Domare: Martin Atkinson
Leicester CityLeicester City

Welbeck hjälte i slutsekunden

sön 14 feb 2016 kl 15:08

Danny Welbeck spelade sina första minuter sedan april förra året och avgjorde i slutsekunden mot Leicester på Emirates Stadium när Arsenal vände underläge till seger.

Arsenal kom till start med två ändringar i startelvan då Mertesacker och Coquelin var tillbaka och ersatte Gabriel och Flamini. Leicester var inför matchen fem poäng före Arsenal och en seger för Arsenal kändes som ett måste för att vara med i toppstriden i vår. I motståndarkollen lades mycket fokus på succéspelarna Jamie Vardy och Riyad Mahrez, som varit avgörande för Leicesters osannolika framgång hittills under säsongen.

Arsenal öppnade piggt och skapade direkt ett farligt läge när Chamberlain kom loss på kanten men valde att försöka passa istället för att ta ett avslut. På den efterföljande hörnan kom Alexis högst men nickade bollen strax utanför. Leicesters första målchans kom när ett inlägg hittade Vardy som nickade men Cech gjorde en bra räddning. Arsenal hade svårt att skapa farliga lägen och Leicester var farligt i omställningarna.

I slutet av halvleken kom situationen när Leicester tog ledningen. Özil blev hårt tacklad i ryggen utanför Leicesters straffområde av Wes Morgan, men domare Atkinson valde att släppa situationen och Leicester fick en kontringsmöjlighet. Bollen hamnade hos Vardy som utmanade Monreal i utkanten av straffområdet och föll över Arsenalbackens ben. Atkinson blåste straff, ett väldigt tveksamt domslut speciellt med tanke på att han låtit bli att blåsa till Arsenals fördel vid flertalet tillfällen. Vardy var stensäker från elva meter och 0-1 var resultatet i halvtid.

Andra halvlek skulle dock bli minnesvärd. Leicesters Danny Simpson drog på sig två gula kort inom loppet av 5 minuter vilket betydde nästan 40 minuters spel med en man mer för hemmalaget. Pressen var enorm från Arsenal och man skapade läge efter läge men hade inte skärpan på rätt plats innan Wenger bestämde sig för att byta in Walcott. Engelsmannen hann bara vara på planen i tio minuter innan han slog in kvitteringen efter att Giroud, som gjorde en väldigt bra insats, snyggt nickat ner bollen i straffområdet.

Arsenals press fortsatte efter detta och Danny Welbeck kom in på planen med fem minuter kvar, Welbecks första match sedan april förra året. Och vilken comeback det blev för Welbeck. Med en minut kvar av stopptiden fick Arsenal en frispark i Özil-läge. Som så många gånger förr den här säsongen slog tysken ett precist inlägg som Welbeck styrde in i ena hörnet. Emirates exploderade och målet innebar tre otroligt viktiga poäng då det nu bara skiljer två poäng upp till Leicester. En seger som verkligen betyder mycket inför vårens titelfight.