Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn
Premier League
lör 10 dec 2016 kl 16:00
3 – 1
(1 – 1)
Emirates Stadium, Publik: 59 964
Domare: Lee Mason
Stoke CityStoke City

Magiskt Özilmål när Arsenal vände och vann

lör 10 dec 2016 kl 17:10

Arsenal hamnade i underläge efter en hårt dömd straff i första halvlek. Laget vände dock och vann över Stoke - som vanligt på hemmaplan.

Det blev ingen vidare första halvlek för Arsenal. Trots massivt övertag i bollinnehåll hade laget svårt att komma till klara målchanser. Wolcott hade ett tidigt skottläge som Stokemålvakten Grant räddade ganska enkelt, men i övrigt var skotten på mål lätträknade.

Händelsen som blev halvlekens stora samtalsämne inträffade när en knapp halvtimme var spelad. Stokes Joe Allen satsade hårt i en duell med Granit Xhaka och gick i däck. Domare Lee Mason pekade omedelbart på straffpunken. På reprisen syntes det tydligt att Xhaka hade träffat walsaren i ansiktet med armbågen. Om det ska dömas straff för sådana situationer lär vi se en rejäl inflation av straffar framöver. Det kanske till och med går att sätta i system det där med att springa omkring och skalla folk i armbågen och sedan ramla omkull.
Straffen tog Charlie Adam hand om och i och med att Petr Cech inte räddar straffar gick den i mål. 0-1 till Stoke, och uppförsbacke för Arsenal.

Strax före halvtid kom dock kvitteringen. Alexis slog en klassisk öppnande passning till Bellerin, som byttes in när Mastafi tvingades kliva av med en lårskada, och högerbacken slog in bollen framför mål där Walcott mötte på ett tillslag och styrde in bollen i mål vid den första stolpen.

Andra halvlek var fyra minuter gammal när Arsenal tog ledningen. Alex Oxlade-Chamberlain såg att Mesut Özil löpte i djupled och hittade tysken med en förstklassig passning. Om Oxens passning var lysande, så var den Özils avslutning magisk. Mittfältaren såg att Grant var långt ute och lobbnickade bollen över honom. Världsklass var ordet.

Stoke flyttade upp laget (och slutade maska vid varje speluppehåll) efter målet, men Arsenals försvar såg stabilt ut med Koscielny som härförare. Med en dryg kvart kvar att spela gjorde inhoppande Alex Iwobi 3-1. Alexis utmanade en Stokeförsvarare strax utanför straffområdet, men kapades och det kändes som en given frispark. Iwobi fångade dock upp bollen och Mason lät spelet gå vidare, och Arsenalmittfältaren avancerade in i straffområdet innan han placerade in sitt andra mål på lika många matcher.

Det var tydligt att Stoke aldrig skulle komma tillbaka in i matchen efter 3-1-målet och Arsenal spelade lätt av återstoden av matchen. Tre välförtjänta poäng och tillfällig (?) serieledning. Tråkigare lördagseftermiddagar kan man ha.

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

Skön stabil seger. Men visst är det solklart straff? Man slits mellan hopp och förtvivlan för tillfället när xhaka sparkar boll (eller spelare?). Han kommer fel in i mer än varannan närkamp. Hoppas han stäppar upp snart. Annars måste han sättas på bänken. Men 3 poäng och i toppen på tabellen. Det är det som räknas. 

 

Bild för Rossi 14

Håller med fullständigt, Xhaka har inte ett rätt. Straffen är solklar, han får inte ens ett gult kort . Armbåge i huvudet , borde va rött kort om man ser det objektivt. Vi överlever hela tiden på att ca 40% av laget verkligen vill vinna matcher. Mänga glider runt och alibispelar.Dock skönt att leda ligan med så många komplementsspelare som vi faktiskt har. Tror heller inte att så många fler en Wenger skulle kunna hålla det här ganska bristfälliga laget /truppen så här högt uppe i en av världens bästa ligor. Sanches,Özil,  Chech och några få till gör att vi överlever.  

Rossi 14

Bild för jback

Enligt mig var straffen solklar. Är själv domare här i Sverige och hade blåst 10/10 gånger. Xhaka skulle haft ett gult kort där också.

Skön vinst!