Ethiad Stadium, Publik: 54 000
Domare: Martin Atkinson

Usel andra halvlek fällde Arsenal

sön 18 dec 2016 kl 18:48

Arsenal tog tidigt ledningen borta mot Manchester City men en total kollaps i andra halvlek innebar andra raka förlusten i ligaspelet då City vände matchen och vann med 2-1.

Efter förlusten på Goodison Park reste Arsenal återigen norrut för att ta sig an Manchester City. Ett lag som saknade sin stora målskytt Sergio Aguero efter att ha blivit avstängd tre matcher efter Citys förra förlust på hemmaplan mot Chelsea. Wenger valde att göra en förändring i startelvan då Iwobi ersatte Oxlade-Chamberlain på vänsterkanten.

Arsenal fick en smakstart på matchen. Efter bara fyra minuter drev Bellerin upp bollen på sin kant och hittade upp till Sanchez i forwardsposition som kunde vända upp och med en genialisk passning hitta en djupledslöpande Walcott som enkelt satte dit ledningsmålet. En perfekt öppning för Gunners som sedan kunde ha en mer defensiv utgångsposition och vänta in kontringslägen.

City hade väldigt svårt att bryta sig igenom Arsenals försvar som var väldigt stabilt. Arsenal kunde istället skapa några fler och farligare chanser än sin motståndare men några riktigt heta målchanser fick inget av lagen innan pausvilan. Så länge såg det mycket bra ut för Gunners efter en imponerande insats i första halvlek.

Inledningen på andra halvlek skulle dock bli förödande för Arsenal. Efter ett fåtal minuter sprang sig Sané fri, i misstänkt offsideposition, och rullade in kvitteringen för City. Efter detta var det i stort sett bara ett lag på planen då Arsenal inte lyckades med någonting över huvud taget. City hade all boll och när väl Arsenal fick tag på den tappade de den nästan omedelbart. Trots att City inte skapade många chanser var segermålet ändå väntat. Sterling fick bollen på sin kant och bröt in och sköt vid första stolpen, där Cech inte hann ner.

En mental kollaps av Gunners och två raka förluster efter att båda gångerna tagit ledningen. Man får verkligen ifrågasätta hur laget egentligen mår efter två riktigt dåliga insatser på kort tid. Ett frågetecken också kring det märkliga bytet när nyss inbytte Chamberlain blev utbytt efter bara tio minuter på planen. Nästa match är på annandagen då West Bromwich kommer till Emirates.