Medlemmar: 8706 st.

Det blev inga mål mella Cesc och Aaron.

Mållöst efter stabil insats

sön 17 sep 2017 kl 17:24

Arsenal hade inte råd att förlora borta mot Chelsea, och det märktes. Laget stod för en stabil insats på Stamford Bridge och kunde mycket väl ha vunnit matchen.

Matchhändelser - bra chanser, mål, kort, byten, annat intressant
16) Fint anfall av Arsenal som slutar med att Bellerin kommer fram på kanten och spelar in till Welbeck. Hans nick går dock strax utanför krysset.
17) Nytt bra läge efter att Bellerin spelar in bollen från sin högerkant, den här gången längs med backen. Lacazettes avslut räddas av Courtois.
21) Friläge för Pedro. Koscielny hinner ikapp för att störa. Cech är med på noterna och räddar.
32) Xhaka testar skott utifrån. Det är hårt men går strax utanför Courtois vänstra stolpe.
41) Stolpen! Ramsey driver in i straffområdet och förbi försvararna. Avslutet går i stolpen och studsar ut till Lacazette, som inte lyckas få volleyreturen med vänstern på mål.
46) Chelseabyte: Pedro kliver av i paus och ersätts av Bakayoko.
52) Gult kort för Luiz när han träffar Kosicelny i huvudet vid ett cykelsparksförsök.
65) Morata snackar till sig ett gult kort efter att ha fått en frispark emot sig.
66) Lacazette får lämna planen när Alexis kommer in.
69) Chelseabyte: Hazard kommer in istället för Willian.
72) Welbeck fastnar med benet i en duell med Luiz, tar sig för ljumsken och tvingas byta. Ersätts av Giroud.
75) Mustafi nickar in 1-0, tror han, men flaggan kommer helt korrekt upp för offside.
79) Hazard tar sig fram till straffområdet och skjuter men Cech klistrar.
80) Iwobi byts ut mot Elneny.
84) Elneny varnas av någon anledning.
87) Luiz får direkt rött kort efer tuff och sen tackling på Kolasinac vid mittplan.
89) Chelsea plockar ut Morata och sätter in Christensen.
91) Kolasinac för syna det gula kortet efter att ha stoppat en kontring.
93) Även Bellerin drar på sig en varning efter att ha stoppat en Chelseavändning.

Tre tankar om matchen
Stabil insats
Efter den bedrövliga insatsen i förra bortamatchen mot Liverpool var det ett helt nytt Arsenal som spelade på Stamford Bridge. Enbart ett fåtal misstag i försvaret och överlag en väl genomförd match. Detta med ett väl fungerande presspel och säkert spel på egen planhalva.

Anfallsspelet
Efter en bra första halvlek körde Arsenal fast något i andra. I en match där Chelsea inte var på topp fanns verkligen möjligheten för Arsenal att ta hem tre poäng. Lacazette borde gett Gunners ledningen i första halvlek men lyckades skjuta över från någon meters håll. När Alexis kom in i andra halvlek valde Wenger att ta av Lacazette och även om man förstår att Wenger ville säkra poängen kändes det som att en offensiv chansning med båda dessa spelare hade kunnat resultera.

Återigen ett rött kort
Först en spark mot huvudet på Koscielny och sen en våldsam tackling med sträckt ben mot Kolasinac. David Luiz växte fram till den nye Diego Costa, skillnaden bara att domaren den här gången visade ut brassen. Röda kort har det här mötet sett många av på senare år. Det var tredje raka matchen mot Arsenal som Chelsea fick syna det röda kortet och på Stamford Bridge har det visats fyra gånger de senaste fem matcher. Tyvärr kom det idag så sent att Arsenal inte kunde utnyttja fördelen.

Spelarbetyg
33. Petr Cech 7
Alert på friläget i första halvlek och fin räddning på Hazards skott. Väldigt bra kontroll i övrigt.

20. Shkodran Mustafi 6
Oftast bra kontroll med fortfarande lite fladdrig. Svagt ingripande i slutet på första halvleken kunde blivit kostsamt.

6. Laurent Koscielny 7
Aktiv i backlinjen och många brytningar högt upp i banan.

18. Nacho Monreal 6
Med på noterna, bra jobb.

24. Hector Bellerin 6
Kom fram bra på kanten.

29. Granit Xhaka 5
Lugn och trygg i passningsspelet men slarvar en del i defensiven.

8. Aaron Ramsey 6
Hade ett skott i stolpen efter fin prestation (och lite tur).

6. Sead Kolasinac 7
Pigg framåt och säker i försvaret.

17. Alex Iwobi 5
En del försök men fastnade ofta.

23. Danny Welbeck 6
Höll i bollen bra. Utgick skadad med tjugo minuter kvar.

9. Alexandre Lacazette 6
Var rörlig och satte press på backlinjen. Tog inte vara på de få chanser han fick.