Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Twitter rulings, Newcastle away

Martin Palmér
ons 2 sep 2015 kl 19:16

Lite sent igen, jobb och sent inlämnade betyg skyller jag på. Ska bättra mig!

Konceptet ser ut som så att istället för en enväldig bloggare sätts nu betygen av en panel. Panelen har jag satt ihop av diverse personer jag interagerar med på twitter. Jag har försökt välja ut dem så blandat som möjligt, både sådana jag ofta håller med men också sådana jag kan ha långa diskussioner med där vi tycker olika. Jag har försökt blanda åldrar och nationaliteter. Fans som går på matcher, fans som sitter i soffan osv. Tyvärr blev det bara en tjej men fler fick frågan. Tråkigt nog är fotbollen inte ett klimat där de flesta tjejer känner sig bekväma med att delta i sådant här där deras åsikter presenteras, inte ens med anonymitet som möjlighet. Mycket trist.

Panelen består då av följande personer:

Michael Jeffares (@mj_afc) från norra England. Daniel Cowan (@thedanielcowan) känd från the Goonersphere podcast. Manas (@wojceched) från Indien. Anita Roza (@arsenalofka) från Kroatien, känd för sina wallpapers på Daily Canon. Martijn Stolze (@hahostolze) från Nederländerna. Younis Sultan (@LeCarreMagie) från London. Lawrence (@Lozia) som reser över hela England för att gå på de flesta matcher. Michael Keshani (@MichaelKeshani) bland annat kolumnist på arseblog. Och slutligen har även jag. Någon mer kan tillkomma de närmaste matcherna.

Betygsskalan är från 1-10. Alla sätter betyg individuellt och snittet presenteras nedan. Efter sista matchen varje månad koras månadens kanon.

Petr Cech 6,57, min 6 max 7
Hade inte mycket att göra, gjorde det han skulle.

Hector Bellerin 6,71, min 6 max 7
En ganska anonym insats. Vilket inte alltid är så tokigt för en ytterback.

Gabriel 7,07, min 6 max 8
Agerade räddande ängel mer än en gång och visar att han verkligen är en utmanare till att starta när alla är friska.

Laurent Koscielny 7,00, min 6 max 8
Stack inte ut på samma sätt som Gabriel men var ändå väldigt bra.

Nacho Monreal 7,00, min 6 max 8
Bra defensivt, bra offensivt. En bra match av Nacho.

Francis Coquelin 6,57, min 5 max 8
Blev konstant provocerad och attackerad av Newcastlespelarna men föll inte i fällan. Något överambitiös i passningsspelet men stabil bakåt.

Aaron Ramsey 7,14, min 6 max 7,5
I Özils frånvaro gick mycket av det offensiva genom Ramsey och han gjorde det mer än godkänt.

Alexis 6,00, min 5 max 7
Känns som vi sett den här matchen från Alexis några gånger nu va? Dribbla, dribbla, kom ingen vart, tappa boll, börja om.

Santi Cazorla 6,36, min 5 max 7
Är det dags att börja oroa sig för Santi? Ingenting verkar stämma för spanjoren just nu.

Alex Oxlade Chamberlain 5,71, min 5 max 6,5
Väldigt svag bortsett från målet, där skottet egentligen var på väg utanför.

Theo Walcott 4,79, min 4 max 6,5
Helt vilse på topp och missade några klara chanser.

Olivier Giroud 5,29, min 5 max 6,50
Kom in och var bättre än Walcott, borde gjort mål i slutminuterna men läget i matchen påverkde sannolikt det nonchalanta avslutet.

Utöver de vanliga betygen tänkte jag att i slutet av varje månad köra lite monthly awards. Baserat på snittbetygen utser jag månadens spelare, månadens bottennapp, månadens tre bästa individuella prestationer och månadens match. Dessutom presenterar jag månadens totala snitt för laget. För att kunna bli månadens spelare måste man ha spelat minst tre eller 50% av matcherna, vi lika är det den med flest matcher som vinner.

Månadens spelare: Delat mellan Özil och Gabriel med ett snitt på 6,81. Özil vinner i kraft av fler spelade matcher.

Månadens bottennapp: Coqeulin mot West Ham var nära, likaså Walcotts båda matcher. Men den med sämst snitt i en match var Chambers mot Liverpool med 3,78.

Månadens tre bästa individuella prestationer: 1. Petr Cech mot Liverpool 8,56. 2. Mesut Özil mot Palace 8,38. 3. Aaron Ramsey mot Newcastle 7,14.

Månadens match: Palace bort med 6,66.

Man får minst sagt hoppas att snitten stiger till nästa månad….

Kommentarer

Bild för B-G

Ramsey bra, men jag saknar redan Özil. 
Hoppas på en comeback i nästa match.
Spännande att läsa denna sammanfattning. Keep it up! 

Twitter @grvdga

Bild för Woody

Brukar hacka på dig young man men det här är faktiskt kul. Minns att det en gång tidigt 80-tal var tidningen Match som startade med betyg. Rakt och enkelt språk i kommentarerna utan en massa trams. Håller också med om det mesta i betygen än så länge. Rock on !

Bild för Jimmy M

Skön läsning! Fortsätt gärna med detta :D