Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn
Premier League
sön 14 aug 2016 kl 17:00
3 – 4
(1 – 1)
Emirates Stadium, Publik: 60 033
Domare: Michael Oliver
LiverpoolLiverpool

Fullständig genomklappning i premiären

sön 14 aug 2016 kl 17:16

Arsenals försvarsspel var under all kritik när Liverpool vann på Emirates med 3-4. Laget buades ut efter slutsignalen.

Arsenal tog ledningen sedan Coquelin med en kraftfull tackling brutit ett Liverpooluppspel varpå bollen gick vidare till Iwobi. Han hittade i sin tur Walcott vid straffområdesgränsen och engelsmannen revanscherade sig efter straffmissen bara någon minut tidigare när han pricksköt in 1-0 vid den bortre stolpen. Just före halvtid fick Liverpool en frispark cirka 30 meter framför Arsenalmålet. Coutinho skruvade den över muren och in i krysset och den såg otagbar ut för Petr Cech.

I början av andra halvlek tog Liverpool ledningen då laget alldeles för enkelt tilläts passa sig igenom ett väl samlat Arsenalförsvar. Passningssekvensen avslutades med att Wijnaldum hittade Lallana i straffområdet och trots att han såg ut att komma ur vinkel fick han ändå in bollen bakom Cech. Ett fint anfall av Liverpool, men så enkelt får det inte vara att passa igenom ett Arsenalförsvar.

Liverpool fortsatte dominera spelet efter ledningsmålet och några minuter senare var det dags igen. Clyne satte fart på högerkanten och hittade Coutinho som stormade fram i straffområdet och relativt ostört kunde placera in bollen bakom Cech. Det skulle dock bli värre. Mane lekte sig enkelt igenom Arsenalförsvaret och dundrade upp 1-4 i bortre nätgaveln.

Wenger bytte in Oxlade-Chamberlain, och han lyckades omgående reducera till 4-2, efter att Liverpools försvarare ville utmana Chambers och Holding om titeln för matchens sämsta försvarsspel. “Oxen” gjorde det visserligen bra när han drev förbi tre spelare och satte bollen i mål efter en touch på Lovren.
Med en kvart kvar att spela fick Arsenal frispark en bit in på Liverpools planhalva och Cazorla tog hand om den. Han hittade Chambers skalle framför Liverpoolmålet och mittbacken styrde in 3-4.

Kommentar: När startelvan släpptes till den här matchen häpnade jag över de starkt negativa reaktionerna som kom på Twitter. Kunde man inte vänta tills matchen var spelad i alla fall? Dessvärre visade sig olyckskorparna få rätt. Mittlåset med Holding och Chambers blev fullständigt överkörda under första delen av andra halvlek när Liverpool fick spelet att stämma. Alexis blev isolerad på topp och anfallsspelet haltade.

Att släppa in fyra mål kanske jag kan köpa om det är Bayern München eller Barcelona som står för motståndet, men även då skulle det kännas förnedrande. Att göra det mot Liverpool - på hemmaplan dessutom - är under all kritik. Att slänga in Holdning i en premiär var en chansning som inte höll, och det är Wengers ansvar.

Att Arsenal ännu inte har ersatt Mertesacker trots att omfattningen av hans skada har varit känd i nästan en månad är uselt. Att man inte har köpt en rejäl anfallare i Girouds och Welbecks frånvaro, trots att det har varit en prioritet hela sommaren är uselt. Det är inte konstigt att resultatet i premiären blir uselt.

Jag orkar inte ens bli förbannad. Jag är bara uppgiven. Hur kan en klubb som alltid vill sätta sig på de höga hästarna och göra saker på rätt sätt vara så bedrövlig på att faktiskt sköta fotbollsverksamheten? Är det såhär säsongen kommer att bli? Hur ska man ens orka titta på skiten?

Arsenal kommer givetvis komma tillbaka och när Özil, Koscielny och Giroud kommer tillbaka blir laget en nivå bättre. Det är en klen tröst just nu för med en sådan här fullständig genomklappning i premiären talar ingenting för att laget ska vara med och slåss om titeln. Och då är det 37 omgångar kvar att spela. Kul konstaterande …

Men - som någon skrev på Twitter - vi har ju gott om pengar på banken i alla fall.

Kommentarer

Bild för Jonas S

Det är depremerande. Som du säger känns det osannoligt att en ligavinnare skulle kollapsa så här i en hemmamatch. Så ligatiteln känns ännu mer avlägsen än den redan gjorde. Med en förlust direkt i premiären är det uppförsbacke och förtroendekris för Arsene Wenger på direkten. Som vanligt, som alla andra säsonger.

Det är tydligt att Wenger prioriterar kontinuitet.

Be excited!

Bild för Björn Lindström

Att Chambers inte visat sig vara en arsenalspelare har väl alla sett länge. Herregud vilket rundningsmMärke och så dessa uppspel. Man blir livrädd varje gång han har bollen. Borde sålts redan förra året. Men Wenger måste se ngt som i vart fall inte jag sett hittills. 

Matt släppa in fyra mål på hemmaplan visar bara det som ALLA sett innan serien startade. Arsenal har inget ordentligt mittförsvar. 

och köpte vi Xhaka för att sitta bänkad?