Domare: Felix Brych
Paris Saint-GermainParis Saint-Germain

Oavgjort i matchen mot PSG

ons 23 nov 2016 kl 23:08

Ett uddlöst Arsenal i första halvlek spelade upp sig i andra, men mål av Giroud och ett studsande självmål räckte inte till mer än 2-2 mot PSG. Arsenal slutar nu med största sannolikhet tvåa i gruppen.

Efter helgens resa till Manchester var det dags för Arsenal att ta emot PSG på Emirates Stadium. Båda lagen var redan klara för avancemang men vinnaren för kvällen skulle med största sannolikhet stå som etta efter avslutat gruppspel.

Arsenal kom till start med fyra ändringar i startelvan från lördagens match mot Manchester United. Så som det varit tidigare under året fick Ospina chansen i mål samtidigt som Ramsey tog klivet in i planen på bekostnad av Elneny, vilket öppnade upp för Giroud på topp. Gibbs fick starta istället för Monreal på vänsterbacken och Walcott fick se sig förpassad till bänken för att göra plats åt Iwobi.

Matchen började något trevande med två lag som tydligt ville känna på varandra utan att släppa till allt för mycket. Så småningom tog PSG över och precis som i matchen mot Manchester kändes det som om Arsenal hade svårt att få tag i bollen och skapa något konstruktivt framåt. Oförmågan att ta kontroll över spelet skulle straffa sig och det var i matchens 18:e minut som PSG tog ledningen genom Cavani. Arsenal misslyckades först med att markera italienaren på PSG:s hörna och sedan med att rensa hans avslut. Bollen fastnade på Matuidi som skakade av sig Mustafi innan han fick fram bollen till Cavani igen och den här gången missade inte anfallaren.

Arsenal hade än så länge inte skapat någonting framåt och så skulle större delen av den första halvleken se ut. Precis som i matchen mot Manchester United hade man förtvivlat svårt att komma till och det var allt för dålig rörelse. Även när man hade bollen under kontroll var alternativen svårt begränsande och inspelen fungerade inte alls. Frustrationen på mittfältet märktes tydligt och Coquelins varning i den 34:e matchminuten var ett typiskt resultat av detta.

Arsenal den här säsongen har dock visat att man inte ska räknas bort så enkelt, och egentligen från ingenstans kom plötsligt kvitteringen. Özil skakade av sig PSG-försvararna och passade fram bollen till Alexis som stannade upp vilket lurade Krychowiak som misslyckades med sin tackling. Istället för bollen hakade han upp Alexis som var på väg åt andra hållet, sydamerikanen föll och straffen var ett faktum. Giroud gjorde inga misstag från straffpunkten och Arsenal lyckades kvittera i halvlekens sista minut.

Andra halvlek började betydligt bättre ur Arsenalsynpunkt och genast märktes en skillnad. Fler spelare som rörde på sig och en tydligare press på mittfältet. Trots det hade PSG den klart farligaste chansen i början på andra halvlek med en ribbträff på en frispark några meter utanför straffområdet. Arsenal tog dock snart tillbaka kontrollen och utdelningen kom redan i den 61:a minuten. Efter ett flipperspel i PSG:s straffområde fick bollen en turlig (eller oturlig om man håller på PSG) studs via Verratti förbi Areola i PSG:s mål.

Efter ytterligare en knapp kvart var det dags åt andra hållet och den här gången var det Iwobi som var den olyckliga. Återigen misslyckades Arsenal med att markera på en hörna och bollen gick från en stark nick av Lucas via en touch på Iwobis huvud och in i mål. Tråkigt för den unga mittfältaren som strax efter blev utbytt för att lämna plats åt Granit Xhaka.

Några minuter senare misslyckades Mustafi med en brytning vilket gjorde att Cavani blev helt fri men Ospina kom ut bra, gjorde sig stor och plockade italienarens skott utan några större problem. Därefter kom Arsenals byten snabbt och i ett försök att snabba upp spelet byttes både Oxlade-Chamberlain och Walcott in istället för Jenkinson och Coquelin.

Detta gav dock inte det utfall man hade hoppats på och resten av matchen böljade spelet fram och tillbaka och till slut kunde Arsenal lägga ännu ett oavgjort resultat till handlingarna. Med en tappad ledning är det lätt att känna sig besviken men spelet i andra halvlek såg ändå bra mycket bättre ut än vad det gjorde i första. Resultatet innebär med största sannolikhet att Arsenal slutar tvåa i gruppen, bakom PSG, men med tanke på hur utvecklingen sett ut i de andra grupperna är det svårt att säga nu vad skillnaden mellan en första- och andraplats betyder i lottningen.

Nu gäller det att ladda om inför matchen mot Bournemouth i helgen, och förhoppningsvis kan man ta med sig de positiva delarna från kvällens match. Spelet såg i alla fall betydligt bättre ut än mot Manchester United, i alla fall i andra halvlek, och det är tydligt vilket kvalité som finns i laget när alla faktiskt gör sitt yttersta.