Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn
ChelseaChelsea
Premier League
lör 4 feb 2017 kl 13:30
3 – 1
(1 – 0)
Stamford Bridge, Publik: 41 490
Domare: Martin Atkinson

Arsenal föll igen - borta ur guldracet

lör 4 feb 2017 kl 15:26

Arsenal är borta ur titelracet efter en ny förlust på Stamford Bridge. Laget hade ingenting att sätta emot och vek ner sig i ännu en toppmatch.

Efter en ganska typisk inledning på ett toppmatch med högt tempo och hög intensitet, inträffade det som brukar ske när Arsenal gästar Stamford Bridge. Chelsea gjorde första målet. Efter att Chelsea rullat upp Arsenals backlinje så att Koscielny tvingades gå ut och pressa på vänsterkanten kom Costa högst på ett inlägg i duell med Bellerin och nickade bollen i ribban. Returen gick rakt upp i luften framför mål och Bellerin gick in för att nicka undan. Istället för att nå bollen träffades han brutalt av Alonsos armbåge samtidigt som hans landsman nickade in 1-0. I ett första läge såg det ut som att Alonso vann duellen, men repriserna visade tydligt att hans satsning var våldsam och att det borde ha varit frispark till Arsenal.
Arsenal fick ett tveksam domslut emot sig på Stamford Bridge. What else is new?

Bortalaget kändes som numret för litet i den första halvleken. Chelseaspelarna läste anfallsspelet lätt och såg mycket farligare ut de få gånger de kom i offensiva attacker. Arsenal fick en strålande chans att kvittera sedan Gabriel, som ersatt Bellerin i samband med Chelseas 1-0-mål, fått ett fint nickläge. Hans nick gick för nära Courtois som kunde rädda. Där borde brassen ha utjämnat.

Andra halvleken var knappt tio minuter gammal när Hazard på egen hand gjorde 2-0. Precis lika enkelt som Capoue joggade förbi Coquelin i matchen mot Watford tog sig Hazard förbi Arsenalmittfältaren, innan han vände bort Koscielny i straffområdet och avgjorde matchen. Det är uppenbarligen inte bara domarna som vill bjuda Arsenal på mål på Stamford Bridge. Arsenalförsvaret är tydligen också benägna att göra det.

Med fem minuter kvar fullbordades förnedringen. Cech fick bollen till höger om eget mål, pressades och fick fullständigt snedträff. Bollen gick till inhoppade Fabregas, som behärskat lyfte in bollen i det tomma målet. Även Cech vill bjuda till.

På stopptid nickade Giroud in Monreals inlägg, men då fanns det alldeles för lite tid kvar att spela på för att Arsenal skulle kunna åstadkomma något mer.

Det blev alltså vecka fem, för er som hade tippat, som Arsenal spelade bort chanserna till ligaguld den här säsongen. Jag måste säga, att det skedde tidigare än förväntat, men då hade jag inte räknat med plattmatchen i tisdags. Att Arsenal skulle fallera under säsongen, det är dock knappast en överraskning. Det är ju så här Arsenals säsongen alltid utvecklar sig numera.

Dagens match var typisk för hur Arsenal brukar uppträda i matcher mot topplag i allmänhet och i matcher mot topplag på bortaplan i synnerhet. Insatsen säger det mesta om Wengers Arsenal. Så fort någonting går emot saknas förmågan att knyta näven och satsa dubbel så mycket på att vända situationen. Istället börjar det hängas med huvudet och spelarna ger snarare upp och viker ned sig fullständigt. Bristen på vinnarkultur och ledare i laget är så uppenbar att den är självlysande.

Det värsta är dock att Arsenal från och med nu kommer börja spela bra igen. Räkna med att laget kommer börjar vinna matcher på löpande band under de kommande veckorna - det är ju i alla fall så det brukar se ut när Arsenalspelarna slipper spela under pressen att vinna ligan. Då är det så dags liksom.

Just nu är känslan att säsongen dog den här veckan. En deppig insikt att få i början av februari. Visst kan Arsenal fortfarande avsluta starkt, men det är orimligt att tro att det här laget tar in tolv poäng på Chelsea. Chansen på ligatiteln är borta. Vad finns det nu att spela för? En Champions League-plats? Varför då? Arsenal utmanar ju aldrig om slutsegern där heller. Att komma före Tottenham? Just det skulle vara Tottenhammentalitet och varför skulle vi eftersträva det? Satsa på FA-cupen? Ja, jag antar att det är det som återstår. Inget ont om FA-cupen, men det är inte den titeln vi drömmer om.

"Arsene Wenger, we want you to stay" sjöng Chelseafansen. Inte heller den här gången håller jag med dem.

Kommentarer

Bild för Mijolo

Det r avslutningen som trots allt r viktigast. Cl betyder mkt med den historiken vi har och jag önskar att laget höjer sig..motgångar föder framgång. 

Mijolo