Medlemmar: 8701 st.
Visa menyn

Özil vill att Wenger skriver på innan han själv gör det

Silly-season
tor 20 okt 2016 kl 13:10

Kontraktssnacket om Mesut Özils framtid i Arsenal fortsätter. Idag kommer rapporter från Goal att det inte alls handlar om pengar för den tyske världsmästaren. Istället ska han vänta och se vad Arsene Wenger gör innan han själv bestämmer sig.
Wengers kontrakt med Arsenal går ut efter sommaren och Özil vill nu se att Wenger stannar för att han själv ska skriva på ett nytt avtal med Arsenal.

Özils nuvarande kontrakt med klubben går ut sommaren 2018 och förhandlingar om ett nytt kontrakt har pågått en tid.
Om mittfältaren skriver på igen för Arsenal kommer han att bli klubbens bäst betalde spelare då han höjer sin lön från £140 000 i veckan till £200 000.

/Jocke Lander

Kommentarer

Bild för B-G

Özil knows that Wenger knows! <3

Twitter @grvdga

Bild för Christer Åhsman

Om nu detta stämmer är det fantastiskt, när en av de bästa spelarna vill ha kvar Arsene Wenger några år till säger det en del om hur viktig och omtyckt vår skickliga tränare är. Även om vi haft ett tacksamt spelprogram hittills har vi lyckats ruskigt bra, och alla supportrar måste vara nöjda. De supportrar som vid minsta motgång kräver ett tränarbyte borde kanske fundera på vad Özil säger om Wenger.

Vidar 1933

 

Bild för Sral

Inte helt omöjligt att detta stämmer. Özil har flera gånger uttryckt sin uppskattning för Wenger. Kanske detta även gäller Alexis?

Bild för Pelle

Kanske tidningarna missförstod att han vill ha besked? Özil vägrar skriva på om Wenger förlänger... :D

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Sral

Antagligen stämmer väl inget, mer att han antingen vill se Wenger förlänga eller en bra ersättare. Kanske ovissheten kring laget är en stor faktor.

Bild för Jonas S

Jag köper inte snacket om att Özil skrev på för Arsenal pga av Wenger. Det där säger ju alla spelare om alla tränare. Wenger har förmodligen haft en stor del i att vi fick Özil men just beslutet från Özils sida tror jag minst lika mycket handlar om andra saker. Han hade nog kunnat tänkt sig att spela under Mourinho i Chelsea lika gärna. Dock kände jag redan då att Özil och Wenger skulle kunna vara en väldigt bra kombination. Det känns som Wenger är typen av tränare som passar Özil.

Men nog kan Özil tänka sig att spela i Arsenal även under en annan tränare. Dock kan jag förstå om han inte vill förlänga förrän han vet vad som gäller. Och som alltid vet man vad man har men inte vad man får. Det har ju florerat en del rätt märkliga namn som efterträdare till Wenger kan jag tycka.

Be excited!

Bild för Sral

Men det var väl så att Wenger faktiskt personligen ringde Özil och övertygade honom att komma, t om på tyska? Det har jag t om sett Özil själv säga, på video alltså. Självklart hade det lika väl kunnat bli någon annan klubb, men att han lockades dit av Wenger vet vi ju mer eller mindre. Dessutom sägs ju Wenger ha varit en faktor i att Alexis valde Arsenal istället för Liverpool...

Bild för Jonas S

Det är väl väldigt troligt att Wenger ringde Özil. Det är väl normalt att tränaren snackar med spelaren i den här typen av affärer. Men jag tror just Özil-affären handade mer om att Real ville sälja Özil och Arsenal var den mest intressanta spekulanten. Jag tror inte att Özil "gick till Arsenal för att få spela under Wenger". Sedan verkar ju Wenger vara väldigt skicklig på att sälja in sina idéer. Det är ju tydligt. Både gällande spelare och annat.

Jag tror absolut att Wenger kan ha övertygat Özil om att Arsenal var ett bra val. Men jag tror inte att Wenger är avgörande för om han kan tänka sig att spela i Arsenal eller inte. Arsenal är så mycket större än Wenger idag. Att tro att klubbens dragningskraft bara hänger på tränaren är naivt. Oavsett om Wenger varit en stor bidragande faktor till att vi är där vi är idag.

Be excited!

Bild för Sral

Klubbens dragningskraft eller att vänta med att förlänga eller inte tills man vet hur det blir med tränarfrågan är två olika saker. Det finns trots allt en risk att vi gör en United den första tiden efter Wenger. Att trea-tvåa (våra senaste placeringar trots allt), blir sexa-sjua. Den oron kan ju givetvis vara en faktor för Özil och Alexis.

Bild för Christer Åhsman

Det bästa för Arsenal vore om Arsene Wenger skrev nytt 3-årskontrakt redan nu, så vet alla vad som gäller och spelarkontrakt kan förlängas, om så sker är vi garanterade en av de bästa tränarna i världen fram till 2020.

 Vidar 1933

Bild för ArnDeRock

Det är Diego och ingen annan som ska skriva på för nästa säsong. Han kan dessutom ta med sig en eller två spelare från AM :)

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3857206/Diego-Simeone-...

 

ArndeRock

Bild för Glenn

Ge Wenger ett år till och knip redan nu Simone. Det är win win win win win för alla utom våra konkurrenter :-)

Nä vi gnäller inte på Wenger och vill ha honom utbytt för att vi gör en dålig match. Idiotiskt att uttala sig så....Vi klagar på att klubben stått still i 12 år, att vi aldrig är redo när säsongen börjar, att vi aldrig kommer till rätta med skadehelvetet, att rätt spelare inte köps in osv.... (Nu har vi värvat bättre senaste åren)

COYG

Bild för Christer Åhsman

På 20 säsonger aldrig sämre än topp 4, 3 Premier League titlar, 6 Fa-Cup titlar, final i Champions League, ekonomiskt perfekt skött klubb, aldrig några skandaler, spelare som trivs och som spelar underhållande fotboll som alltid siktar på att vinna pokaler, för mig är det tillräckligt för att stötta Wenger och Arsenal alltid.

Vidar 1933

Bild för Glenn

och det får du göra.....utan att vi ska hacka på dig för det. Men ändå känner du ett behov av att hacka på oss som kan tänka oss en förändrig ganska snart.

3 PL titlar och 4 FA cup titlar, alla innan 2005. CL final 2006. Idag är det 2016. Visserliggen 2 FA titlar nyligen.

Eknomomiskt välskött klubb men som ibland dumsnålar och vilket gör att vi halkar längre ner på listan över största klubbarna finansiellt. Underhållande fotboll är subjektivt men visst den kan jag ge dig för jag håller på samma lag och föredrar vårt spel framför bussen mm. Alltid siktar på att vinna pokaler? Nja...siktar kanske men om man inte ger laget förutsättningar att lyckas så är det rätt meningslöst att sikta dit. Sen känns klubben nöjd med topp 4. Spelare som trivs? Är rätt många som lämnat eller tvingats lämna som inte verkar ha trivts så bra. Det funkar så länge man inte hamnar i frysboxen av ibland outgrundliga anledningar som många spelare har gjort. Många spelarköp som verkligen inte har varit lyckade heller. En taktik som alldeles för ofta är obefintlig och väldigt lättläst.

Men även solen har sina fläckar va? Säger inte att Simone är en garanti att vi kommer vinna fler titlar...men möjligheten finns. Med Wenger är vi rätt säkra på att vad vi har. Inga CL titlar och en liten liten chans på en inhemsk titel. Svårt att utvecklas om man inte vågar chansa oftare än vart 20:e år heller.

COYG

Bild för Mikael Andersson

Japp, så är det!!

Bild för gunbod

Med en Simeone är det väl risk att det blir en hel del spelaromsättningar? En hel del "lyxlirare" som helt plötsligt börjar slita hund i defensiven har jag nog svårt att se annars. Just defensiven är ju främst Simeones adelsmärke, väldigt många 1-0 matcher blir det.

Bild för Jonas S

Även om jag är en fan av Simeone så tycker jag inte han är rätt namn att ta över efter Wenger. Jag vill gärna se Thomas Tuchel. Många kanske ser honom som alltför lik Wenger. Men jag tror inte vi skall vara rädda för att bygga vidare på det vi har. En tränare som förstår offensiv fotboll men som också jobbar taktiskt. En tränare som är duktig med unga spelare men som också ställer jättehöga krav.

Mitt krav för Wengers ersättare är att han skall vara ett namn som klubben verkligen jobbat skjortan av sig för att få. Inte någon som bönat och bet för att få träna Arsenal.

Be excited!

Bild för Glenn

Är ju något Mou har varit bra på. Att få lyxlirare att slita defensivt så det tror jag Simone kan klara i Arsenal

COYG

Bild för Kevin Labady

Är väldigt rädd för att Arsenal ska sluta lira denna roliga och fina anfallsfotbollen om Wenger drar. Ge mannen 3 år till och säkra Özil & Alexis.