Medlemmar: 5370 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger tycker att det var rätt att låna ut Jack Wilshere, även fast han kunde ha spelat idag då många är borta.

"Det var rätt beslut att låna ut honom"

lör 7 jan 2017 kl 12:28

Arsene Wenger säger att Arsenal kunde ha använt Jack Wilshere nu när massor med centrala mittfältare saknas. Men Arsenalmanagern tycker ändå att det var rätt beslut att låna ut honom.

Arsenal har Francis Coquelin, Santi Cazorla och Mesut Özil på frånvarolistan när laget kliver in i FA-cupen ikväll borta mot Preston. Dessutom är Mohamed Elneny på afrikanska mästerskapen med sitt Egypten.
Då finns det fans som tycker att det var fel att skicka Jack Wilshere på lån till Bournemouth.
"Vi hade behövt honom nu" är en vanlig kommentar.
Och en åsikt som Arsene Wenger delar.
- Ja, vi kunde ha använt Jack Wilshere nu. Vad som ser orättvist ut nu är att du vet att någon gång under säsongen kommer du behöva spelaren. Men även i början av säsongen behöver man rätt balans mellan konkurrens och spelare som har chansen att få spela. Och jag tycker fortfarande än idag att det var rätt att låta honom gå på lån, säger Arsenaltränaren.

Arsenal har ingen återkallningsklausul i Wilsheres kontrakt så även om man skulle vilja kalla tillbaka honom är det inte möjligt.
25-åringen har lirat i 17 av Bournemouths 20 matcher den här säsongen.

Wenger sade på presskonferensen i torsdags att Arsenal kommer mönstra ett starkt lag mot Preston i FA-cupens tredje omgång.
- Jag kommer ta med ett lag med förstavalsspelare. David Ospina kommer att stå. Sedan kommer två eller tre spelare att vilas. Vi kommer att spela med 90 procent av A-lagstruppen. Jag kommer vila Laurent Koscielny som klev av mot Bournemouth och Alexis Sanchez troligen också. Resten kommer att spela.

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

ja helt rätt att låna ut han. Tror han själv åxå tycker det. 17 matcher av 20 möjliga matcher har han spelat. Så mycket speltid hade han ju aldrig fått hos oss, och sen hade han med all säkerhet varit skadad om han stannat hos oss?. Nej det bästa är nog att släppa taget om Jack. Han kommer inte bli en start spelare i gunners. Och inget att betala stor lön för som utfyllands spelare. 

 A football team is like a beautiful woman. When you do not tell her, she forgets she is beautiful.

Bild för Sral

Ska han bli den där spelaren vi alla hoppas på, är det viktigt med mycket speltid. Just därför tror jag Bournemouth är bra för honom på lång sikt. För jag hoppas att han är tillbaka nästa säsong, och då som en viktig spelare.

Bild för Jonas Eriksson

Nått även jag skulle tycka var kul. Men tror inte att han blir den där viktiga spelaren vi behöver. Men jag har gärna fel. ;)

 A football team is like a beautiful woman. When you do not tell her, she forgets she is beautiful.

Bild för Sral

Ja, det får väl framtiden utvisa, som man brukar säga. Själv hoppas och tror jag på det. :-)