Domare: Viktor Kassai (Ungern)
Dinamo ZagrebDinamo Zagreb

Arsenal övertygade - CL-hoppet lever

tis 24 nov 2015 kl 22:40

För Arsenal var det bara seger som räknades i matchen mot Dinamo Zagreb. Och med Alexis tillbaka i målprotokollet var det aldrig något snack.

Trots att Arsenal var piskat att vinna matchen var det gästerna som var snabbast ur startblocken på ett glesbesatt Emirates. Zagreb skapade visserligen inga solklara chanser men de orode Arsenal försvaret under de första minuterna. Ganska snart tog dock hemmalaget kommando över matchen, och drev upp ett högt tempo.

Sånär som på en chans från nära håll som Cazorla sköt över gav Arsenals spelövertag få chanser. Zagbrebförsvaret läste Arsenalanfallen bra samtidigt som hemmalaget saknade skärpa i de avgörande passningarna.

Det var när gästerna kom i ett sällsynt anfallsförsök som Arsenal slutligen kom till en riktigt farlig chans. Arsenal bröt uppspelet och bollen gick från Flamini till Sanchez på vänsterkanten. Giroud satte av mot första stolpen, men chilenaren hittade istället Özil framför målet och tysken språngnickade in 1-0 bakom Eduardo.

Ett framgångsrecept för Arsenal den här hösten har varit att göra flera mål tätt inpå varandra. Det har lyst med sin frånvaro under november, men nu var det dags igen. Arsenal kom i anfallsvåg på anfallsvåg och när Dinamo såg ut att ha löst situationen vann Monreal bollen utanför bortalagets straffområde. Han gick mot kortlinjen innan han petade in bollen till Alexis som kunde vinkla in sitt första mål för Arsenal på en dryg månad.

Arsenal fortsatte skapa chanser efter målet. Özil hade två fina lägen före halvtid, och efter paus tog Cazorla, med ett distansskott, och Giroud, nick efter hörna, vid. Ingen av dem överlistade dock Eduardo.

Det var kontrollerat spel från Arsenals sida under inledningen av första halvlek. Även om Zagreb tilläts ha mer boll skapades inga chanser som på allvar hotade Cech. Arsenal var farligt i omställningarna och var vid flera tillfällen bara centimeter från att skapa rena frilägen.

Med drygt 20 minuter kvar lyckades Flamini tekniskt skickligt hålla kvar bollen i spel på högerkanten genom att trixa bollen till Campbell. Han avancerade in i planen och slog sedan en mycket fint avvägd passning till Alexis. Chilenaren lurade offfsidefällan, rundade Eduardo och skickade in 3-0 i nättaket.

Arsenal fortsatte kontrollera matchen, även om Cech fick göra ett par kvalificerade ingripanden. The Gunners hade kunnat göra fler mål, och närmast kom Özil då han var ett par decimeter från att nickskarva in bollen efter en fin framspelning av Alexis.

Resultatet stannade vid 3-0 - mer än tillräckligt för att hoppet om vidare spel i Champions League efter nyår ska leva.