Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn
Nottingham ForestNottingham Forest
Ligacupen
tis 20 sep 2016 kl 20:45
0 – 4
(0 – 1)
City Ground, Publik: 28 567
Domare: Paul Tierney

Perez tvåmålsskytt - Arsenal vidare

tis 20 sep 2016 kl 23:12

Granit Xhaka bjöd på en favorit i repris och Lucas Perez gjorde sina första två Arsenalmål. Nyförvärven visade vägen när The Gunners avancerade i Ligacupen.

Sin vana trogen ställde Arsene Wenger upp med en startelva där en salig blandning av A-lagsspelare i behov av speltid och unga lovande fick chansen. Det brukar vara den sistnämnda kategorin som är mest spännande att se, och därför var det särskilt intressant att se spelare som Chuba Akpom, Jeff Reine-Adelaide och Ainsley Maitland-Niles. Sedan är det ju alltid en krydda i tillvaron att få se Nicklas Bendtner spela fotboll - han gjorde sin första start för Forest sedan övergången dit blev klar.

För Arsenals del startade även nyförvären Granit Xhaka och Lucas Perez, och dessa två skulle att spela huvudrollen i matchen. Xhaka öppnade målskyttet genom att, precis som mot Hull stänka ditt ett långskott och i den andra halvleken följde Perez upp med att sätta 0-2 på straff sedan Akpom rivits ned, innan han med stor vilja kämpade in 0-3 efter ett par tuffa dueller med hemmaförsvaret.

I den 90:e minuten fastställde Alex Oxlade-Chamberlain slutresultatet med en behärskad avslutning till 0-4 sedan Perez hittat honom i djupled.

Kommentar: Innan jag ens kommenterar matchen skulle jag vilja be Fotbollsengland om en sak. KOM IN I 2000-TALET TACK. Att jag överhuvudtaget ska sitta som en datainkompetent kopia av Gottfrid Svartholm-Warg och leta fulstreamar för att se en fotbollsmatch år 2016 är patetiskt. Jag såg min första pay-per-view-match redan 2001. Femton år senare inte är möjligt att se en match som uppenbarligen sänds på tv någonstans lagligt - för andra matchen i rad. Vi borde ha kommit så långt att möjligheten att se matchen genom domarens visselpipa om man så ville skulle finnas vid det här laget. Istället får jag slåss mot en djungel av konstiga popupfönster och vad som känns som livsfarliga sajter att regga sig på för att eventuellt få upp någon taskig sändning på arabiska som sedan lägger av lagom till Perez straff.

Som tur är lyckades jag se matchen (om man räknar bort sammanlagt 25 minuter för omstart av den där förbannande streamen) och det till och med engelsk kommentator. Men ändå. Att Viasat inte får visa matcher de borde ha rätt till är bara märkligt år 2016.

Det blev en relativt enkel resa för The Gunners och jag tycker att man kontrollerade matchen rakt igenom. Försvaret med Holding och comebackande Gabriel såg stabilt ut och Martinez i kassen behövde inte anstränga sig alldeles för att hålla nollan. På mittfältet dominerade Elneny och Xhaka medan förre Goonern Henri Lansbury mest sprang omkring och levde thug life, dels frisyrmässigt och dels sparka-på-Arsenalspelare-mässigt.

Efter nästan en månad utanför startelvan var det nog skönt för Granit Xhaka att få spela igen, och efter inhoppet och drömmålet mot Hull i lördags var det knappast någon tvekan om att han skulle få starta mot Nottingham Forrest. Och nog tog mittfältaren chansen. Man kan säga att målet ikväll förhåller sig till struten i lördags som ligacupen förhåller sig till Premier League. Inte riktigt lika vacker och ren samt mer av en kul grej för stunden än något man kommer att minnas om tio år. Oavsett vilket så är ett mål alltid ett mål, och det gör knappast schweizarens chanser att få starta i ligan framöver mindre. Idag visade han framförallt spelmässigt att han absolut har att göra i Arsenals bästa elva.

Detta var också ett perfekt sätt för Perez att starta Arsenalkarriären. För en anfallare betyder mål allt, och dessa två gedigna mål tillsammans med framspelningen till Oxens balja kommer att betyda mycket för hans fortsättning i klubben. Och ta bara en sådan sak som att sätta i straff i dagens Arsenal.

De yngre spelarna gjorde bra matcher utan riktigt glänsa. Reine-Adelaide visade på nytt vilken potential han har och Akpom börjar få fysiken för att klara sig i mer seniora sammanhang nu. Holdning gjorde det bra i backlinjen, men visar fortfarande för mycket valpighet för att vara aktuell nu när Gabriel är tillbaka jämnte Koscielny och Mustafi.

Bendtner då? Han var rätt osynlig matchen igenom, men det var ändå fint att läsa att Arsenalfansen hyllade honom efter matchen. Vi kan skämta om hans arrogans och frisyrer (minns ni Legolas-looken?), men 47 A-lagsmål för Arsenal snackar man inte bort. Han förtjänar en extra sång.

Slutligen undrar jag vad Mathieu Debuchy har gjort för att hamna så djup in i Wengers frysbox att till och med Park Chu-young känns hetare. Jag har inte hittat något om att han är skadad, så någonting är skumt med att fransmannen som för bara ett halvår sedan fortfarande var aktuell för Frankrikes EM-trupp inte ens är med i matchtruppen längre.

Kommentarer

Bild för Thomas Gjälby

Håller med om att det är sjukt att man inte kan betala för att kollla på vilken match man vill live idag. Vad betalar dom för när dom förhandlar fram dom nya överbetalda tv rättigheterna?

Fick se fram till 3-0 iaf innan min fulstream hängde sig. Gillar sista målet. Tror det var lite därför Lucas värvades! Kriga. 

Bild för Andreas Ahlqvist

Gick att se via Bet365 med engelsk kommentator.