanovic hade varit sjukt bra att få in. Valet faller nog ändå på Xouma då han är yngre och vi skulle få mycket nytta av honom i långa loppet.

Det skulle utgöra en rejäl förstärkning av försvaret, Can och Zouma kan båda spela mittback och defensiv mittfältare, Can även i mer offensiva roller, och med tanke på hur han använts i Pool blir han också ett alternativ på högerbacken. Agüero är lik Alexis i spelstil, men en mer naturlig central spelare. Schneiderlin och Coquelin ger ett jäkla djup på defensivt mittfält och De Gea är en rejäl uppgradering på båda våra målvakter. Åldersstrukten på de 5 innebär också att vi haft en trupp med bra mix, där det finns både rutin och en relativt tydlig "succession plan", dessutom en grym bredd vilket innebär att de spelarköp vi då gör de närmaste fyra-fem åren skulle kunna fokuseras ner på att få in absolut toppklass där det dyker upp en lucka.

Bild för Dan Nordström

Det blev ett väldigt defensivt fokus där... Nåja, det är där jag anser att vi behöver förstärka mest även om Hazard hade varit grym att få in också...

Bild för Tomas Horvatic

Lägger ett defensivt fokus. Framåt håller vi hög klass:

Soton: Alderweireld

ManU: De Gea

Chelski: Matic

Liverpool: Emre Can

               De Gea

Can - Kos - Alderweireld - Gibbs

          Matic - Santi

         Ox - Özil - Alexis

              Giroud

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för Martin Palmér

Antar att du menar Alderweireld?

Bild för Tomas Horvatic

:) du har helt rätt. Skulle kollat stavningen men hann glömma av detta.

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för Martin Palmér

Du glömde City förresten

Bild för Lars Lundstedt

Glömde ju förresten kommentera det allra viktigaste i bloggen - the Britannia! Så långt ifrån turistfällekedjepub man kan komma. Och så var ju ägarna Arsenal-supportrar också, bara en sådan sak.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för George Adams

Company

Matic

Emre Can

Fellaini

Foster (Sälj polacken)

 

Bild för Martin Palmér

Kompany? Vad är motiveringen där? Han har ju varit så dålig i år att till och med Cityfansen vill peta honom

Bild för Lars Lundstedt

Kompany har gått stadigt utför de två senaste säsongerna, och den här säsongen har han mestadels varit rent bedrövlig.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för George Adams

Då blir han ju billig Martin ;-)

Skämt åsido!  En Kompany i FORM är enl mig en väldigt bra mittback i absoluta världsklass. Sen borde han ju iallafall ha ett par år kvar.

Bild för Martin Palmér

Grejen är ju att Kompany inte varit i form på över två år så frågan är om han ens har kvar den nivån. Kompany när han var som bäst var grym, Kompany idag ´hade varit 4e val i Arsenal för mig

Bild för zimzon

Ja Kompany klassar jag som en av världens kanske tre mest överskattade spelare. Som Larra säger så har han varit en smärre katastrof de två senaste säsongerna. Demichelis fick utstå mkt kritik men i slutändan var de ändå mer tack vare honom City vann ligan är Kompany.

 

Twitter: @zimzon80

Bild för Byarum

Schneiderlin

de Gea

Agüero

Hazard

Can

 

Bosse

Bild för Sral

Chelsea - Matic. Tänk att ha Matic och Coquelin kunna alternera om DM-platsen!

United - de Gea. Väldigt nära att jag valde Rooney här, men en målis av de Geas kaliber skulle kunna lyfta oss.

City - Pablo Zabaleta. Tror vi skulle ha stor nytta av honom.

Liverpool - även jag ogillar dem skarpt. Det gör det svårt. En del av mig skulle vilja ta Kolo Touré, bara för att ha som mysfarbror i laget, sådär, men det stannar ändå på Raheem Sterling.

Tottenham - Fan, nu är de ju sexa. Det vore ju lite komiskt om vi plockade in Harry Kane och kunde sjunga "he's one of ours!", för ni har väl sett bilden på honom som pojkspelare i Arsenal-tröja?