Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Tack för Göteborg!

Malin Hägg
ons 10 aug 2016 kl 10:29

Fem dagar kvar till säsongen börjar på riktigt och den välbekanta nervositeten börjar smyga sig på. Vi fick en försmak på det hela redan i helgen när Arsenal slog Manchester City på neutral mark i Göteborg. Eller. Neutral och neutral. Det rådde inga som helst tvivel om att det var rött och vitt som dominerade på Ullevi.

Som alltid när den här typen av jippomatcher spelas under försäsongen (för det är jippomatcher, det kommer vi inte undan) riktas kritik från alla möjliga håll. Jag förstår de som är kritiska till långa försäsongsturnéer i USA eller Asien och det är onekligen lätt att se varifrån de kommer. Nästa sommar är det Australien som gäller för Arsenal, och även om sommarens resa till Norge och Sverige är betydligt närmare så är det fortfarande inte helt klart hur laget påverkas av att flyga och fara så mycket.

Många menar på att dessa resor har mindre att göra med att få laget redo för säsongen och mer att göra mer att få in pengar till klubben. Och det är onekligen sant att det är ett bra sätt för klubben att marknadsföra sig. Marknaderna i Asien, USA och Australien är gigantiska och rent krasst handlar det om att om inte Arsenal är där så kommer någon annan klubb att vara det. 

Det spelar ingen roll hur mycket vi nostalgiskt tänker tillbaka på träningsläger i Österrike - verkligheten i den moderna fotbollen ser annorlunda ut. Och visst kan vi tycka illa om det. Men faktum är att det finns en hel del som är bra med den här typen av jippon också.

I helgen invaderades Göteborg av Arsenalsupportrar från hela Sverige (och en del andra länder också). Det var en härlig, om än lite konstig upplevelse, att vandra avenyn ner och se människor i rödvita tröjor i princip överallt. 

Det är viktigt att komma ihåg att Arsenal är ett speciellt lag för många personer över hela världen. Och inte alla har möjlighet att åka till London för att se dem spela live. Att då ha dem dyka upp sin egna hemstad, eller i alla fall hemland, är därför ett fantastiskt sätt för klubben att närma sig dessa. 

Det jag tar med mig från Göteborg är alla upprymda och förväntansfulla personer som skulle få sin första glimt av sina största idoler. Som inhandlade sina första matchtröjor med favoritspelaren på ryggen. Speciellt kidsen som var bland de sista att få sina tröjor tryckta innan matchen i söndags tar jag med mig. Den lyckan och glädjen hoppas jag att de får behålla lång tid framöver.

Sist men inte minst vill jag passa på att tacka alla som kom på vår uppladdningsfest innan matchen. Alla som hade tålamod med den långa kön till shoppen. Alla som dansade och hoppade till Away Boyz. Helt enkelt alla som var med och gjorde Arsenals första besök i Sverige på många, många år till en sådan succé.

Nu är det bara att se fram emot säsongsstarten. På söndag står Liverpool för motståndet och om inte det är att kickstarta säsongen så vet jag inte vad som är. En premiär är alltid en premiär, men när Klopps Liverpool står för motståndet är det såklart extra viktigt med en vinst.

Premiärnerverna smyger sig på och helgen i Göteborg gav i alla fall mig mersmak. Nu kör vi.

Kommentarer

Bild för -99994490-

Tack Malin du är suverän

Bild för Byarum

Vill bara understryka mitt tack för ert pregame arrangement. Högklassigt. Synd bara att arenan är en B-arena och att den inte blev mera välfylld, men det beror inte på er/oss. 

Bosse

Bild för daddy dj

Det är därför Göteborg kallas för Lilla London.