Medlemmar: 8701 st.

Arsenal vann på Wembley igen.

Arsenal vann Community Shield efter straffavgörande

sön 6 aug 2017 kl 17:26

Arsenal vann Community Shield för tredje gången på fyra år. Kolasinac kvitterade Chelseas ledning och Arsenal var sedan stensäkra från straffpunkten när man sköt hem segern med fyra raka straffmål.

Med mindre än en vecka kvar till ligapremiären spelade Arsenal sin tredje Community Shield-match på fyra säsonger. Förra gången 2015, mötte man just Chelsea i samma match och vann då med 1-0 efter mål av Oxlade-Chamberlain. Även om resultatet i matchen inte är av större betydelse håller nog många med om att man vill se ett Arsenal i form eftersom allvaret drar igång redan på fredag. Arsenal utan Özil, Sanchez och Koscielny, startade matchen på ett liknande sätt som man gjorde i FA-cupfinalen mot Chelsea i maj. Redan med tio minuter spelade hade man varit inne i Chelseas straffområde ett par gånger, dock utan att få till något farligt avslut.

Chelsea jobbade sig sen mer och mer in i matchen och Arsenals offensiv mattades av något. Halvlekens vassaste målchans skapade Gunners på en kontring då Lacazette spelade fram Welbeck i straffområdet, fick tillbaka bollen, och avslutade i stolpen. En fin aktion av fransmannen där både hans första touch och avslut höll klass men där marginalerna inte var på rätt sida. Trots vänskapskaraktären på matchen innehöll den första halvleken fyra gula kort och en skada på Mertesacker. Tysken tvingades omtöcknad kliva av efter en halvtimme efter att ha fått Cahills armbåge i ansiktet.

Den andra halvleken hade knappt börjat innan Chelsea tog ledningen. Detta efter att Willian kommit in bakom Arsenals backlinje och från nära håll skjutit in 1-0. En halvlek som annars knappt innehöll någonting av värde fram till att tio minuter återstod. Pedro fick då rött kort efter att ha stämplat Elneny bakifrån och på den efterföljande frisparken nickade Kolasinac in sitt första mål i Arsenal-tröjan.

Resultatet stod sig tiden ut och matchen fick avgöras på straffar. Detta innebar också ett nytt sätt att slå straffar på där det första laget slår en straff för att sedan följas av att lagen slår två straffar i taget. Den så kallade ABBA-modellen. Arsenal satte sina fyra första straffar medan Chelsea missade två av sina tre vilket innebar att Arsenal tog hem segern. Nu får vi hoppas att laget tar med sig den vinnande känslan in i ligapremiären på fredag mot Leicester.