Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Axel Asplund

Arsenal Swedens år i backspegeln

Axel Asplund – tor 29 dec 2011 kl 23:00

Ett litet steg för mänskligheten.
Men ett enormt kliv för Arsenal Sweden.

Så kan vi sammanfatta årets viktigaste händelse i supporterklubben. Efter nästan ett års funderande, räknande, möten med skatteverket och diskuterande runt arbetsuppgifterna tog vi till slut steget och anställde Jocke Lander. Att han var rätt man för jobbet hade jag ingen tvekan om, då hans driv och entreprenörsanda har varit motorn i den här föreningen från dag ett, där i Norrköping för drygt tio år sedan. Att vi hade ekonomin för att klara av en anställning tvivlade jag inte heller på ett ögonblick - med tanke på vilka bokslut vi har gjort de senaste åren.

Med en halvårsrapport bara några dagar bort kan vi konstatera att anställningen av Jocke har varit helt rätt väg att gå. Utan hans jobb under sommaren hade vi aldrig klarat av att arrangera en sådan jättetillställning som tioårsfesten var, med allt från lokalfrågan till jättejobbet med jubileumsskriften till att få Anders Limpar, Away Boys och Petter Karlsson att medverka på festen.

Vi har också kunnat erbjuda ett alltmer brett utbud i vår webbshop, då vi framförallt har jobbat tätare med Arsenal i London för att sälja officiella produkter. Jocke har med jämna mellanrum skickat MMS på “lagret” (läs hans sovrum) där det efter leveranserna från London har sett som om en orkan har dragit fram i The Armoury. De prylar vi har i lager har han i regel skickat ut senast dagen efter att beställningen gjordes, så där tror jag många medlemmar har upplevt ett lyft. Vi har också designat ett antal egna produkter, och dessa har också varit populära i regel.

Vi har under första halvåret av den här säsongen haft fyra prioriterade områden: Kanonmagasinet, Arsenal.se, souvenirerna och medlemsresa 1/Arsenal Sweden-evenemang. När det gäller Kanonmagasinet har vi hittills producerat två nummer, och texterna till nästa nummer är under produktion. Arsenal.se kommer till sommaren att nylanseras med ny layout, och detta jobbar webbredaktionen med kontinuerligt - vi hade bland annat en arbetsweekend i Jönköping i höstas. Souvenirerna har jag redan varit inne på, och säsongens första medlemsresa var mycket lyckad och vi hade ett antal välbesökta julfester runt om i landet.

Styrelsen kommer att utvärdera arbetet med de prioriterade områdena vid nästa styrelsemöte, och då också fundera på om vi vill lägga till något arbetsområde för våren. Det är viktigt att vi tar fram dessa prioriterade områden för att Jocke ska ha tydliga riktlinjer om vad han ska lägga sin arbetstid på.

För min del har det varit en ganska stor omställning att vara ett stöd till ordföranden till att själv vara den som driver på. Jag har fortfarande saker jag behöver tänka på och utveckla, men jag känner att min roll blir allt tydligare. Samarbetet med Jocke fungerar också mycket bra, och han liksom jag är noga med att det är styrelsen och inte han som tar de viktiga policybesluten när det gäller Arsenal Sweden - vilket har varit en omställning för honom också.

2011 skulle bli ett nyckelår för supporterklubben och det har det också blivit. Vi har tagit de första steget mot ett mer professionellt tänkande och om utvecklingen fortsätter som vi vill kommer det bli fler steg under de kommande åren.

Arsenal Sweden är i en mycket lyckosam sits för tillfället. Nu återstår det bara för Arsenal FC att kopiera detta.

Gott nytt 2012!
Axel Asplund

Läs mer