Domare: Anthony Taylor
BenficaBenfica

Säker seger mot Benfica

lör 29 jul 2017 kl 19:30

Arsenal inledde Emirates Cup med att besegra Benfica med 5-2 efter att ha ryckt ifrån under den andra halvlekens första hälft.

Emirates Stadium bjöd på ett omväxlande väder och en, trots fyra mål, inte särskilt underhållande första halvlek. Bortalaget stod för det första målet när Arsenal stod och sov en aning och Franco Cerci i den 12:e minuten kunde slå bollen i mål via Per Mertesacker. Arsenal svarade lite mer än tio minuter senare med att kvittera genom Theo Walcott som fick mer eller mindre öppet mål efter att Sead Kolasinac vunnit tillbaka bollen nere vid kortlinjen nära målet och lyft bollen över både målvakt och försvarare till Theo - och bara ett par minuter senare fick Theo ett ännu öppnare mål efter fint kombinationsspel av Kolasinac och Francis Coquelin och kunde enkelt rulla in 2-1.

Coquelin som tidigare hade fått en smäll byttes i samband med målfirandet av mot Elneny, vilket vi får anta mest var en säkerhetsåtgärd.

Resten av halvleken var rätt intetsägande, men ur ingenting fick Benfica chansen att kvittera efter att Per Mertesacker slarvat med bollen och satt Ainsly Maitland-Niles i en svår situation och Eduardo Salvio avlossade ett skott som Rob Holding försökte täcka men det gick inte bättre än att bollen ändrade riktning och ställde David Ospina utan chans. Holding klev sedan av i paus och ersattes av Calum Chambers.

I den andra halvleken var Arsenal klart bättre, och bara några minuter in i halvleken hade man återtagit ledningen. Granit Xhaka serverade Theo Walcott en strålande passning och Theo försökte passa till Olivier Giroud som hade haft öppet mål men bollen styrdes in i egen mål av Lisandro Lopez när denne försökte bryta passningen.

Cirka tio minuter senare skulle Olivier Giroud ändå få skriva in sig i målprotokollet. Det gjorde han genom att på ett skickligt sätt på volley styra in ett inlägg från Reiss Nelson samtidigt som han hade en försvarade hängades på sig. Och inte nog med det - fem minuter senare lade Giroud upp bollen för Alex Iwobi som utan pardon bredsidade in ett stenhårt skott i nättaket till 5-2.

Därefter gjordes en hel skrälldus byten och spelet blev som det i stort sett alltid blir i den här typen av matcher efter massor av byten - dvs oorganiserat och inte särskilt underhållande. Men 5-2 till slut i alla fall och i morgon väntar match mot Sevilla som tidigare idag besegrade RB Leipzig med 1-0.