Domare: Andre Marriner
Manchester CityManchester City

Arsenal förlorade i alla fall inte

sön 2 apr 2017 kl 20:07

Två missnöjda lag efter oavgjort på Emirates, känslan är att det är två tappade poäng, inte en vunnen för båda lagen. Arsenal visade dock lite mer vilja än vi vant oss vid de senaste månaderna genom att komma igen efter att ha hamnat i underläge två gånger.

Arsenal kom till spel med tre förändringar i startelvan från senaste förlustmatchen mot West Brom. Mesut Özil startade en match för första gången sedan Bayern borta den 15 februari, Ospina startade istället för skadade Cech och Coquelin tog platsen bredvid Xhaka då Ramsey missade matchen på grund av en vadskada.

Det dröjde inte länge innan City fick hål på Arsenal, i den femte minuten gjorde Sane 0–1 efter att ha sprungit ifrån Bellerin och rundat Ospina. Efter målet såg det ungefär så förvirrat ut i Arsenal som det har gjort de senaste månaderna. Några minuter senare skapar City en trippelchans där stolpen och en räddning från Ospina var det som förhindrade att City gjorde ytterligare ett mål.

Arsenal blir dock bättre ju längre matchen går och lyckas skapa tryck under kortare perioder i första halvlek. Spelet ser bättre och bättre ut och det skapas några halvchanser, tyvärr aldrig något riktigt farligt läge. Men så på en situation efter en hörna så lyckas Arsenal äntligen göra mål. Walcott får bollen när Mustafi nickar tillbaka den in i straffområdet och sätter 1–1 bakom Caballero.
Lyckan blir dock kortvarig då Arsenals förvirrade försvarsspel återigen ställer till det och Aguero kan sätta 1–2 bara några minuter efter kvitteringen. Vilket också är resultatet i halvlek.

I halvlek tvingas Arsenal till ett byte då Koscielny går av skadad och ersätts av Gabriel. Rädslan för ytterligare en förnedring växte nog hos många Arsenalsupportrar med tanke på hur det har sett ut de senaste matcherna när Koscielny tvingats byta.

City tar kommandot på en gång i andra halvlek och trycker tillbaka Arsenal under de inledande fem minuterna. Arsenal får dock en hörna i den 53e minuten som Özil slår och Mustafi nickar in i mål, ett tyskt mål helt enkelt och det är kvitterat till 2–2.

Efter det står matchen och väger utan att något av lagen riktigt tar tag i händelserna. Arsenal ser fortsatt oroliga ut i försvarsspelet och det blir nervöst varje gång City kommer i närheten av vårt straffområde. City tar också över ju längre in i andra halvlek vi kommer och Arsenal har svårt att få tag på bollen och etablera något spel.

De sista 10 minuterna är ganska krampaktiga från framförallt Arsenal och känslan var hela tiden att City var lite farligare och lite närmare segern. Det blev några halvchanser till för båda lagen men matchen slutar 2–2, ett resultat som nog både Arsenal och City är besvikna över.

Ytterligare poäng tappade för Arsenal som nu är sju poäng efter en CL-plats, med en match mindre spelad dock.