Shanghai Stadium, Publik: 39 208
Domare: Guan Xing

Arsenal räddade kryss - vann på straffar

ons 19 jul 2017 kl 15:46

Bayern dominerade matchen, men Arsenal räddades av Cechs storspel och Iwobis sena kvittering. Matchen gick till straffar - och Arsenal vann.

Efter en trevande inledning med typiskt träningsmatchtempo tog Bayern ledningen. Bernat föll enkelt i en duell med Maitland-Niles och fick med sig en mycket billig straff. Det var 100 procent säkert att Lewandovski skulle sätta straffen bakom Cech - och så blev det.
Arsenal var nära att kvittera omgående när Özil friställdes av Welbeck, men Starke i Bayernkassen räddade fint. Därefter borde Bayern ha fått 2-0 efter att Tolisso satt bollen bakom Cech, men målet dömdes bort för offside.

Lacazette blev fint framspelad av Özil efter cirka en halvtimme, men hans friläge räddades av Starke.
Slutet av halvleken präglades av försvarsspel på temat Kaos är granne med Gud, och vore det inte för Cechs storspel hade Arsenals underläge varit större. Att Elneny skulle spela i en backlinje i en riktig match känns rätt otroligt efter den första halvleken.

Andra halvleken startade också i lågt tempo i värmen i Shanghai. Målchanserna var lätträknade, men Bayern skapade de få farliga som uppstod. Spelet styckades sönder av en hel del byten, så flytet i matchen försvann liksom intresset från spelarna vad det verkade.

Matchen såg ut att sluta 1-0, men med den sista billtouchen kvitterade Arsenal. Iwobi stal bollen av Renato Sanchez på mittplanen och drev bollen mot mål. Han hittade Ramsey på vänsterkanten och walsearen slog in ett inlägg framför mål som Iwobi mötte med huvudet. Nicken var bra och gick i mål.

Av någon anledning skulle matchen avgöras på straffar direkt efter de 90 minuternas slut. Martinez, som kom in i slutet av matchen, räddade tyskarnas första straff innan Ramsey satte Arsenals första. Hummels gjorde mål, innan Elnenys straff räddades av Bayernmålvakten. Monreal dundrade upp sin straff i krysset innan Sanchez sköt i ribban, varpå Iwobi med lite flyt fick in sitt elvametare i mål. Slutligen räddade Martinez Bayerns sista straff och Arsenal vann - rätt orättvist får man nog erkänna - matchen.