Domare: Jonathan Moss

Svarta november fortsätter

sön 29 nov 2015 kl 19:24

Arsenal gjorde en svag insats borta mot Norwich när både två poäng och två nyckelspelare försvann.

Arsenal kom till spel med nästan samma lag som i veckans seger mot Dinamo Zagreb. Skillnaden var att Aaron Ramsey var tillbaka från start istället för Joel Campbell. Startelvan skulle dock inte få vara intakt särskilt länge. I den sjunde minuten tog sig Laurent Koscielny för höften men fortsatte spela. Minuten senare blev dock fransmannen sittande i smärtor efter en duell och Arsene Wenger tvingades byte in Gabriel i hans ställe.

Den första halvtimmen präglades av stort bollinnehav för bortalaget men ganska få lägen. Två inspel från Nacho Monreal ledde till hyfsat avslut av Mesut Özil och ett misslyckat avslut av Olivier Giroud. Efter 27 minuter fick Alexis Sanchez ett bra läge efter fint förarbete av Santi Cazorla. Chilenaren fick till ett tungt skott som styrdes till hörna av John Ruddy i Norwichmålet.

Minuterna senare sparkade Ruddy bollen rakt i gapet på Alexis, som spelade bollen i djupled till Mesut Özil. Tysken chippade sedan bollen snyggt förbi den utrusande Ruddy till 0-1. Arsenal fortsatte hålla i bollen efter målet men med drygt tio minuter kvar av halvleken släpptes Norwich in i matchen och tog över spelet. I den 43:e minuten kom kvitteringen sedan bollen spelats in till Grabban som enkelt vände bort en felplacerad Gabriel och rullade in bollen i mål.

Hemmalaget skapade ytterligare några farligheter innan domare Jonathan Moss blåste av den första halvleken. Dessförinnan höll Alexis på att råka riktigt illa ut i en duell vid mittlinjen då han knuffades till när han var ur balans och ramlade rakt ner i kameramannens dike. Ett riktigt farligt tilltag av Ryan Bennett som dock undslapp bestraffning av Moss.

Den andra halvleken började med att Cazorla kom sent in i en situation, sparkade rakt in i en flygande motståndare och fick själv ont. Det var dock inte värre än att han kunde fortsätta, även om han under slutet av matchen såg ut att halta - men då hade Arsenal redan gjort alla byten. Chansmässigt hände inte speciellt mycket i den andra halvleken. Det mest dramatiska var tyvärr ytterligare en skada i Arsenal när Alexis Sanchez tog sig åt baksida lår och tvingades till byte. Närmast ett segermål var Norwich när Gabriel var nära att nicka in bollen i eget mål. Petr Cech, som var på tårna under hela matchen, styrde dock ut till hörna vid det tillfället efter en fin reflexräddning. Framåt skakade ett svagt Arsenal mestadels fram några inlägg och krysset innebär att laget endast tagit två av nio poäng i ligan under november.