Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Axel Asplund

Upp till bevis

Axel Asplund – ons 31 maj 2017 kl 21:26

Jag tog emot beskedet om Arsene Wengers kontraktsförlängning med försiktig pessimism i eftermiddags. Det är naturligtvis ingen överraskning att fransmannens tid i Arsenal förlängs med två år, för ju längre det har dragit ut på tiden att räta ut frågetecknen om framtiden ju färre har Arsenals alternativ blivit. Genom att av allt att döma göra så lite som möjligt under det senaste halvåret blev Stan Kroenkes beslut till sist ett icke-beslut och det var samtidigt det minst obekväma för honom själv: Behåll Wenger.

Läs mer

Ögonblicket man drömmer om

Axel Asplund – sön 28 maj 2017 kl 22:09

Jag trodde inte riktigt på det - men hoppet fanns där. När folk har frågat mig om min syn på Arsenals chanser inför finalen har jag svarat ungefär så med tillägget att konstigare saker än att Arsenal besegrar Chelsea har hänt.

Läs mer

Uffe Jansson has won the double!

Axel Asplund – tor 25 maj 2017 kl 11:54

Nej, det blev ingen favorit i repris i år. I alla fall inte fotbollsmässigt. Resultaten i årets säsongsavslutning räckte inte till för att rädda Arsene Wengers fjärdeplatstrofé det här året. Men det hindrade inte mig och Arsenal Sweden-vännerna från att ha en härlig långweekend i London.

För mig är det mycket av vad supporterskapet handlar om. Visst, det är viktigt att vinna men jag kan även uppskatta vad mitt Arsenalintresse har gett mig i form av vänskap, galna upplevelser och starka känslor. Jag skulle aldrig vilja vara utan det.

Läs mer

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Axel Asplund – tor 11 maj 2017 kl 22:30

2-0 har varit ett gångbart resultat den senaste veckan. 2-0 mot Manchester United i söndags, 2-0 mot Southampton igår - och, ljusår bort i fotbollsuniversum, 2-0 till mitt Knivsta Kings mot Aruba i division 3 i Uppsalakorpen idag. Det känns skönt att ha dessa tre segrar i ryggen efter en dag där jag halvt har blivit Twitterhånad av Offsides chefredaktör Johan Orrenius för mina blygsamma fotbollsmeriter.

Läs mer

Dagen då Arsenal blev omåkt

Axel Asplund – mån 1 maj 2017 kl 13:29

1 maj har sedan jag flyttade till Uppsala 2004 handlat om att slicka såren. Valborgsfirandet i den här stan är en av årets höjdpunkter och när jag var student var det något jag och mina kompisar laddade för i månader. Det slutade givetvis oftast med övertändning - och därmed ägnades första maj knappast åt att demonstrera. Om det inte räknas som demonstrationståg att framåt eftermiddagen släpa sig ner till Tjuvens Pizzeria på Studentvägen för att köpa pizza, läsk och chips.

Läs mer