Domare: Neil Swarbrick

Ny förlust för blekt Arsenal

lör 18 mar 2017 kl 15:31

Arsenal hade en tung dag på the Hawthorns. Utöver tre insläppta och noll poäng gick Petr Cech (och eventuellt även Alexis) kliva av med skador.

Det har sannerligen varit en turbulent vår hittills för Arsenal och Arsene Wenger. Efter tunga förluster i CL och ligan samt avancemang i FA-cupen började Arsenal under lördagen en serie på fem raka ligamatcher och jakten på att avsluta säsongen på så bra position som möjligt. En seger borta mot West Bromwich i dålig form var det enda som gällde för Gunners.

Man fick dock en mardrömsstart efter att Bromwich utnyttjat det dom varit bäst på under hela säsongen, en fast situation. Hörnan slogs mot den första stolpen där Dawson kom före Koscielny i duellen och kunde styra in 1-0 med pannan. Mardrömmen varade dock inte länge för Arsenal då Alexis Sanchez bara minuter efter kvitterade till 1-1. Detta efter att spelats fri i straffområdet av Xhaka och kyligt väntat in rusande försvarare och sedan placerat in bollen via ribban.

Arsenal dominerade bollinnehavet som vanligt men hade svårt att skapa farliga målchanser mot WBA:s täta defensiv. Närmast ett ledningsmål var Darren Fletcher med ett skott från nära håll som Cech gjorde en strålande räddning på. Cech hade strax efteråt oturen att dra på sig en skada och blev tvungen att utgå.

Och som många gånger förut när Arsenal blir tvingat till förändring på viktiga poster i försvaret faller detsamma ihop fullständigt. I den andra halvleken fortsatte Arsenal med att tempofattigt spela bollen runt runt på offensiv planhalva. Tony Pulis valde att byta anfallsvapen när han slängde in Robson-Kanu mot Rondón och bara minuten senare gjorde walesaren 2-1 för West Brom efter mycket tveksamt ingripande av Ospina som rensade ett inspel rakt på Kanu.

Wenger svarade med att byta in Giroud för att stärka tyngden i anfallet. Welbeck nickade i ribban på hörna med halvtimmen kvar och möjligtvis skulle Arsenal haft en straff då Mustafi fick en spark efter att ha varit på returen. Istället avgjorde hemmalaget matchen på ytterligare en hörna när Dawson återigen fick gå upp helt ensam och nicka in 3-1. En becksvart eftermiddag för Arsenal som nu har ett berg att bestiga för att ens kunna ta en CL-plats.