Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Flamini och Rosicky på väg bort

Silly-season
mån 4 maj 2015 kl 10:36

Mirror skriver idag att både Tomas Rosicky och Mathieu Flamini kan vara på väg bort från Arsenal i sommar.
Tjecken Rosicky, som varit i Arsenal sedan 2006, övervägde en flytt i januari.
Nu går hans kontrakt ut och han kan lämna på free transfer i sommar.
Sparta Prag ska följa situationen och vill nog gärna ha hem den 34-årige mittfältaren.

Även Mathieu Flamini kan lämna på free transfer i sommar. Fransmannen har fått mindre och mindre speltid när Francis Coquelin kommit tillbaka och imponerat med sitt spel.
Flamini spelade i Arsenal mellan 2004 och 2008. Sedan spenderade han fem år i Milan innan han kom tillbaka till The Gunners 2013.

Källa: Mirror

/Jocke Lander

Kommentarer

Bild för Byarum

Då är det bara att buga, bocka och tacka och dessutom önska killarna lycka till. De har burit klubbmärket med den äran och skulle de återkomma till Emirates skulle de mötas med samma respekt och jubel som Willie Young gjorde 1982 när han kom tillbaka till Highbury som motståndare.

Bosse

Bild för Patrik Boberg

Tomas Rosicky...  En av mina  absoluta  favoritspelare. Riktigt surt att Wenger inte tycker likadant och att han fått alldeles för lite speltid senaste året. W har inte varit riktigt vaken där vill jag påstå. Kommer sakna honom rejält om han lämnar. 

Bild för Byarum

Instämmer om Rosicky. Riktig favorit hos mig,,,

Bosse

Bild för Pelle

Vad säger att Wenger inte tycker samma? Om Rosa vill ha mer speltid sista åren har väl inte med Wenger? Han e inte startspelare i vår trupp längre.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Patrik Boberg

Sorry Pelle fel... Vem bestämmer att han inte spelar om det inte är W? Knappast han själv som säger att han hellre värmer bänken. Han är startspelare alla dar han är frisk och fräsch. I alla fall enligt mig men du får självklart ha en egen åsikt om det. 

Bild för Pelle

Ja där får vintycka olika, han petar inte vare sig Cazorla eller Ramsey, men han e en mycket bra truppspelare, men han vill mer.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Jonas Eriksson

Rosicky är grym. Tycker åxå att han borde fått mer speltid. Men hur det än är så är han inte framtiden och kanske är det därför som han inte får så mycket speltid. kommer även sakna flamini om han försvinner. Älskar hans inställning på planen. Det är bara att hålla med Byarum. Dom ska ok kommer behandlas med respekt. 

 

Bild för Adamberg

Ja Roscisky har gjort lysande insatser de få gånger han spelat även denna säsong. En av de obegripliga besluten för mig är att han inte funnits med på kartan ens större delen av denna säsong. Tycker absolut inte att Ramsey är så mycket bättre. Även obegripligt att han inte ens nämns vid TV sändningarnas start och reservplats uppställningarna. Man får inte ens veta om han är skadad, som om han inte finns med i truppen längre. Han kommer bli en stjärna minst en säsong till i vilken klubb som helst.

Adam

Bild för Martin Palmér

Om en av fotbollsvärldens största tänkare och älskare av den typ av fotboll Rosicky står för oftast inte ens tycker han håller för bänken i den konkurrens som finns i laget, säger inte det något om den kvalitet han faktiskt håller. Vad är mest sannolikt, att Wenger som ser honom varje dag på träning totalt missbedömt hans kvalitet eller att ni har en romantisk förkärlek till honom som är att ni överskattar honom?

Bild för Davidsson och Mannen

Jag älskar Rosicky (och har en mjuk punkt för Flamini) så visst vore det jobbigt om, främst, Rosicky lämnade oss. Men om Wenger släpper honom för att ge plats åt... den av rykten omgärdade Isco? Vad skulle vi säga då?

Bild för zimzon

Jag är väl en av Rosickys största fan och då är det lätt att man blir färgad när det kommer till sånt här. Men faktum är trots allt att Ros kanske kan ha en säsong till som pålitlig back-up sen är det nog gonatt ändå. Isco? Ja det hade smakat mumma det och jag väljer Isco.

Twitter: @zimzon80

Bild för Sral

Precis som Davidsson och Mannen är jag också svag för de båda, men jag är mer inne på att tacka dem för vad de har gjort för vår klubb. Särskilt Rosicky såklart. Tänk, ett tag trodde jag att det skulle bli en Diaby-situation (en lika långvarig) med Rozza, men blev tack och lov motbevisad där. Flamini behövs ersättas, eftersom vi annars bara har Coquelin som DM-alternativ, men med en Wilshere som jag hoppas får vara hel nu är jag inte orolig för att vi skulle vara för tunna centralt.

Bild för Martin Palmér

Startelvan idag ser ut som följande Back 5 - Coquelin, Cazorla, Ramsey, Özil, Alexis, Giroud.

Vem av dessa är det ni menar att Rosicky är bättre än?

Bild för zimzon

Giroud och Coq konkurrerar han självklart inte med.

I övrigt är det tycke och smak. Jag tycker att den enda av Caz, Özil och Ramsey som är påtagligt bättre än Ros är Cazorla.

Men jag tycker det är helt rätt att spela den elva vi gör! Ros som back-up och nu vill Wenger såklart kolla status på JW bland annat. Då blir det inte mkt spel för Rosicky.

Twitter: @zimzon80

Bild för Dosa

jag tycker dessa uttrar (yttrar :)) går före Ros.

Sanchez, Oxen, Welbeck, Theo, Ramsey, skadefri Gnabry, Cazorla och Özil

Dessa innermittfältare tycker jag går före Ros

Ramsey, Cazorla, Coq, Özil, Arteta, Jack, Oxen. (Skadefri Diaby ;) ) 

Jag gillar honom dock och att han kan göra riktigt grymma matcher för oss, men håller för ojämnnivå och han ska vara mycket bättre än alla som har framtiden framför sig. Han kan gå in och göra det lika bra som alla andra i enstaka matcher, men i match efter match hålla samma nivå det har han inte klarat tidigare och då ser jag hellre att man satsar på yngre förmågor som med största sannolikhet blir bara bättre och bättre medans Ros går motsatt håll.

 

 

Bild för Martin Palmér

Du menar alltså att Rosicky skulle tillhöra världens bästa opffensiva mittfältare men ändå knappt tar plats på bänken?

Bild för Dosa

Nej det menar jag inte, jag menar att enligt mig så är han inte tillräckligt bra för att starta.

Jag tycker inte Ros i sina bästa stunder är bättre än Alexis Özil Ramsey Jacks Cazorla Theo Oxen i deras bästa stunder.

och han är även ojämn i sin prestation 

kvalitetsmässigt tycker jag lika Welbeck, men där skiljer det 10 år och Welbeck är inte världsklass ytter direkt.

Så varför spela honom när han inte är bättre än alternativen, lägg även till utgående kontrakt. finns ingen anledning att spela honom iår över huvudtaget, varken kortsiktigt eller långsiktigt. 

 

Bild för Martin Palmér

Inte du, Zimzon...

Bild för zimzon

Nej, det menar jag inte. 

Twitter: @zimzon80

Bild för Sral

Haha, nu gjorde du samma grej som jag skrev på ett sms till en Arsenal-kompis inför den här säsongen. Då var Alexis på gång, och jag skrev att "vi behöver fler uttrar i laget". :D

Ser man bara till vilken kvalitet Rosicky håller kan han absolut stanna kvar, men vi behöver ju också tänka lite långsiktigt. Ramsey och Wilshere tror jag vi kan ha mycket, mycket glädje av i många år, och Rosicky gör ett jättebra jobb de matcher han får spela. Men är han nöjd med det? Är han inte värd att kanske göra några år hemma i Tjeckien nu, om det nu är vad han vill?

Bild för Martin Palmér

Gör han verkligen alltid ett bra jobb? Det känns mer som att han gör några bra och några mindre bra. Men ju mindre han spelar desto mer minns folk bara de bra matcherna. Det känns som att ju mindre han spelar desto bättre tycker många att han är

Bild för Sral

Tycker ändå att Rosickys arbetsmoral har varit jättebra i allt jag har sett, sen har han varit bättre i vissa matcher...och det är ju såklart de man minns mest. Men jag tycker ju inte att han ska vara en spelare som startar i match efter match heller...

Bild för B-G

Sääääälj! Helt rätt såklart!
Rocky har gjort sitt...tack för trogen tjänst.

Twitter @grvdga

Bild för Tobias Bjursell

Inte mycket att sälja när kontraktet går ut! Men håller med dig, tack för allt och lite till. Vilket hjärta, en äkta gooner. Båda två får hamna i den kategorin. 

 

 

Bild för Jimmy Roslund

Jag gillar Ros, Flamini behöver inte tala om. Men för att han ska vara kvar behövs alltså kontraktet förlängas och det känns ju så där. Då borde han gå ner i lön och max få ett år till och det är han självklart inte intresserad av när han säkert både kan få startplats och högre lön i ett sämre lag. Hoppas bara han ersätts med något som är bättre och inget för framtiden som lånas ut och aldrig blir nått i Arsenal ändå.