Medlemmar: 8701 st.
Visa menyn

Henry: "Fyra toppspelare krävs för ligaguld"

Silly-season
mån 27 apr 2015 kl 10:54

"Arsenal behöver köpa fyra spelare - de behöver en keeper, fortfarande en mittback till, en defensiv mittfältare och tyvärr också en topklassanfallare för att kunna vinna ligan".
Orden kommer från Arsenallegendaren Thierry Henry.
Och syftar på vad The Gunners behöver göra i sommar när transferfönstret öppnar.

Det var så Henry analyserade Arsenal efter gårdagens 0-0-derby mot Chelsea som innebär att avståndet till Mourinhos lag fortfarande är tio poäng.
- För mig är Chelsea idag bästa exemplet. De hade problem ifjol men var ändå med och slogs om titeln. Sedan värvade de Courtois, Matic, Fabregas och Diego Costa, säger Henry.

Källa: Sky

/Jocke Lander

Kommentarer

Bild för Byarum

Måste ändå mycket motvilligt hålla med Henry. Chelsea är värvningarnas mästare,,,,

Sen att de är den enda klubben i hela PL som jag verkligen tycker illa om, det är en annan sak.

Bosse

Bild för B-G

Inte så svårt att vara värvninsmästare med obegränsad budget.  

Hazard som ett exempel, ryktades ju friskt till oss men hamnade i Chelsea.  Pga £ om jag får gissa. 

Twitter @grvdga

Bild för Byarum

Nja. Det handlar inte enbart om pengar utan att hitta rätt kompetens och få ihop laget. Vi valde bort Fabregas, men inte Mou. Courtois kostade ingen förmögenhet och jag tror inte Costa kostade så mycket mer än SancheZ eller Wellbeck, i varje fall inte så mycket mer. Sen underlättar ju pengar väldigt mycket, men jag beundrar hans förmåga att plocka in rätt spelare som så snabbt levererar.

Bosse

Bild för B-G

Vi valde bort fabregas men Wenger värvade ju Özil som mer än fullgott alternativ enligt mig.
Courtois var ju en chansvärvning som gick hem, det är ju även Ospina.
Som Sral säger så behövde vi ju inte direkt Costa, vi har ju Giroud som spottar in mål, så det var helt rätt av Wenger att köra på Alexis även om dom köptes/tjänar i närheten av varann.
Gabriel,Debuchy och Chambers var ju även dom bra spelare att få in för att inte tala om Coquelin. Där har Wenger gjort helt rätt!
Nu har ju även vi pengar att spendera som vi inte har haft på bra länge, så vänta tills sommaren så ser vi vad för spets som kan komma in.

Twitter @grvdga

Bild för Sral

Fast Fabregas var en så bra värvning för Chelsea just för att det var den positionen som behövde fyllas. Vi har andra behov, så att vi inte värvade Fabregas är i sig inget problem. Chelsea värvade ju utefter vilka spelartyper de saknade. Costa och Fabregas var två viktiga pusselbitar som höjde laget.

Bild för Pelle

Samtidigt hade jag inte tackat nej till ett mittfält o trupp bestående av Coq, Cesc, Özil, Cazorla, Ramsey och Wilshere. Bara en backup till Coq så hade vi utan tvekan haft ligans bästa mittfält...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för jback

HAde inte tackat nej till denna startelva... Cesc gör att den ser så otroligt mycket finare ut...

Ospina

Debuchy/Bellerín - Koscielny - Gabriel/BFG - Gibbs/Monreal

Cesc - Coq/Ramsey

Walcott - Özil - Sanchez

Giroud

Bild för B-G

Tillägg. En jävla skicklighet av Wenger att vi inte gick stenhårt för att få in Fernando Llorente.
 

Twitter @grvdga

Bild för Lars-Erik Tärnåsen

Courtois var ingen värvning, han var på lån till Atletico Madrid (har varit utlånad till Spanien i 3 år om jag minns rätt), men han hotade med att inte skriva nytt kontrakt om han inte fick sluta lånas ut. Så problemet för Chelsea var att de hade två av världens tre bästa målvakt (räknar Neuer som bäst). Hazard fick ju direkt 2,5 mkr i veckan av Chelsea när Arsenal erbjöd 7-800 000 per vecka vid det tillfället. Fabregas som defensiv mittfältare tycker jag kunde fungerat ypperligt i Arsenal (dock min åsikt bara). Och jag tycker inte Giroud är tillräckligt bra för att lyckas göra mål i de avgörande matcherna mot storlagen (också bara en åsikt). Chelsea har ju inte längre en gränslös budget för spelarköp genom de nya fair play reglerna utan var till exempel tvunga att sälja Schurrle för att kunna köpa Cuadrado.

Bild för Farbror Frej

Jag bestrider din åsikt (skämtåsido)! ;) Jag håller inte med om Giroud, avgörande matcher är inte bara i slutskedet av säsongen, utan varje match under hela säsongen (vissa med mer dignitet än andra). Giroud har med fakta i hand lyckats göra mål denna säsong mot United, Liverpool, City, Tottenham och Everton. Så enligt min åsikt så har han varit högst kapabel till att vara avgörande i de större matcherna! :)

Bild för Fredde

Överdrivet av Henry i mina ögon. Coquelin har varit vårens viktigaste deffensiva spelare i ligan på våren. Såg att Henry ville ha in en målis, mittback, DM och en anfallare som går rakt in. Visst jag tar emot De Gea, Toni Kroos, Hummels och Benzema med öppna armar. Men vilka kan tänkas röra på sig som förstärker vårat lag i tillräckligt stor utsträckning? Jag ser gärna en mittback som går rakt in istället för Mertesacker, annars ser det ganska bra ut just nu.

Men nej, det som krävs är att Özil, Koscielny, Giroud och Coquelin i dagens trupp får vara skadefria och i nuvarande form för att plocka ligan. Vi ledde ligan länge förra året men då skadade sig flera nyckelspelare och vi tappade. I år så startade vi ligan helt utan tyskar och en deffensiv mittfältare värd namnet samt skador återigen på nyckelspelare. Efter nyår så har vi hållt en nivå som har varit bäst i ligan när vi haft våra viktiga spelare tillgängliga och fått Coquelin på plats.

Skillnaden mellan oss och Chelsea var den här säsongen att dom har haft alla sina nyckelspelare tillgängliga i stort sett hela säsongen. Och angående Cesc så visar han återigen att man egentligen inte kan bygga ett lag runt honom. Han startar alltid året utomordentligt bra och sen har han i vanlig ordning varit rentav dålig efter januari. Assisterna han har gjort det här kalenderåret är lätträknade. Viasat studion som igår ifrågasatte Wengér att han inte tog in Cesc satt och hyllade Wengér och förstod Barcelona som inte tog in Cesc pga den återkommande vårformen i en annan sändning.

You win some, you draw some

Bild för Jonas Eriksson

Ja jag tycker inte att vi behöver så många nya egentligen. Vi har ett så bra lag nu så vi skulle kunna vinna ligan nästa år. Men man vill ju alltid ha in något nytt och frächt i laget. Men jag håller tummarna för att Chelsea säljer petr chec. Tror att en sån målis skulle göra en jävla massa nytta. Sen skulle jag vilja se sterling skriva på för oss. Sen är liga guldet i hamn. 

 

Bild för Sral

Det är ju lätt att bara slänga till med det där. "Fyra toppspelare behövs!". Men vilka skulle det vara? Vilka är tillgängliga som vi har en realistisk chans att värva, och vilka vet vi skulle höja kvalitén på truppen? Och vad skulle det innebära för de spelare vi har, och balansen i laget? Om vi tar en forward som exempel, vad finns det där ute som skulle vara så mycket bättre än Giroud? Det enda jag med säkerhet kan säga är att vi skulle höjas om vi köpte Peter Cech eller Hugo Lloris...

Och visst, Fabregas är en riktig toppspelare, men vi har alltså Özil, Cazorla, Ramsey, Wilshere och Rosicky. Någonstans ska det kunna finnas utrymme för en Zelalem eller Crowley att komma in i laget också. Och jag är verkligen emot tanken att sälja Wilshere, han har spelat i vår klubb sedan han var nio år. Tycker det är konstigt att en del vill behålla Jenkinson till varje pris för att han är en Gooner, sen glömmer man bort att Jack är eller kan bli en riktig kulturbärare. Chelsea har en mer balanserad trupp där Fabregas helt enkelt passade in.

Bild för George Adams

Intressant! Mycket intressant!!

Både att läsa vad Henry skriver, men även övriga inlägg. Det som slår mig är att väldigt många av ovanstående kommentarer handlar om pengar, mittfält och anfallare, och i viss mån även ny målvakt.

 Vad är det egentligen som skiljer oss från ex Chelsea? 

Enligt min mening; Så är den största skillnaden förutom själva spelsättet att Chelsea har en avsevärt bättre och mera homogent trygg backlinje + målvakt. En backlinje som nästan liknar vår klassiska back four/five. Framåt har både vi och Chelsea många alternativ och där tycker jag nog att vi är minst lika bra, om inte bättre och nästan har flera alternativ. Däremot anser jag att Chelsea är klart bättre bestyckade i de bakre regionerna. Man kan tycka vad man vill men i min bok går ex båda ytterbackarna Ivanovic och Azpillicueta före våra. Båda har grymt bra defensiva egenskaper och är gedigna , utan att glänsa framåt, och dom flänger inte runt så förbannat som våra backar ibland har en tendens att göra. Mittbackarna går inte heller av för hackor. Ser klara liknelser mellan Terry/Cahill och våra hjältar Adams, Keown/Bould. Rutin, placeringsförmågan, ledaregenskaperna, respekten motståndarna har mm. Bara att gratulera chavsen till det backparet. Gedigen världsklass, när man väljer taktik efter deras egenskaper. Dessutom går reserverna där bak inte heller av för hackor. Luis, Zouma mfl

Dessutom har Chelsea det bästa målvaktsparet i ligan utan tvekan. Alla som följt engelska ligan under många år vet att utan en riktigt vass back 5 vinner du inte. Du måste givetvis ha andra ingredienser oxå, men titta vi bakåt på de som vunnit de sista ex 15 åren så har man ofta haft en mycket bra målvakt och en framförallt samspelt och trygg backlinje.

Med detta vill jag säga att vi är på väg att få en mycket bra trupp. Men jag anser inte att vår back 5 duger för att nå dit vi vill. Så enligt mig bör vi värva Toppmålvakt ex Cech/Lloris, en riktigt bra defensiv mittback och beredskap för att även köpa en defensivt mer gedigen ytterback, om inte Deb som torde ha den största kapaciteten av de vi förnärvarande finns i truppen inte blommar ut. Samt en DM ex Carvallho/Wanyama. I andra hand skulle jag kunna tänka mig att vi satsar på Coq, ger Jack chansen att bli DM i matcher mot lite sämre lag och går all in på Pogba för mittfältspengen

 

Bild för Sral

Håller med dig. Det är bakåt vi behöver bli mer stabila. Det ultimata vore en klassmålvakt, en till DM och antingen om Gabriel på sikt blir väldigt bra, eller om någon klassback behövs. Håller absolut med dig om att hela Chelseas backlinje är bättre än vår, men då får vi också säga att den har blivit såhär bra med tid. Men visst, jag får ju som sagt George Graham-vibbar av Jose Mourinho, och laget de har nu påminner mig en del om vad Wenger hade att tillgå i början av sin karriär som manager för Arsenal. Vi hade the famous five, men också spets med Bergkamp och Wright, t ex.

Tycker också att vi har något mycket bra på gång, men att det är stabiliteten där bak som behöver förbättras. Viktigast av allt tror jag att en riktig klassmålvakt (och då är det väl Cech eller Lloris som är tänkbara) och en DM i stil med Carvalho skulle behövas. Även om Mertesacker inte kommer att hålla i all evighet har vi ju sett att Gabriel fungerar bra med Koscielny. Chambers är ung, och jag hoppas att han kan bli en riktigt bra mittback på sikt. Sen tror och hoppas jag att vi har lärt oss av Monaco-matchen, och det tror jag att vi har. Ser man lite nyktert på det hela är 0-0 hemma mot Chelsea inget dåligt resultat, t ex, och jag gillar att vi tog några cyniska varningar.

Bild för George Adams

Håller helt med dig Sral. Chelsea av idag har väldigt stora liknelser med Arsenal 1996 framåt 2000. Väldigt stora... Taktikmässigt, sättet vi försvarade, styrkan, kontringarna, den cyniska coachningen. Kaxigheten. 

Tycker på ett sätt det är "befriande" att se att man även 2015 kan nå framgångar på beprövad metod ;-) Jävligt surt att det är chavsen dock, men tänk om Mou hade vart i Spurs istället. Huu jeda mej!

Bild för Sral

Haha, ja! Det hade kunnat vara så mycket värre. Var inte Abramovitch nära att köpa Tottenham istället för Chelsea? I alla fall har jag för mig att Erik Niva sa det. :)

Bild för Sral

Jag menar, var inte John Terry på väg bort från Chelsea ett tag? Har han inte höjt sig de två senaste säsongerna och har nu fått en förlängning? Dröjde det inte innan Gary Cahill hittade rätt i Chelsea? Kanske kan t ex Per Mertesacker få en ny vår? Ska vi t ex jämföra John Terry med Tony Adams är det ju något de två har gemensamt - javisst, bra backar, men de spenderade också lång tid med samma lag. Min poäng är alltså att defensiv stabilitet kan man inte bara köpa in och förvänta sig att det fungerar direkt. Inte alltid. Ibland får man ge det tid.

Bild för Dosa

Känns inte som vi behöver 4 st som går rakt in. Jag gillar alternativen framåt. där ska det inte läggas några pund enligt mig. Giroud har bevisat iår att han är en top anfallare. ( snittar nästan 1 poäng / match iår ) welbeck duger utmärkt i omställningspel som backup. Alexis som tredje alternativ, Theo har ju bevisat att han fungerar som spets.

vingarna behövs ingen ändring på.

Mittfältet har vi otroliga lirare men bara en renodlad sittande mittfältare. Där behövs förstärkning, ska vi gå för titeln så är det en redan färdig världsspelare och vem ska det vara? Jag personligen gillar Lars Bender. tror inte t ex Carvalho är bättre än Coq! Schneiderlein tror jag också på. Båda dessa herrar skulle gå rakt in och båda har en bra fotbolls ålder, 26-27 år nästa år. om vi ska satsa ungt så har vi i egna leden, men gillar ändå tanken på Rabiot i PSG han kommer bli bra!

Bakre regionen. Per börjar se trött och sliten ut, Kos kommer hålla några år till men Per bör sättas på bänken, vilket jag tror han kommer acceptera. Gabriel tror jag på med regelbunden speltid, men nästa år tror jag inte han kommer bli världsbacken vi behöver. så för titel behövs en riktigt grym back vem då? där har jag inga bra namn Hummels kanske men där skriker det Man U om.

ytterbackerna vill jag bara behålla och får vara skadefria.

Ospina och Schezny duger bra för att ta titeln, finns ingen som är realistisk att få. Chelsea kommer aldrig släppa målvakt till oss. 

Bild för George Adams

Finns enligt mig stora liknelser mellan Terry och kungen Adams. Båda har långa karriärer i sina klubbar, spelsättet, strul vid sidan om, lagkaptener. Styrde laget, legendstatus mm De bästa engelska mittbackarna från 80talet och framåt. 

Jag vet att du har en liten förlåtande ådra för BFG. Jag är tyvärr inte riktigt lika begeistrad över den gode tysken. Han är bra, men han är enl mig inte tillräckligt bra, och petig som jag är gäller faktiskt till viss del det Kos också. Dom håller tillsammans en mycket hög nivå, men (till dags datum har vårt sätt att spela med kanske för dåligt försvarsspel i övrigt) inneburit att dom inte är på den nivån som krävs för att vinna ex ligan. 

Visst tar det tid att bygga en gedigen backlinje och jag hoppas att alla dom unga vi har snabbt utvecklas och att vi även tillför någon riktigt vass som kan ta över efter BFG/Kos. För ingen av dom är ju någon ungdom längre. båda 30+

Bild för Sral

Ja, John Terry är Chelseas Tony Adams. Rakt av. Vi hade antagligen tyckt precis lika illa om Tony Adams om han istället hade spelat för t ex Tottenham eller United.

Jag håller med dig om att Terry är bättre än Mertesacker. Det får jag ge dig. Och visst, både Koscielny och Mertesacker börjar bli till åren, men det finns mer att klämma ut av dem. Dessutom får vi ju ändå ge Gabriel en chans? Tycker han har sett bra ut. Vi kan väl säga att Chelseas försvar är bra mycket bättre, men efter dem ligger vi ganska bra till. Jag vet att jag är lite partisk i Mertesacker-frågan, och visst skulle han exempelvis kunna vara en ännu tydligare ledare, men han är troligtvis den störste ledaren vi har, och ser man till den här säsongen tycker jag han har höjt sig rejält.

Bild för George Adams

Absolut skall Gabriel få en chans, precis som Chambers (som mb), Hayden etc. Men någon riktigt tung, bra erfaren pjäs vill jag ha. Det är ju så att Per/Kos inte heller är lastgamla. Men det börjar ringa på sista versen. Som jag skrev anser jag inte Per/Kos vara ett dåligt par. Men tillsammans med övriga lagkamrater har dom inte lyft till den nivån som jag tror krävs. Det saknas något. och visst är Per en härlig kille, han vill, han gillar färgerna etc. Tyvärr kvarstår dock min osäkerhet. Är han tillräckligt bra?

Visst ligger vår backlinje bland de bästa i PL, inget tal om annat. Ett lag som det sällan pratas mycket om i defensiva termer är ju Southhampton. 26 insläppta, och knappt en namnstark spelare i back 5. Det imponerar.

Bild för Sral

Ja, det gör det. Och jag tror att Southampton har satt det kollektiva försvarsspelet bra. Därför är det lite udda för mig när några här vill ha stora namn som backar.