Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Twitter rulings, Burnley home

Martin Palmér
tis 2 feb 2016 kl 18:49

We are the famous Arsenal and we’re going to Wemberlee (nästan).

Konceptet ser ut som så att istället för en enväldig bloggare sätts nu betygen av en panel. Panelen har jag satt ihop av diverse personer jag interagerar med på twitter. Jag har försökt välja ut dem så blandat som möjligt, både sådana jag ofta håller med men också sådana jag kan ha långa diskussioner med där vi tycker olika. Jag har försökt blanda åldrar och nationaliteter. Fans som går på matcher, fans som sitter i soffan osv. Tyvärr blev det bara en tjej men fler fick frågan. Tråkigt nog är fotbollen inte ett klimat där de flesta tjejer känner sig bekväma med att delta i sådant här där deras åsikter presenteras, inte ens med anonymitet som möjlighet. Mycket trist.

Panelen består då av följande personer:

Michael Jeffares (@mj_afc) från norra England. Daniel Cowan (@thedanielcowan) känd från the Goonersphere podcast. Manas (@wojceched) från Indien. Anita Roza (@arsenalofka) från Kroatien, känd för sina wallpapers på Daily Canon. Martijn Stolze (@hahostolze) från Nederländerna. Younis Sultan (@LeCarreMagie) från London. Lawrence (@Lozia) som reser över hela England för att gå på de flesta matcher. Michael Keshani (@MichaelKeshani) bland annat kolumnist på arseblog. Och slutligen har även jag. Någon mer kan tillkomma de närmaste matcherna.

Betygsskalan är från 1-10. Alla sätter betyg individuellt och snittet presenteras nedan. Efter sista matchen varje månad koras månadens kanon.

David Ospina 5,25, min 3 max 7
Ställdes inte på så stora prov men gjorde ingen bra insats på målet.

Calum Chambers 7,50, min 7 max 8
Stod för en fantastisk yttersida till 1-0, lite småskakig defensivt.

Gabriel 5,50, min 5 max 6
Får ta på sig en stor del av målet. Ok i övrigt.

Laurent Koscielny 5,75, min 5 max 6
Såg nästan lite nonchalant ut i sitt spel.

Kieran Gibbs 6,25, min 6 max 7
Stabil insats som visar att vänsterbacken är en av våra starkaste positioner.

Francis Coquelin 5,50, min 5 max 6
Gjorde comeback efter drygt två månader. Det syntes, inte helt med i timingen.

Mohamed El Nenny 6,88, min 6,5 max 7
Lite skakig inledningsvis men växte med uppgiften. 84 passningar!

Alex Iwobi 7,38, min 6,5 max 8
Fortsätter att imponera när han får chansen. Smart spel och låg bakom båda målen.

Alexis 8,25, min 8 max 9
Verkar vara tillbaka från sin skada på allvar nu.

Tomas Rosicky 6,75, min 5 max 10
Hoppade in, gjorde inte så mycket mer än att tydligen skada sig igen. (10an var för att det var kul att han var tillbaka tydligen. 5,67 utan den.)

Olivier Giroud 6,38, min 6 max 7
Fick inte mycket uträttat i form av avslut men bra i övrigt.

Alex Oxlade Chamberlain 7,00, min 6 max 8
Kan detta vara en vändpunkt för Chamberlain? Såg mer fokuserad och noggrann ut. Assist.

Mikel Arteta 6,50, min 6 max 7
Kom in och stabiliserade mittfältet.

Januari är slut, dags för Monthly Awards. Baserat på snittbetygen utser jag månadens spelare, månadens bottennapp, månadens tre bästa individuella prestationer och månadens match. Dessutom presenterar jag månadens totala snitt för laget. För att kunna bli månadens spelare måste man ha spelat minst tre eller 50% av matcherna, vi lika är det den med flest matcher som vinner.

Månadens spelare: Petr Cech med 7,14, tätt följd av Alex Iwobi (!!) med 7,08. Trea blir Joel Campbell med 6,96. Chambers och Alexis hade bättre snitt än Joel men föll på för få matcher.

Månadens bottennapp: Föga överraskande Per Mertesacker mot Chelsea med 2,67. Men den känns elak då han blev utvisad, kanske förtjänar Flaminis 3,83 i samma match utmärkelsen egentligen.

Månadens tre bästa individuella prestationer: 1. Petr Cech mot Newcastle 8,88. 2. Petr Cech mot Stoke med 8,63. 3. Hector Bellerin mot Sunderland med 8,40.

Månadens match: Sunderland hemma med 6,95.

Kommentarer

Bild för Martin Palmér

Tyvärr dröjer betygen från Southampton, min dator har packat ihop