Viking Stadion, Publik: 13 933
Domare: Tore Hansen

Arsenal gick bärsärkagång mot Viking

fre 5 aug 2016 kl 22:24

Viking Stavanger stod upp hyfsat mot Arsenal under den första halvleken. I den andra halvleken gjorde Arsenal sju mål.

Arsenal, för första gången i det nya gula bortastället, inledde matchen bäst och dominerade fullständigt under den första kvarten. Redan efter ett par minuter, fixade Debuchy - strafforsakare senast mot Chivas - en straff till Arsenal sedan han fallit enkelt efter att en försvarare rev honom i armen. Cazorla, som missade sin senaste straff när han sköt över mot West Bromwich i höstas, tog hand om den, men målvakten svarade för en kvalificerad räddning.

Viking spelade upp sig en kvart in i matchen och var inte långt från att ta ledningen efter en fast situation där Ospina inte övertygade i luftspelet. Det var dock bortalaget som spräckte nollan. Elneny nådde högst på en fast situation och nickade ner bollen mot den bortre stolpen där Campbell stack fram en fot och styrde in bollen.0

Till skillnad från under USA-turnén höll Wenger igen något med bytena i halvtid, och nöjde sig med bara tre stycken. Arsenal rivstartade andra halvlek med fyra mål på en kvart. Cazorla inledde kvalkaden med ett tungt distansskott innan Theo Walcott äntligen fick pricka rätt efter sina sju sorger och åtta bedrövelser. Därefter tvingade Reine-Adeleide fram ett självmål och Campbell ökade på till 5-0 med sitt andra mål för kvällen.

I den 70:e minuten gjorde Wenger ett klassiskt kvintupelbyte och en av inhopparna var Alex Iwobi. Han gjorde två mål inom tio minuter efter förspel av Cazorla respektive Reine-Adelaide. Andra halvlek hade blivit en riktig överkörning, men det var inte slut med det Chuba Akpom kostade på sig att missa ett jätteläge innan han revanscherade sig själv och måltjuvade in en retur efter Bellerins skott.