Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Axel Asplund

When the spring turns to summer

Axel Asplund – sön 23 apr 2017 kl 23:08

Det var härligt att få uppleva känslan av att tiden står still igen. Den där känslan som bara infinner sig när Arsenal leder i en svår och viktig match och allt man vill är att domaren ska blåsa av matchen. Så upplevde jag den tid som förflöt från Alexis mål fram till det att klockan nådde minut 121 och Arsenal blev klart för klubbens tredje FA-cupfinal sedan 2014. Känslan överträffas bara av den tillfredsställelse som uppstår när matchen till sist är över.

Läs mer

Han skulle ha blivit en av de största

Axel Asplund – ons 19 apr 2017 kl 23:45

En match på skakig stream från Arsenal TV Online efter att inte ha sett Arsenal spela på ett par månader kan vara dagens höjdpunkt en lördag i juli. I alla fall om man tycker sig ha fått se framtiden springa omkring och vara självlysande på Arsenals mittfält. Så tänkte i alla fall jag 2008.

Läs mer

Egenskapen som räddar mig gång på gång

Axel Asplund – fre 14 apr 2017 kl 12:32

Mitt jobb som högstadielärare kräver många egenskaper. En av de viktigaste är tålamod. Elever gör - tänka sig - inte alltid exakt som jag vill, eller säger till dem. Ibland inte ens om jag säger till dem två gånger. Det förekommer till och med, och nu tror jag att många blir förvånade, att de gör exakt tvärtemot vad de har blivit tillsagda.

Läs mer

London och Stockholm i skuggan av terrorn

Axel Asplund – mån 10 apr 2017 kl 09:40

På bara ett par veckor har städerna jag återkommer till så ofta jag kan drabbats av liknande terrordåd. Bilar blev till mordvapen på Westminster Bridge i London och på Drottninggatan i Stockholm. Jag kan inte kalla mig stockholmare och jag kan inte kalla mig londoner, men likförbannat är det mina städer. Städer jag har återkommit till i alla mina åldrar och städer jag alltid kommer att återvända till. Oavsett vad någon dåre får mig att känna i form av tvivel och rädsla.

Läs mer