Domare: Michael Oliver
ChelseaChelsea

Arsenal körde över Chelsea

lör 24 sep 2016 kl 20:18

Arsenal stod för en perfekt första halvlek mot Chelsea och ledde med 3-0 i paus. En ledning som aldrig var hotad i andra halvlek.

Arsenal kom till start med samma lag som besegrade Hull City med 4-1 i omgången innan. Hemmalaget startade ganska piggt och 1-0 kom redan efter drygt tio minuter. Cahill slog en katastrofal hemåtpassning som Alexis Sanchez var påpassligt med på. Helt ren med Courtois gjorde han inget misstag utan placerade enkelt in matchens första mål. Bara minuter senare stod Arsenal för ett mönsteranfall som avslutades med att Alex Iwobi hittade Hector Bellerin i hörnet av straffområdet. Spanjoren spelade in bollen längs backen till Theo Walcott som ensam vid straffpunkten tryckte in 2-0.

Francis Coquelin tvingades utgå skadad med en halvtimme spelad och Granit Xhaka ersatte. Arsenal kom i flera kontringar och efter fyrtio minuter gav det resultat. Mesut Özil vände bort Kante mitt på Arsenals planhalva och drev upp bollen mot Chelseas straffområde, där han släppte ut bollen till Sanchez. Chilenaren spelade tillbaka en hög boll till Özil och tysken klippte till. Bollen gick ner i marken och in i mål, via stolpen.

3-0 stod sig till paus och Arsenal kontrollerade sedan ledningen i den andra halvleken. Båda lagen hade några bra kontringslägen men i Chelseas fall stod först Hector Bellerin och sedan Petr Cech i vägen vid frilägen. Ledningen ruckades aldrig och Arsenal tog sin första seger mot Chelsea sedan 5-3-segern på Stamford Bridge 2011.