Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Twitter rulings, Southampton home and Bournemouth away

Martin Palmér
tis 9 feb 2016 kl 20:29

Datorstrul drog ut på bloggen och nu minns jag inte tillräckligt för att kommentera insatserna mot Southampton och Bornmouth.

Konceptet ser ut som så att istället för en enväldig bloggare sätts nu betygen av en panel. Panelen har jag satt ihop av diverse personer jag interagerar med på twitter. Jag har försökt välja ut dem så blandat som möjligt, både sådana jag ofta håller med men också sådana jag kan ha långa diskussioner med där vi tycker olika. Jag har försökt blanda åldrar och nationaliteter. Fans som går på matcher, fans som sitter i soffan osv. Tyvärr blev det bara en tjej men fler fick frågan. Tråkigt nog är fotbollen inte ett klimat där de flesta tjejer känner sig bekväma med att delta i sådant här där deras åsikter presenteras, inte ens med anonymitet som möjlighet. Mycket trist.

Panelen består då av följande personer:

Michael Jeffares (@mj_afc) från norra England. Daniel Cowan (@thedanielcowan) känd från the Goonersphere podcast. Manas (@wojceched) från Indien. Anita Roza (@arsenalofka) från Kroatien, känd för sina wallpapers på Daily Canon. Martijn Stolze (@hahostolze) från Nederländerna. Younis Sultan (@LeCarreMagie) från London. Lawrence (@Lozia) som reser över hela England för att gå på de flesta matcher. Michael Keshani (@MichaelKeshani) bland annat kolumnist på arseblog. Och slutligen har även jag. Någon mer kan tillkomma de närmaste matcherna.

Betygsskalan är från 1-10. Alla sätter betyg individuellt och snittet presenteras nedan. Efter sista matchen varje månad koras månadens kanon.

Southampton

Petr Cech 6,25, min 6 max 7

Hector Bellerin 6,25, min 6 max 7

Gabriel 5,63, min 5 max 7

Laurent Koscielny 6,38, min 6 max 7

Nacho Monreal 6,63, min 6,5 max 7

Mathieu Flamini 4,25, min 3 max 5

Aaron Ramsey 5,75, min 4 max 7

Mesut Özil 6,88, min 6 max 8

Joel Campbell 4,88, min 3 max 6

Alexis 6,88, min 6 max 8

Olivier Giroud 5,50, min 5 max 6

Theo Walcott 4,13, min 3 max 5,5

 

Bournemouth

Petr Cech 7,50, min 7 max 8

Hector Bellerin 7,00, min 6,5 max 8

Gabriel 5,00, min 4,5 max 5,5

Laurent Koscielny 6,25, min 5 max 7

Nacho Monreal 6,63, min 6 max 7

Mathieu Flamini 4,63, min 4 max 5

Aaron Ramsey 7,75, min 7 max 8

Mesut Özil 7,63, min 7 max 8

Alex Oxlade-Chamberlain 6,63, min 6 max 7

Alexis 6,25, min 6 max 6,5

Olivier Giroud 6,83, min 6 max 7

Francis Coquelin 5,38, min 5 max 6

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

Det är lite kul att se hur mycket skillnad det gör på totalbetyget när det blir en seger. Tycker ju själv att vi var klart bättre mot southamton än mot bournmouth. Men betygen är klart högre när det blir seger. 

 

Bild för Pelle

Intressant aspekt, tyckande är ju objektivt och en seger är då objektivt bättre och smittar tydligen av sig.

trist, för jag håller med om att vi spelade klart bättre mot Saints.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Martin Palmér

Det där är lite både och kan jag tycka. Backlinjen och Flamini har ju rätt liknande betyg undantaget Cech och Bellerin som var klart bättre mot Bournemouth i.mitt tycke. Framåt går det ju att hävda två gjorda mål förtjänar högre betyg än noll gjorda mål. Men visst blir det ofta lite högre betyg vid seger, men det kanske det ska vara också? Det beror lite vilket perspektiv man tar

Bild för Jonas Eriksson

Ja det är helt klart både och. Men resultatet i sig borde inte påverka betyget ändå. Betygen är ju satta efter varje spelares prestation. Just mellan dessa två matcher så skiljer det 10 poäng totalt. ( om jag räknat rätt ).Och det är ju hela 0,8 poäng mer per person i en match där vi bevisligen var sämre. Men jag håller med om att jag gärna tar en dålig vinst än en hedersam förlust. Kul bara att se vad en seger gör för betygens skull. Känslorna styr mer än verkligheten. 

 

Bild för Pelle

En match där man skapar mängder med chanser skall självklart de som är med i uppbyggnaden få bättre betyg medan man kan anse att målsumparna få lite sämre. 

 

Som du själv påpekar är ju backlinjen jämförbar både i prestation och betyg. 

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Dosa

Tyckte också vi var bättre mot Saint, men jag gick från Bourn matchen mycket glader så om någon skulle fråga mig om betyg så blir det sämre mot Saints generellt eftersom allt handlar om att vinna och då spelar det inte någon roll att målvakten tar allt det gäller för laget att få in bollen i mål.

gillar inte hedersamma poängtapp ;)