Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Twitter rulings, United home

Martin Palmér
mån 5 okt 2015 kl 21:15

Helt sjuk match, vilka omställningar, vilka avslut!

Konceptet ser ut som så att istället för en enväldig bloggare sätts nu betygen av en panel. Panelen har jag satt ihop av diverse personer jag interagerar med på twitter. Jag har försökt välja ut dem så blandat som möjligt, både sådana jag ofta håller med men också sådana jag kan ha långa diskussioner med där vi tycker olika. Jag har försökt blanda åldrar och nationaliteter. Fans som går på matcher, fans som sitter i soffan osv. Tyvärr blev det bara en tjej men fler fick frågan. Tråkigt nog är fotbollen inte ett klimat där de flesta tjejer känner sig bekväma med att delta i sådant här där deras åsikter presenteras, inte ens med anonymitet som möjlighet. Mycket trist.

Panelen består då av följande personer:

Michael Jeffares (@mj_afc) från norra England. Daniel Cowan (@thedanielcowan) känd från the Goonersphere podcast. Manas (@wojceched) från Indien. Anita Roza (@arsenalofka) från Kroatien, känd för sina wallpapers på Daily Canon. Martijn Stolze (@hahostolze) från Nederländerna. Younis Sultan (@LeCarreMagie) från London. Lawrence (@Lozia) som reser över hela England för att gå på de flesta matcher. Michael Keshani (@MichaelKeshani) bland annat kolumnist på arseblog. Och slutligen har även jag. Någon mer kan tillkomma de närmaste matcherna.

Betygsskalan är från 1-10. Alla sätter betyg individuellt och snittet presenteras nedan. Efter sista matchen varje månad koras månadens kanon.

Petr Cech 8,58, min 8 max 9,50
Såg till att de få chanser United fick aldrig var nära att ta dem in i matchen.

Hector Bellerin 7,83, min 7 max 9
Stängde sin kant defensivt, inblandad i mycket offensivt.

Per Mertesacker 7,42, min 6 max 9
Bortvänd av Martial i slutet av första, prickfri i övrigt.

Gabriel 7,58, min 7 max 8,50
Mer eller mindre prickfri.

Nacho Monreal 7,92, min 7 max 9
Se Bellerin, men till och med lite bättre.

Santi Cazorla 7,83, min 7 max 9
Vände och vred ut och in på Rooney, Schweinsteiger och Carrick.

Francis Coquelin 7,83, min 7 max 9
Ovårdad i början, lugnade ned sig efter kortet och gjorde sin roll bra.

Aaron Ramsey 7,67, min 7 max 8
Konstant involverad offensivt, slet mycket defensivt i andra.

Mesut Özil 9,00, min 8 max 10
Styrde precis allt som hände framåt. Fick äntligen utdelning på sitt spel.

Alexis Sanchez 9,17, min 9 max 10
Pang bom tjong. Alexis har vaknat.

Theo Walcott 8,50, min 8 max 10
Inget mål för Theo men väl två assist och ett konstant hot mot United.

Alex Oxlade-Chamberlain 6,33, min 6 max 7
Kom in och prickade ribban i slutminuten.

Olivier Giroud 6,17, min 5 max 7
Kom in och gjorde inte mycket väsen av sig i en vid det läget avslagen match.

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

det går tydligen att få fart på anfallet fast Coquelin spelar. ;)

 

Bild för Micke

Tack för att du/ni får mig att komma tillbaka till verkligheten! Jag hade ju satt 10 på alla, utom Alexis och Özil som hade fått 11 :)

fattar att det inte är så, men så är jag ju en känslomänniska också! Har inget att inflika eller tycka till om, bra betyg och ja VILKEN MATCH!! Såg precis om första halvlek och vet inte om jag sett bättre fotboll i mina dar! Tänk om vi kunde hålla på så varje match! 

Bild för Pelle

Kul att betygen kom så tidigt denna gång. Känns dock orättvist att Cech får ett högre betyg än både Cazorla och Theo som gjorde enorma insatser medan Cech trots allt inte gjorde speciellt många avancerade räddningar...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Byarum

Hej Pelle! Vet inte om du var på plats eller inte, men när man ser en match live, så märker man mycket mer hur en målvakt styr upp och skapar trygghet. Det var så markant hur mycket lugn och trygghet han ingjuter i laget. Sen gjorde han dessutom ett par riktigt skarpa räddningar, framför allt på Martials friläge. 

Bosse

Bild för Sral

Du tar upp något viktigt här. En målvakt är så mycket mer än bra räddningar, och det är just tryggheten som jag tror att Cech bidrar enormt med. Han verkar ha en bra relation med backlinjen, särskilt Mertesacker, och precis som du säger, han ingjuter lugn och trygghet i LAGET. Tror att hela laget gynnas av detta.

Bild för Jonas Eriksson

Ja det syns säkert ännu tydligare live. Men nog känns skillnaden som natt och dag även i tv rutan när Cech står i målet. Trotts att vi var bleka på transfer marknaden så värvade vi iallafall på den viktigast positionen enligt mig. Och vi fick kanske världens bästa målvakt. Inte illa.

 

Bild för Pelle

Jag var inte på plats men att Cech skapar mer trygghet bak märks även i TVn samt att han gjorde 2-3 bra räddningar. Jag tycker ändå inte de få räddningarna kan jämföras med exempelvis Cazorlas insats som skapade så otroligt mycket, att det kan skilja över en poäng mellan de två spelarna tycker ja inte visar deras insats i matchen.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Byarum

Kan inte heller rättvist bedöma. Svårt också att jämföra en målvakt med en utespelare. All betygsättning bygger ju på väldiga förenklingar. För mig var det obegripligt att Ramsey och Cazorla fick ett nästan identiskt betyg. Enligt min uppfattning var det oerhörda skillnader dem emellan. Man ser ju också på de skillnaderna som finns hos de olika referenspersonerna att man uppfattar allting väldigt olika.

Nånstans har man nog en inre kravnivå och sen betygsätter man efter den.

Bosse

Bild för Pelle

Helt rött att man får ta hänsyn till ens förväntningar. Att ge Cech 9,5 som spannet går upp till är obegripligt, då förväntar jag mig mängder av räddningar. Han gjorde en grym räddning och två man borde förvänta sig. Jag förväntar mig även att han ökar tryggheten, det är ju därför vi hyllade värvningen.

Nu e ju allt tycke o smak, alla får ha sin egen åsikt.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Dosa

Någon som har lust att posta Kalle Karlsson senaste blogg inlägg? 

Plus-special: Arsenals demolering av United

Bild för B-G

Finns på forumet Under matchtråden.  

Twitter @grvdga

Bild för Dosa

Tack mr Bangkok.