Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn
Paris Saint-GermainParis Saint-Germain
Champions League
tis 13 sep 2016 kl 20:45
1 – 1
(1 – 0)
Parc de Princes, Publik: 46 440
Domare: Viktor Kassai

Alexis räddade poäng i Paris

tis 13 sep 2016 kl 23:11

Ifrågasatte David Ospina gjorde en stormatch när Arsenal räddade en poäng på Parc des Prince. Alexis kvitterade med tio minuter kvar efter att PSG hade öppnat målskyttet efter drygt 40 sekunder.

Målen: Inte ens minut - sedan fick Ospina vittja nätet. PSG startade i högsta tempo och Arsenalspelarna var ofokuserade när hemmalagets Aurier kom loss på högerkanten och hittade Cavani framför mål. Anfallaren sprang sig fri och nickade vältajmat in 1-0.

Arsenal var passiva inledningsvis, men kom tillbaka in i matchen. Chanserna var dock få, fram till den 78:e minuten. Då lyckades Arsenal tråcklande hela vägen in i straffområdet och Iwobi avlossade ett skott som Areola lyckades rädda. Returen fångade Alexis upp och placerade skickligt in 1-1.

Kommentar:Definitionen av galenskap är att göra samma sak gång på gång och samtidigt förvänta sig ett annat resultat. Det är ett citat som har tillskrivits såväl Albert Einstein, som Benjamin Franklin och Voltaire. De som jobbar på internet kan inte riktigt ge besked om vem det var som var först - om det ens var någon av dem. Arsene Wenger lär minst av alla kunna svara, för han förstår nog inte ens vad citatets andemening är. För varför skulle han annars år efter år leva det?

Nu blev det inte fullt så illa som det såg ut efter en minut. Arsenal lyckades få med en poäng hem till London, men det var snarare trots än tack vare Wengers val av startelva. En poäng på bortaplan mot PSG är naturligtvis ett bra resultat inför fortsättningen, men trots det finns det anledning att framhärda i kritiken mot Wenger.

Precis som i förra säsongens inledande Champions League-match valde Wenger att med sin laguppställning skicka ut märkliga signaler. Förra året roterade han rejält i startelvan till matchen mot Dinamo Zagreb och resultatet blev en övertygande förlust, särskilt i och med Girouds utvisning i första halvlek - otroligt nog lyckades fransmannen med samma bedrift idag. Odisciplinerat bortom alla gränser att först snacka till sig en varning och sedan bråka sig av banan. Wenger lär nog redan ha plockat fram bötesblanketten.

Den här gången ställde Arsenalmanagern visserligen upp med ett inte alltför annorlunda lag jämfört med senaste ligamatchen, men i och med att han lät David Ospina starta framför Petr Cech visade Wenger tydligt att han inte ansågs sig ha råd att ställa upp med sin bästa elva. I Arsenals bästa elva just nu bör Petr Cech finnas med - även om Ospina gjorde en av sina bästa insatser idag och räddade Arsenal kvar i matchen.

I startelvan bör även Olivier Giroud finnas med. Man kan gnälla över fransmannens fel och brister - vi vet alla vilka de är, disciplinen är ett uppenbart exempel en kväll som denna - men i den trupp Wenger förfogar över den här hösten är han det bästa alternativet på topp. Alexis har aldrig kommit till sin rätt som ensam spets i Arsenals spelsystem, utan har firat sina framgångar på kanten. Utan dessa två spelare på sina bästa positioner är Arsenal ett sämre lag offensivt - sämre och mer lättläst.

Om Giroud f o r t f a r a n d e är sliten efter EM-slutspelet och inte kan starta på grund av det är det läge att på allvar börja ifråga Arsenals fitnessteam.  EM-finalen spelades för över två månader sedan, och på den tiden borde Giroud ha hunnit såväl återhämta sig som att bli redo för att spela fotboll i 90 minuter åtminstone en gång i veckan. Det är liksom inte som att han bör ha något annat för sig.

Dessutom valde Wenger att på nytt lämna Granit Xhaka utanför startelvan. Schweizaren har visserligen inte gjort några sex geting-insatser ännu i The Gunners, men det är samtidigt svårt att imponera om man inte får chansen från start i den rollen han har. Arsenalmanagern bedömer uppenbarligen att Coquelin är före Xhaka i kön just nu, med tanke på att han har startat både mot Southampton och PSG. Det känns märkligt, för det är onekligen så att fransmannen är en mer begränsad spelare än Xhaka.

Det var talande att Arsenals kvittering kom först sedan Wenger hade bytt in Giroud och Xhaka. Mycket riktigt blev anfallsspelet en nivå farligare och det räckte för att få hål på PSG:s försvarsmur. Att spela Ospina ikväll får vi onekligen säga var rätt val. I andra halvlek räddade han två-tre frilägen och svarade för de där “omöjliga” prestationerna som man inte kan förvänta sig av någon målvakt. Poängräddande prestationer.

I övrigt var det ett ganska blekt Arsenallag. Försvaret släppte till alldeles för många chanser och bör skicka ett extra tack till Ospina för den här poängen. Offensivt var de egna chanserna lätträknade och när Cazorla och Özil plockades bort samtidigt som Alexis sprang och stångade i ingenmansland var det svårt för Iwobi och Oxlade-Chamberlain att skapa något. Arsenal behöver höja sig rejält inför kommande matcher - för utespelarna kan inte räkna med att målvakten ska rädda dem även framöver.

Kommentarer

Bild för Sral

Så med facit i hand, vilka var det egentligen som var petade och borde spela? Ospina gjorde ju som sagt en jättematch. Giroud och Xhaka? Laget har en sådan bredd att vi inte ska behöva tänka att det "skickar signaler".

Bild för Dosa

Med matchplanen som som sattes så var det speed Wenger ville åt, vinna boll och kontra. Så Giroud på bänken kan jag köpa, Kan dock inte förstå Alexis på topp Perez är snabb och han köptes in för just dessa typer av matcher. Girouds styrka är lågt sittande försvar och bollinehav fotboll. släpper vi in mål efter 40 sek så ändrades matchplanen, och vi hade inte nycklarna att dyrka upp försvaret när PSG lade sig på försvar och gav inga ytor. Med Giroud och Xhaka så har vi andra förutsättningar att öppna upp försvaret.

 

Xhaka på bänken kommer jag aldrig förstå, aldrig! han ser dom varje dag och han anser honom inte redo, jag anser dock att han inte kommer bli redo från bänken, och är en bättre spelare än coq i Arsenal oavsätt motstånd. i min bok finns det några utespelare som alltid ska spela oavsätt motstånd i alla tävlingsmatcher förutom ligacupen.

 

Kos, Xhaka, Özil och Alexis. Om spelschemat är tufft vila en av dessa aldrig mer än så. 

 

 

Bild för Adamberg

Det är naturligtvis helt obegripligt att han gör Xhaka till en bänkspelare, ja ganska genomkorkat. Wenger fortsätter att vara en katastrofal coach i evigheters evighet och kommer aldrig lära sig någonting mer så länge han lever. Han gör ständigt fansen besvikna nästan som en egen drivkraft i sig. Bara tur att det  blev oavgjort vi blev ju utspelade.

Adam

Bild för Adamberg

och hur många chanser och säsonger ska Oxen få? Tar aldrig rätt beslut när det gäller att knyta ihop säcken

 

Adam