Medlemmar: 8700 st.
Visa menyn
Stoke CityStoke City
Premier League
lör 19 aug 2017 kl 18:30
1 – 0
(0 – 0)
Bet365 Stadium, Publik: 29 459
Domare: Andre Marriner

Tung förlust i Stoke

lör 19 aug 2017 kl 18:23

Arsenal lyckades aldrig bryta ner Stoke. Det blev en tröttsamt klassisk förlust mot The Potters.

Tre tankar om matchen

Same old Arsenal
Där satt man, lurad och naiv som alltid, efter premiären och tänkte att nu kanske det skulle bli annorlunda. Men icke, den här matchen har vi sett förr. Ett Arsenal som i all tillgänglig statistik är överlägset får stryk, tack vare att motståndarlaget har förstått det rimliga: Det gäller att göra flest mål. Det var inget, men ändå allt, som talade för att detta skulle bli utvecklingen efter en första halvlek där Arsenal var det bättre laget. Vi vet ju hur det brukar se ut…

Ineffektiva/sönderlästa Arsenal
Jag vet inte vilken rubrik som passar bäst. Kanske är kombinationen den bästa, för är inte laget sönderläst av försvararna så är man alldeles för ineffektivt för att vara ett lag som ska utmana om ligatiteln. Det var tydligt hur mycket bollinnehav Arsenal hade i den här matchen, men att ha bollen har aldrig varit det ultimata målet i en fotbollsmatch. Det handlar om mål. Arsenal hade chanser nog för att vinna den här matchen, men var alldeles för ineffektivt i avsluten, och då vinner man inte alldeles för många matcher i Premier League. Vi måste sätta chanserna om vi ska vara aktuella för att ens sniffa på guldstriden.

Var är boring, boring Arsenal?
En gång i tiden visste vi att ingen skulle ta sig igenom Arsenals försvar. Om penetrationen mot förmodan hände stannade tiden på träningsanläggningen och backlinjen kallades in på repmånad. Arsenals backlinje skulle aldrig raseras. Idag är det inte så. Stokes mål, i kombination med målen som Leicester åstadkom för en dryg vecka sedan ska inte kunna sättas mot en gedigen backlinje. Jag förstår att Wenger inte är nöjd med backlinjen - men gör något åt det.