Medlemmar: 8700 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger ser fram emot ännu en Wembleybesök på söndag.

Wenger: "Det är alltid speciellt"

fre 21 apr 2017 kl 11:51

Arsene Wenger gör sin elfte FA-cupsemi med Arsenal på söndag. Manchester City väntar på Wembley. - Det är alltid speciellt, säger fransmannen.

Arsenals säsong är dålig och stämningen i klubben är ansträngd. Men ett ljus i mörkret är att Gunners ska till Wembley på söndag.
Där väntar Manchester City i semifinalen.
Arsene Wenger har siktet inställt på att fixa en pokal den där säsongen.
Målet är att vinna klubbens 13:e FA-cuppokal genom tiderna.
- Vi är ambitiösa och vi har gjort det förut. Och vi vet att vi kan göra det. I de tidigare semifinalerna var vi superfavoriter, men den här gången är matchen mellan två lag som är nära varandra i Premier League så det är mycket jämnare på förhand. Vi vet att vi måste vara på topp för att gå vidare, säger Wenger.

Han har redan vunnit FA-cupen sex gånger med Arsenal.
Tio säsonger under sin tid i norra London har fransmannen tagit sitt lag till semifinal i cupen.
Ni ser matcherna i faktarutan här bredvid.
- Det är alltid något speciellt. Jag kommer ihåg min första semifinal som vi spelade på Villa Park mot Wolves. Det var den dagen jag förstod hur stor den här klubben är och hur mycket det betyder för våra fans när arenan är delad i två under en bortamatch och alla våra fans är där.

- Vi har spelat några matcher där (Wembley) senaste tiden. Vi vet vad som väntar och vi känner båda omklädningsrummen för vi har varit i båda. Nu är planen dessutom bättre än den varit innan. Så vi känner oss inte lost där.
- Det är en speciell upplevelse och vi är fokuserade och väldigt motiverade. Kanske inte till max när det gäller självförtroende för vi har haft några besvikelser senaste tiden, men det här är en bra chans att visa att vi är redo för att ta fighten och visa hur mycket vi vill gå till final.

Wengers alla FA-cupsemifinaler

2015: Arsenal v Reading 2-1
2014: Arsenal v Wigan 4-2 (e staffar)
2009: Chelsea v Arsenal 2-1
2005: Arsenal v Blackburn 3-0
2004: Man Utd v Arsenal 1-0
2003: Arsenal v Sheffield Utd 1-0
2002: Arsenal v Middlesbrough 1-0
2001: Arsenal v Tottenham 2-1
1999: Man Utd v Arsenal 0-0, 2-1 (omspel)
1998: Arsenal v Wolves 1-0