Domare: Martin Strömbergsson
Manchester CityManchester City

Arsenalseger i Göteborg

sön 7 aug 2016 kl 19:30

Arsenal vann genrepet mot Manchester City på Ullevi med 3-2. Publiken fick dock se Gabriel bli utburen på bår i slutet med befarat benbrott.

Sista matchen på försäsongen med en vecka kvar till Premier League-premiären hemma mot Liverpool på Ullevi i Göteborg framför tusentals svenska supportrar. På andra sidan planhalvan stod Manchester City med nye tränaren Pep Guardiola vid sidlinjen. I Arsenal saknades fortfarande ett antal spelare efter EM men både Ramsey och Alexis var tillbaka i laget.

Arsenal dominerade den första halvtimmen chansmässigt där både Ramsey och Oxlade-Chamberlain hade heta möjligheter men utan resultat. Chamberlains lägen var snäppet vassare då han lämnades ensam med Hart en gång men chippade utanför, och fick öppet mål några minuter senare när Caballero inte befann sig i målet men den gången sköt han på försvarare. Istället tog City vara på sitt första läge efter en halvtimme då Aguero befann sig på rätt plats på ett inlägg från Sterling och stötte in 1-0 efter något tafatt försvarsspel från mittbackarna.

Resultatet stod sig till halvtid. Arsenal gjorde tre byten i paus medan City endast bytte målvakt. Inbytte Walcott låg bakom Arsenals kvittering när hans inspel hittade in till Iwobi precis utanför straffområdet som distinkt placerade in bollen i bortre hörnet. Alexis var sen centimeter från att ge Gunners ledningen men hans frispark gick klockrent i ribban. Ledningsmålet kom istället med tjugo minuter kvar när Walcott blev elegant frispelad och kyligt chippade in 2-1. Med fem minuter kvar gjorde Akpom 3-1 när han fick öppet mål efter kalabalik i City-försvaret. City hann sen reducera till 3-2 genom Iheanacho men Arsenal försvarade efter det ledningen och vann trots heta kvitteringschanser.

Sammanfattningsvis fick Ullevi-publiken en händelserik och ganska het tillställning och tempen inför säsongen höjdes rejält. Det sista som hände var dock mycket tråkiga scener när Gabriel bars ut på bår med befarat benbrott.