Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn
Ludogorets RazgradLudogorets Razgrad
Champions League
tis 1 nov 2016 kl 20:45
2 – 3
(2 – 2)
Vasil Levski National Stadium, Publik: 30 862
Domare: Bas Nijhuis

Arsenal vände 0-2 efter Özils drömmål

tis 1 nov 2016 kl 22:34

Nightmare November såg ut att ha kommit med full kraft när Ludogorets hade 2-0 efter en kvart. Men Arsenal och Mesut Özil ville annorlunda.

När Arsenal tog emot Ludogorets Razgrad för två veckor sedan gjorde laget processen kort med bulgarerna och sprang ifrån till tennissiffror. I returen i Sofia såg det till en början ut som att hemmalaget skulle kopiera Arsenals bedrift, då man chockstartade och tog ledningen med 2-0 på bara femton minuter.

1-0 kom efter att Arsenal billigt fått en frispark emot sig halvvägs in på egen planhalva. Frisparken dök ner mellan backlinjen och Ospina och där kom Cafu (nej, inte den Cafu) först på bollen och snedsparkade in bollen via den bortre stolpen.

Bara några minuter senare gjorde hammalaget 2-0. Cafu utmanade Gibbs på högerkanten och Arsenalbacken blev stående på hälarna varpå 1-0-skytten tog sig förbi och hittade Keserü framför målet bland passiva Arsenalförsvarare och han lyfte in bollen bakom Ospina. Den sekvensen kommer med största sannolikhet inte att användas i YouTube tutorials om hur försvarsspel ska genomföras.

Arsenal svarade dock ganska omgående. Özil fick bollen på vänsterkanten, räddade den precis från att gå ut över sidlinjen och fick in den i straffområdet där Xhaka kom i andravågen och placerade in 1-2. Game on och Özils 200:e assist i karriären (källa: internet).

Strax före halvtid kvitterade Arsenal. Ramsey slog ett inlägg från högerkanten med avsikten att pricka Girouds huvud. Den föresatsen lyckades han med helt och hållet och Giroud nickade på Kennet Andersson-manér (enligt svensk lag måste man nämna Kennet Andersson när någon gör ett sådant nickmål) in 2-2.

Arsenal hade mest boll i andra halvlek, men skapade inte särskilt mycket. Hemmalaget hade ett par kontringar där Ospina fick ingripa med beslutsamma blockeringar i straffområdet.

Det såg ut att sluta med kryss, men Özil ville annorlunda. Elneny hittade tysken i djupled och han sprang till sig ett friläge. Det avslutade han på bästa sätt. Först lyfte han bollen över målvakten och när han insåg att försvararna hade kommit ifatt fintade han för säkerhets skull bort dem också, så att de åkte i backen värre än Trifon Ivanov (det står också i lagen att man måste referera till honom när bulgariska lag blir bortfintade så att de trillar omkull) och sedan rullade han in bollen i öppet mål. En ljuvligt mål som vi redan nu kan utse till ett av säsongens snyggaste.

Segern innebär att Arsenal är klart för nästa runda och en seger mot PSG i nästa omgång betyder att gruppsegern säkras.

Kommentarer

Bild för daddy dj

Det var definitivt lugnare när Jenkinson var utlånad till West Ham

Bild för Byarum

Nu inser man hur bortskämda vi är med Bellerin som högerback. Den gode Jenkinson platsade ju knappt i West Ham,,,,

Bosse

Bild för Jonas S

Özils mål.. wft?

Be excited!

Bild för Andreas Ahlqvist

Magi av den gode tysken som bara blir bättre och bättre!?

Bild för Andreas Granehäll

Stark lagmoral att resa oss efter den där ofantligt loja och ofokuserade starten. Özil är inte från denna planeten - ingen människa kan vara så där kylig.

Det finns en särskild plats i helvetet för dig Adebayor.

Bild för Byarum

Gillar dina referenser till VM 94. Det roliga är ju att det sa pling i mitt huvud vid båda de här målen,,,

Har bara en synpunkt på Özil,,, målgesten. Bättre kan du! Annars är jag nöjd, mycket nöjd...

Bosse

Bild för Thomas Gjälby

Vart är Debuchy? Han nämns inte ens längre. Inte skadad vad jag vet.