Medlemmar: 8701 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vad tycker du Kos? Ska jag fortsätta spela med trebacklinje?

Wenger öppnar för trebackslinje mot City

fre 21 apr 2017 kl 13:40

Arsene Wenger testade att spela med trebackslinje mot Middlesbrough. Nu säger fransmannen att det är möjligt att Gunners fortsätter med "projektet" mot City på Wembley.

Efter Arsenals ras efter nyår så testade Arsene Wenger att spela med en trebacklinje i måndags kväll på Riverside mot Middlesbrough.
Det gav en 2-1-seger efter mål av Alexis och Özil.
På söndag väntar semifinal i FA-cupen.
Då öppnar Wenger för att fortsätta att spela med tre i backlinjen.
- Det är en möjlighet, ja. Men kommer jag göra det? Som ni säkert förstår kommer jag inte berätta det nu, säger fransmannen.

Skulle du säga att den formationen är mer oförutsägbar?
- Den är avsedd för att ge oss lite mer defensiv stabilitet för den senaste tiden har vi på bortaplan släppt in för många mål.

Tror du att det övertygar att ditt lag är mer anpassningsbart?
- Ja, självklart. Men definitionen av en bra fotbollsspelare är att han är anpassningsbar efter alla situationer. Det som gör fotbollen så rik är att det är elva mot elva och att det finns miljoner med situationer möjliga och att spelarna varje gång ska fatta rätt beslut. Om du inte är anpassningsbar så är du inte en toppklasspelare.

Mot Boro lirade Arsene med Gabriel, Kos och Rob Holding i backlinjen, med Alex Oxlade-Chamberlain och Nacho Monreal som så kallade wingbacks. Återstår att se om han väljer samma lösning mot City?