Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn
Champions League
ons 25 feb 2015 kl 20:45
1 – 3
(0 – 1)
Emirates Stadium, Publik: 59 868
Domare: Deniz Aytekin (Tyskland)
AS MonacoAS Monaco

Praktfiasko för Arsenal i Champions League

ons 25 feb 2015 kl 20:32

Arsenal har satt sig i en mardrömssituation i Champions League. Monaco vann med 3-1 i London och nu måste The Gunners göra tre mål i Monte Carlo i returen.

Arsenal startade den första halvleken på ett lysande sätt. Bra fart på både fötter och boll gjorde att Monaco hade det jobbigt första tio minuterna på Emirates Stadium.
Danny Welbeck hade The Gunners två bästa chanser i inledningen, men ingen av dem blev speciellt farliga.
I den andra minuten skickade Francis Coquelin in en bra boll, men den engelske anfallaren skott gick både över och utanför.
Tre minuter senare spelade Santi Cazorla in bollen i boxen, men Welbeck var steget för sent på plats.

Efter den fina inledningen jämnade Monaco ut spelet efter tio minuter utan att för den delen skapa allt för mycket.
Arsenals rörelse och fina passningsspel avtog och det var ganska stiltje ett tag. Ett par halvchanser skapade och både Giroud och Alexis försökte, men det var aldrig nära att spräcka dödläget.
Det gjorde istället Monaco.
Som en blixt från klar himmel.
Kondogbia avancerade in med bollen och avlossade ett distansskott som bytte riktning på Per Mertesacker och ställde David Ospina helt.
Målet kom i den 38:e minuten och Arsenal tappade mer efter det och det hände inte så mycket mer än att domare Deniz Aytekin från Tyskland delade ut två gula kort innan han blåste av de första 45 minuterna.

Arsenal startade även den andra halvleken bra. Alexis sköt ett fint distansskott direkt efter paus och Monacokeepern släppte retur som hamnade rakt i gapet på Giroud som semestersköt över när han borde ha kvitterat.
Samme Giroud fick fem minuter senare en ny kanonchans på Cazorlas frispark, men en ofokuserad nick gick över.
Istället kontrade Monaco in 0-2 när Alexis tappade bollen och Per Mertesacker gick bort sig brutalt på mittplan. Berbatov fick öppet läget och placerade in skottet när Ospina sålde sig tidigt.

Wenger fick nu nog av Giroud och bytte ut fransmannen mot Theo Walcott.
Walcott fick snabbt en kanonchans efter en fin löpning men Subasic räddade först och sen fick Welbeck helt öppet läget men lyckades pricka Walcott istället för att reducera.
Nu hände inte mycket för Wengers lag. Han bytte ut både Coquelin och Cazorla och kastade in Oxlade-Chamberlain och Rosicky.
Men det var Moutinho som var närmare 0-3.

Matchen såg ut att rinna Arsenal ur händerna, men Chamberlain gav visst hopp när han placerade in 1-2 på stopptid.
Men eländet stannade inte där.
För Monaco tilläts kontra in 1-3 när Ferreira-Carrasco sköt bollen enkelt förbi David Ospina som borde ha räddat det skottet – också.

Förnedringen slutade där och nu krävs att Arsenal vinner med minst 3-0 i Monte Carlo i mitten av mars.
En uppgift som är minst sagt svår …

Kommentarer

Bild för Erik Ohlsson

Det jag blir mest trött på är att med det här laget borde vi kunna så mycket mer.

Jag känner jag till alla bortförklaringar på hur defensiven brast i första halvan av säsongen osv osv. Men faktum är att såhär bra lag med den individuella skickligheten har vi inte haft sedan invincibles. 

I mina ögon borde vi ligga och nosa på Chelsea om en ligatitel istället för att bekymra oss om det blir topp 4 eller inte, vi borde mosa Monaco som trots en fin insats igår är ett bra mycket sämre lag på papperet än Arsenal.

Hur jag än vänder och vrider på det så borde Wengers dagar vara räknade. Har alltid stått bakom gubben, men den här säsongen har varit så frustrerande att man längtar till något nytt. 

jag förstår att det inte är det lättaste att ersätta Arsenals genom tiderna mest framgångsrike tränare, men frågan vi måste ställa oss nu är om vi vill stå och stampa på samma ställe vi gjort under de senaste åren eller våga att ta sats mot högre höjder.

Vår ambitionsnivå borde ligga på Barcelona, Bayern München, real madrid och inte liverpool, tottenham, United!