Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Antiklimax

Malin Hägg
sön 9 aug 2015 kl 22:17

Terapi.

Det är lite som terapi det här med att blogga.

Man kan väl säga att dagens premiärmatch blev ett rejält antiklimax. Herregud så ointresserade de såg ut. Sömniga. Trötta. Sega. Huvudet inte riktigt påskruvat samtidigt som West Ham var på hugget. Då blir det såhär.

Jag vet inte. Jag har pendlat mellan att vara fly förbannad och bara uppgiven men ska i alla fall försöka bena ut lite tankar:

- Det här var FÖRSTA matchen. Det ska liksom spelas 37 omgångar till i ligan och vi är knappast närmre eller längre ifrån en ligatitel jämfört med vad vi var innan avspark. Mycket ska hända fortfarande. Sitt ner i båten.

- Insatsen var inte i NÄRHETEN av att vara godkänd. Det var alldeles för mycket slarv och misstag.

- Passningsspelet var värdelöst, helt enkelt. Det känns dock som om att det är ett problem som är väldigt typiskt för tidigt på säsongen. Det kommer bli bättre. Spelarna är så pass skickliga att de omöjligt kan spela såhär dåligt under en längre period.

- Arsenalsjukan finns kvar. Självklart ska Cech ha kritik för första målet och han SKA ta den bollen när han går ut sådär men samtidigt går backlinjen bort sig totalt. När det gäller andra målet är det en klassiker: Bolltapp i farligt läge som leder till mål. Jag har känslan av att Cech flyttar för att se bollen och då hamnar på fel ben och därför inte kan ta skottet. Jag vet inte om det gjort någon skillnad ifall han stått kvar men jag tror nog han mest vill glömma den här debuten.

- Detta kan bli Oxens säsong. Om han får hålla sig någorlunda skadefri så har den killen sådan ENORM potential. Herregud vad lycklig han gör mig. (Ja, jag vet att det är han som tappar bollen inför 2-0 målet men ändå)

- På ett sätt kanske den här förlusten inte är så himla dum. Försäsongen har varit fantastisk, laget flyger och det börjar snackas om ligaguld i media. Det är liksom för enkelt. Kanske behövde laget en påminnelse om att det inte är klart, matcherna ska spelas också, och i PL har man inte råd att slappna av en enda match. Man tycker ju att de borde veta det vid det här laget men kanske behövdes en påminnelse.

- Första matchen på säsongen säger ingenting om hur ligan kommer sluta. Så enkelt är det.

- Alexis är ett monster. När alla andra gått hem stannade han kvar och löptränade på Emirates. Jag vet inte om han är riktigt frisk. I huvudet alltså. Jag är lite orolig men samtidigt älskar jag honom.

- Jag hoppas att det är sant att Wenger höll laget kvar i 45 minuter efter slutsignalen och gav dem en rejäl jävla utskällning. Det förtjänade de.

Så. Det får räcka för den här gången. Jag känner mig faktiskt lite bättre redan...

Kommentarer

Bild för Henrik Skog

Mina tankar efter matchen också. Är du tankeläsare Malin :)

Always play for the name on the front of your shirt and people will remember name on the back

Bild för Pontus Gustavsson

Håller med dej helt i din analys Malin! Tycker att om kos titta på sin markering mer än bollen så hade cech boxat bort den utan problem. 

Bild för Lars Lundstedt

Hela uppställningen för den frisparken är helt obegriplig. Dels har ingen markering på någon alls, och dessutom tycker jag att alla står alldeles för högt upp (vilket möjligen kan vara på Cechs direktiv, ska dock noteras) och dessutom i stort sett på en rät linje. Finns ju ett helt hav av yta att spela in bollen på, och faktum är att så som utespelarna ställer upp så hade det antagligen blivit mål även om Cech hade stått kvar för WH-spelaren är ju helt ostörd. Nu behövde han bara styra in bollen mitt i mål men han hade kunnat placera den i stort sett var han ville om han hade behövt.

Sekreterare Arsenal Sweden